X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ביידן. "לישראל יש זכות להרוס את חמאס" [צילום: מארק שיפלביין, AP]
נאום מצב האומה - שמונה חודשים לפני הבחירות
ביידן: הסיוע ההומניטרי לעזה חייב להיות בעדיפות ראשונה ולא קלף מיקוח
הודיע שהורה לצבא להקים רציף חירום מול חופי עזה להכנסת הסיוע; אימץ את נתוני האבידות של משרד הבריאות החמאסי; אומר שרק פתרון שתי המדינות יבטיח את שלומה של ישראל בנאום תקיף, עוצמתי ופוליטי - תקף חזיתית את טראמפ, התלוצץ לגבי גילו, הבטיח להעלות את המס על חברות ועשירים, קרא לאשר את החוק הדו-מפלגתי למאבק במסתננים

נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, הודיע על הקמת רציף חירום מול עזה שיאפשר להזרים סיוע הומניטרי לרצועה. בנאום מצב האומה בקונגרס (8.3.24), התבטא ביידן בתקיפות לגבי חובתה של ישראל לסייע לתושבי הרצועה, ולראשונה אימץ ללא הסתייגות את נתוני האבידות שמפרסם משרד הבריאות הכפוף לחמאס.
הנאום נמשך 70 דקות, היה תקיף, רב-עוצמה וכמעט ללא גמגומים (המאפיינים את ביידן מזה עשרות שנים) וכמה שיעולים. ביידן אלתר עקיצות מול קריאות ביניים מצד הרפובליקנים ומאז כניסתו לאולם בית הנבחרים היה על רגליו במשך שעתיים. עם הבחירות המתקרבות וכאשר הוא מפגר בסקרים מאחורי דונלד טראמפ, הנאום היה מן החשובים בקריירה של ביידן והזדמנות לפנות למספר הצופים הגדול ביותר בחודשים הקרובים, ונשא אופי חסר תקדים בהיקפו של נאום בחירות. הוא תקף פעמים רבות את טראמפ (אותו לא הזכיר בשמו אלא רק 13 פעמים במילה "קודמי"), וברוב הפעמים בהן זכה לתשואות - היה זה רק מהצד הדמוקרטי.
בנוגע למלחמת חרבות ברזל, פתח ביידן באומרו: "חמשת החודשים האחרונים היו הופכי קרביים לישראלים, לפלשתינים ולרבים בארה"ב. הוא הזכיר את טבח 7 באוקטובר, התקיפות המיניות והחטופים. ביציע היו משפחות של חטופים וביידן הבטיח לא לשקוט עד שכולם יוחזרו. "לישראל יש זכות להרוס את חמאס. חמאס יכול לסיים את המשבר בשחרור החטופים והנחת נשקו. כמו פחדן, הוא מסתתר בין אזרחים ובבתי חולים.
"אבל לישראל יש גם חובה להגן על האוכלוסייה האזרחית בעזה. למעלה מ-30,000 פלשתינים נהרגו, רובם לא חמאס. אלפי נשים וילדים התייתמו". הוא תיאר בצורה חיה את ההרס בעזה ואמר שהדבר קורע את הלב. ביידן הזכיר את מאמציו להגיע להספקת אש, להחזיר את החטופים, להגדיל את הסיוע ולהתחיל בתהליך לסיום הסכסוך.
כפי שפורסם אמש, ביידן הודיע שהוא מורה לצבא להקים רציף מול חופי עזה להכנסת סיוע. "לא יהיה אף חייל אמריקני בשטח", הדגיש. "ישראל חייבת לאפשר הכנסת יותר סיוע ולמנוע פגיעה בגורמי הסיוע. סיוע הומניטרי אינו יכול להיות בעדיפות שנייה או קלף מיקוח; הוא בעדיפות עליונה.
"בטווח הארוך, הפתרון הוא שתי מדינות. אני אומר זאת כתומך של ישראל שאין כמותו: אין מסלול אחר שמבטיח את הביטחון והדמוקרטיה בישראל, שמבטיח שהפלשתינים יוכלו לחיות בכבוד, שיהיה שלום בין ישראל לכל שכנותיה כולל סעודיה", אמר. ביידן עמד גם על האיום האירני והדגיש: "כמפקד העליון לא אהסס לנקוט פעולות נוספות להגן על חיילינו".

"קודמי מנסה לקבור את האמת על 6 בינואר"
פתח בסוגיית אוקראינה [צילום: אלכס ברנדון, AP]

ביידן הגיע למלחמת חרבות ברזל שעה מתחילת נאומו, למרות שבניגוד למקובל פתח את נאומו במדיניות חוץ – בשילוב מתקפה חזיתית על טראמפ. הוא אמר: "אנחנו ניצבים בפני רגע חסר תקדים בתולדות ארה"ב. מאז מלחמת האזרחים, הדמוקרטיה לא הותקפה מבית כמו כעת, וכך גם בחו"ל.
"אם מישהו כאן חושב ש[ולדימיר] פוטין יעצור באוקראינה, אני מבטיח לכם שהוא לא. אבל אוקראינה יכולה לעצור את פוטין אם נעמוד לצידה ונספק את הנשק הדרוש לה להגן על עצמה; זה כל מה שהיא מבקשת. אין חיילים אמריקנים באוקראינה ואני נחוש שכך יהיה. אבל הסיוע לאוקראינה נבלם בידי מי שרוצים שנחמוק מהמחויבויות הבינלאומיות שלנו.
"קודמי אומר לפוטין: 'תעשה מה שבא לך'. זה מקומם, זה מסוכן וזה בלתי מתקבל. ארה"ב היא חברה מייסדת של נאט"ו וכיום היא חזקה מאי פעם. אנחנו צריכים לעמוד בפני פוטין. שלחו לי את החוק הדו-מפלגתי [לסיוע לאוקראינה וישראל, אותו בלמו הרפובליקנים בבית הנבחרים]. אם ארה"ב תיסוג – אוקראינה, אירופה והעולם יעמדו בסכנה ובריונים יעשו כרצונם. המסר שלי לפוטין הוא פשוט: אנחנו לא ניסוג! אנחנו לא ניכנע! אני לא אכנע!
"ההיסטוריה מביטה, בדיוק כפי שהביטה ב-6 בינואר כאשר המון הציב את האיום הגדול ביותר לדמוקרטיה האמריקנית מאז מלחמת האזרחים, אך נכשלו. קודמי וכמה מכם מנסים לקבור את האמת על 6 בינואר. אני כאן כדי להגיד את האמת: אינך יכול לאהוב את ארצך רק כאשר אתה מנצח. אני קורא לכולכם להצטרף אלי בשמירת הדמוקרטיה, זוהי שבועת האמונים שלכם".

"לנשים יש כוח בבחירות וכוח פוליטי"
ביידן וג'ון רוברטס. "כבודכם, עם כל הכבוד" [צילום: AP]

בעוברו למדיניות פנים, החל ביידן בנושא ההפלות – אחד הנקודות החזקות ביותר של הדמוקרטים. הוא הזכיר את החלטת בית המשפט העליון של אלבמה, לפיה עוברים מוקפאים בהפריה חוץ-גופית הם ילדים, וטען שהיא מאיימת על הליך זה ונובעת מהחלטת בית המשפט העליון לבטל את ההגנה החוקתית על הפלות.
"כמו הרוב, אני חושב שפסק דין רו [ההגנה על הפלות] היה נכון. קודמי הוא הסיבה שפסק הדין בוטל, הוא גאה בכך; תראו את הכאוס שזה גרם. חוקי מדינה מונעים את הזכות לבחור, רודפים רופאים, קורבנות אונס נאלצים לעבור למדינה אחרת. כבודכם [פנה לשופטי העליון שנכחו באולם], עם כל הכבוד, לנשים יש כוח בבחירות וכוח פוליטי; אתם עומדים לגלות כמה כוח. ניצחנו ב-2022 וננצח שוב ב-2024. אם תשלחו לי חוק המבטיח את הזכות לבחור, אני מבטיח שאהפוך את רו לחוק המדינה".
ביידן המשיך: "ארה"ב אינה יכולה לחזור אחורה ואני יודע כמה התקדמנו". הוא הזכיר את הקורונה והשלכותיה והאשים: "קודמי נכשל בחובה הנשיאותית הבסיסית ביותר: שיהיה אכפת לו. האמריקנים מבצעים את סיפור הקאמבק הגדול ביותר, התאוששות כלכלית מלמטה למעלה, איש אינו נותר מאחור. החיסון לקורונה משמש כעת לסרטן; ארה"ב הופכת נסיגה להתקדמות".
ביידן עמד על הצלחותיו הכלכליות: "שיא של 15 מיליון משרות חדשות בשלוש שנים; האבטלה בשפל של 50 שנה; 16 מיליון אמריקנים הקימו עסקים; 800,000 משרות חדשות בייצור ואנחנו בירת הייצור של העולם. ליותר אנשים יש ביטוח בריאות מאשר אי-פעם. השכר ממשיך לעלות, האינפלציה ממשיכה לרדת. במקום לייבא סחורות ולייצא משרות, אנחנו מייצאים סחורות ומייצרים משרות. לוקח זמן עד שמרגישים בזה; מדד אמון הצרכנים עולה. חברות משקיעות מיליארדים בבניית מפעלי שבבים ויוצרות רבבות משרות, שרבות מהן אינן מצריכות תואר אקדמי".
ביידן עבר לדבר על תוכניותיו לקדנציה הבאה אם ייבחר: להמשיך להוריד את מחירי התרופות, הטבות מס למשלמי משכנתאות, העלאת מס לעשירים וחברות. "הממשל הקודם נתן הטבות מס ב-2 טריליון דולר, עם עדיפות ברורה לעשירים ולחברות, וניפח את החוב הלאומי יותר מאשר כל ממשל קודם. האם מישהו מכם חושב שמערכת המיסים הוגנת? שלעשירים מגיעות עוד הטבות?
"אצלי כל מי שמשתכר עד 400,000 דולר [בשנה] לא ישלם סנט אחד יותר. הטבות המס שהעברתי קיצצו במחצית את העוני בקרב ילדים. החברות צריכות לשלם את חלקן ההוגן. הן שילמו אפס, החוק שעליו חתמתי מחייב מס מינימום של 15% ויש להעלותו ל-21%. המיליארדרים משלמים מס פדרלי ממוצע של 8.2%; לא ייתכן שישלמו פחות מאשר מורים. אני מציע מס מינימום של 25% וזה יכניס 100 מיליארד דולר בחמש השנים הקרובות".

"אמרו שאני צעיר מדי, אומרים שאני זקן מדי"
"אני יודע מה הכוכב המנחה: כולם שווים" [צילום: סקוט אפלווייט, AP]

ביידן עבר לאחת הבעיות הקשות ביותר הניצבות בפניו: ההסתננות עצומת הממדים בגבול מקסיקו. הוא הזכיר את צעדיו בתחום ואת החוק הדו-מפלגתי לרפורמה נרחבת בתחום, שגם אותו חסמו הרפובליקנים בבית הנבחרים בלחצו של טראמפ. "הוא מרגיש שזה תבוסה פוליטית בשבילו וניצחון פוליטי בשבילי. זה לא עניין שלו ושלי", אמר. הוא הבהיר, כי בניגוד לטראמפ – הוא לא מבצע דמוניזציה של המהגרים, והזכיר שארה"ב נבנתה בידי מהגרים. "אני מוכן לתקן את המצב בגבול. שִלחו לי את החוק עכשיו!"
עוד אמר ביידן, כי יש להיאבק במשבר האקלים ולא להכחיש אותו, ועמד על פעולותיו הנרחבות בנושא. לדבריו, ארה"ב בטוחה כיום יותר מאשר אי-פעם, וקרא להעביר חקיקה להגבלת הגישה לנשק ("קודמי אמר שהוא גאה בכך שלא עשה דבר" ו"אמר שפשוט תתגברו על זה") ולהחמיר את המאבק באלימות במשפחה. ביידן דרש לאסור לחלוטין מכירת נשק אוטומטי ולחייב בדיקות רקע לרוכשי נשק.
בסיום נאומו התייחס ביידן לבעיה מרכזית נוספת מבחינתו: גילו המתקדם, וביקש להפוך אותו ליתרון. "כאשר מגיעים לגיל שלי, כמה דברים נעשים ברורים יותר. ראיתי את ההבדל בין מי שרוצים להתקדם לבין מי שרוצים לחזור. אני יודע שארה"ב נבנתה על ערכי יסוד של יושרה, מכובדות, כבוד לכל אחד. יש אנשים בגיל שלי [טראמפ] שרואים את זה אחר".
ביידן עמד על קורות חייו, אמר שרצח מרטין לותר קינג ורוברט קנדי גרמו לו להיכנס לשירות הציבורי, וציין ששירת את הנשיא השחור הראשון וכעת תחתיו משרתת סגנית הנשיא הראשונה. "אמרו לי שאני צעיר מדי; לא נתנו לי להיכנס למעלית כדי להצביע [משום שחשבו שאינו סנאטור], זה סיפור אמיתי.
"כעת אומרים לי שאני זקן מדי. כצעיר וזקן, אני יודע מה הכוכב המנחה: כולם שווים. מעולם לא נסוגנו מהעיקרון הזה ולא ניסוג עכשיו. אני אופטימי, אני באמת אופטימי. זה לא משנה כמה אנחנו זקנים אלא האם הרעיונות שלנו זקנים. אי-אפשר להנהיג את ארה"ב עם רעיונות זקנים.
"צריך חזון לעתיד: חיזוק הדמוקרטיה, לא החלשתה; מתן זכות לבחור, לא שלילתה; התבססות על מעמד הביניים והעשירים משלמים את חלקם; להציל את העולם משינויי האקלים ואת ארצנו מהנשק; ומעל הכל – מדינה של כל האמריקנים. אני מאמין באמריקנים, אתם הסיבה שמעולם לא הייתי אופטימי יותר. בואו נזכור מי אנחנו: אנחנו ארה"ב של אמריקה! אין משהו מעבר לכוחנו!", סיים באחת מאמירותיו הקבועות.

תאריך:  08/03/2024   |   עודכן:  08/03/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביידן: הסיוע ההומניטרי לעזה חייב להיות בעדיפות ראשונה ולא קלף מיקוח
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חטופים חזרה לביתם עכשיו
בר  |  9/03/24 19:27
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2024
איתמר לוין
טראמפ יישאר המועמד היחיד והוודאי של הרפובליקנים    היילי מסרבת לתמוך בטראמפ, מותחת עליו ביקורת קשה ואומרת שעליו לעמול כדי לזכות בתמיכת מצביעיה
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס חושף את הפגישה שהתקיימה בתחילת השבוע    מאסק התבטא לאחרונה בחריפות נגד ביידן והביע עמדות דומות לשל טראמפ בנושא ההגירה, אך לא ברור האם הסכים לתרום
איתמר לוין
טראמפ גבר על היילי ב-13 מדינות בפער ממוצע של 45 נקודות; ביידן ניצח בכל 15 המדינות בפער ממוצע של 79 נקודות    השניים יבטיחו רשמית בקרוב את המועמדות לנשיאות
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מנתח את פסיקת בית המשפט העליון של ארה"ב, אשר קבע פה אחד שאין לפסול את דונלד טראמפ מהתמודדות לנשיאות בשל מעשיו ב-6 בינואר
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס על חודש סוער בפוליטיקה האמריקנית מתחיל היום, כאשר טראמפ מוביל בסקרים וביידן מוביל בכסף; לביידן יש בעיה עם דעת הקהל, ולטראמפ - עם בתי המשפט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il