X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
שלושה רודנים נגד המערב [צילום: מרטין מייסנר, AP]
סכנות ניכרות לארה"ב מצידן של רוסיה, סין וקוריאה הצפונית
הערכת הסיכונים השנתית של קהילת המודיעין האמריקנית מצביעה על המשך המאמץ הצבאי של שלוש המדינות, גם על חשבון הכלכלה והלגיטימציה הפנימית

הסיכוניים המרכזיים לארה"ב נובעים מצידן של סין ורוסיה, ואחריהן אירן וקוריאה הצפונית - עולה מהערכת הסיכונים הלאומית השנתית של קהילת המודיעין האמריקנית (12.3.24). להלן עיקרי האמירות לגבי סין, רוסיה וקוריאה הצפונית (לגבי אירן - ראו קישור משמאל).

סין: האטה כלכלית שתפגע בעולם
תוכנית ארוכה למודרניזציה של הצבא [צילום: מארק שיפלביין, AP]

המפלגה הקומוניסטית תנסה להתגבר על האתגרים למוניטין וללגיטימיות שלה, לפגוע בהשפעה האמריקנית, לתקוע טריז בין וושינגטון לבעלות בריתה ולעצב נורמות בינלאומיות שישרתו את המשטר הסמכותני שלה. המשמעותי ביותר יהיה הלחץ להתאחד עם טייוואן, אשר יגרום לחיכוכים עם ארה"ב. למרות הנסיגה הכלכלית, מנהיגי סין ימשיכו במדיניות סטטית שמטרתה להזרים הון למגזרים מועדפים, להפחית את התלות בטכנולוגיה זרה ולאפשר מודרניזציה צבאית.
הכלכלה הסינית תאט בשנים הקרובות בשל חסמים מבניים וחוסר נכונותה של בייג'ינג להזרים סיוע משמעותי כדי לעודד את הפעילות. הממשל מבין את הבעיות, אך נמנע מפעולות הנוגדות את העדיפות שמעניק הנשיא שי ג'ינפינג להשקעות ממשלתיות ישירות בייצור ובתעשיה. סביר להניח שההאטה בסין תוריד את מחירי הסחורות בעולם ותפגע בכושר התחרות של הייצוא ממדינות אחרות, ובכך תאט את הצמיחה העולמית.
סין מתמקדת בתוכנית למודרניזציה של הצבא האמורה להסתיים ב-2035 וביצירת צבא ברמה עולמית עד 2049. בינתיים, המפלגה מקווה להשתמש בצבא כדי להבטיח את מה שהיא מכנה "ריבונותה הטריטוריאלית", להרחיב את השפעתה באזור ולהפגין עוצמה עולמית – בעיקר כדי למנוע מארה"ב להתערב במישרין בסביבתה. עם זאת, חוסר ניסיון קרבי מחליש את הצבא הסיני ומפחית את רצונה של ההנהגה ליזום עימות, וזאת לצד דאגתה מן השחיתות הפוגעת ביכולת הצבאית.
סין ממשיכה להציב את איום הסייבר המשמעותי ביותר לממשל האמריקני, למגזר הפרטי בארה"ב ולרשתות תשתיות חיוניות. היא ממשיכה בניסיון להשיג מודיעין בתחום הסייבר, וייצוא טכנולוגיות המעקב, המידע והתקשורת שלה מגביר את האיום.
העדיפות שמעניק שי לתחום הצבאי פוגעת ביכולתה של סין לפתור את בעיותיה הפנימיות הסבוכות ומעכב את הגשמת היעד של הפיכה לכוח מרכזי בבמה העולמית. מנהיגי סין מודאגים במיוחד מהשחיתות, חוסר האיזון הדמוגרפי והבעיות הפיסקליות והכלכליות – שכולם משפיעים על הביצועים הכלכליים ועל רמת החיים, שני מרכיבי מפתח בתמיכת האוכלוסייה בשלטון.

רוסיה: הרתעה באמצעות הגרעין והחלל
זקוקה לזמן להתאושש מן האבידות באוקראינה [צילום: דמיטרי לובצקי, AP]

המלחמה באוקראינה גרמה לרוסיה נזק עצום מבית ומחוץ, אך היא מפגינה יכולת עמידה ומסוגלת להמשיך לקדם את האינטרסים שלה ולאיים על אלו של ארה"ב ושל המערב. קשריה המתהדקים עם אירן, סין וקוריאה הצפונית מאפשרים לה להאיץ את הייצור הביטחוני ואת הכלכלה, מה שמציב אתגר משמעותי בפני המערב. רוסיה תמשיך לקדם את האינטרסים שלה בדרכים תחרותיות ולעיתים תוקפניות ופרובוקטיביות.
מוסקבה תמשיך להשתמש בכל האמצעים שברשותה כדי לקדם את האינטרסים שלה ולחתור תחת ארצות הברית ובעלות בריתה, אם כי ניצבים בפניה מספר אתגרים, ובהם הניתוק מן השווקים והטכנולוגיה במערב ובריחת הון אנושי. פעולותיה יהיו החל משימוש בענף האנרגיה כדי לכרסם בתמיכת המערב באוקראינה, דרך הטרדות צבאיות וכלה במבצעי ריגול וסייבר (תחום בו הסיכון ממנה גדול במיוחד).
הצבא הרוסי זקוק לשנים של התאוששות מן האבידות שספג באוקראינה ואשר מוערכות ב-300,000 איש. רוסיה תגביר את הסתמכותה על נשק גרעיני (אותו תמשיך לפתח) ויכולות בחלל כדי ליצור הרתעה אסטרטגית, בעוד היא פועלת לבנות מחדש את הכוחות הקרקעיים וכאשר חיל-האוויר והצי מספקים לה יכולות בינלאומיות מסוימות.

קוריאה הצפונית: המרוץ לגרעין יימשך
מפתח להמשך השלטון של קים [צילום: לי ג'ין-מן, AP]

קים ג'ונג-און ימשיך לפתח נשק גרעיני ויכולות צבאיות קונבנציונליות המאיימים על ארה"ב ובעלות בריתה, ואשר יאפשרו לו לפעול בתוקפנות בניסיון לעצב לטובתו את האווירה הביטחונית באיזור. קוריאה הצפונית פועלת להדק את הקשרים עם סין ורוסיה במטרה לזכות ברווחים פיננסיים, תמיכה דיפלומטית ושיתוף פעולה ביטחוני. קרוב לוודאי שאין למשטר כוונה לשאת ולתת על תוכניתו הגרעינית, שבעיני קים היא מפתח להמשך שלטונו ולגאווה לאומית. הוא גם מקווה שיוכל לנצל את קשריו עם רוסיה כדי לזכות בהכרה בינלאומית בארצו כמעצמה גרעינית.
הצבא הצפון-קוריאני יציב איום רציני לארה"ב ובעלות בריתה בכך שישקיע ביכולות נישתיות שמטרתן להעניק לקים את האפשרות להתמודד מול התערבות חיצונית, לצמצם את הפער ביכולות הקונבנציונליות ולקדם מטרות פוליטיות. הוא מחויב לפיתוח של הגנה מפני טילים, ראשי נפץ גרעיניים מגוונים ויכולות להנחתת מכה גרעינית שנייה. גם יכולת הסייבר של קוריאה הצפונית מהווה אתגר משמעותי, במיוחד לארה"ב וקוריאה הדרומית.
בטווח הארוך יהיה על קים לאזן בין רצונו בשליטה מוחלטת לבין ההשלכות השליליות על המצב הכלכלי בארצו. קים מעדיף שליטה מרוכזת ביותר על התושבים והכלכלה, תוך הפעלת דיכוי אכזרי וניהול כושל והרעה בתנאי החיים. המשטר מפחד מזה זמן רב מפני אובדן השליטה על התושבים ומנסה למחוק את הממדים הצנועים של כלכלה פרטית שנוצרו בשנות ה-1990 ולהבטיח שליטה מוחלטת שלו על כל תחומי החיים.

תאריך:  12/03/2024   |   עודכן:  12/03/2024
+המשק הרוסי שוב גובר על התחזיות הפסימיות
15:18 12/03/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

האינפלציה נמצאת בירידה לאחר שנה של גאות, אך הריבית הגבוהה הצליחה לרסן אותה - והמדינה בדרך לנחיתה רכה  ▪  אקונומיסט אומר שלמרות שהסכנה עודנה קיימת, הכלכלה המצורעת של העולם שוב נמצאת על המסלול

האינפלציה בדרך ל-4% בשנה [צילום: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סכנות ניכרות לארה"ב מצידן של רוסיה, סין וקוריאה הצפונית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס: האמריקנים כועסים על ההתעלמות מעצותיהם האסטרטגיות, שלדעתם הובילה לכשלון מתקפת הנגד; האוקראינים מודאגים מכך שחבילת הסיוע החיונית תקועה בקונגרס
יאיר נבות
סיבות הפיצוץ עדיין לא ברורות ונבדקות, אך אש גדולה בערה שם שעות ארוכות בעקבות הפיצוץ בצינור. בנוסף אירעה הלילה מתקפה אוקראינית במחוז קורסק במערב רוסיה, הגובל באוקראינה
יואב יצחק
זלנסקי פיטר את ולרי זלוז'ני מתפקיד הרמטכ"ל כדי לרענן את הפיקוד הבכיר להמשיך המלחמה מול רוסיה    מינה לדבריו את זלוז'ני לאחד התפקידים הדיפלומטיים החשובים ביותר באוקראינה, בשל זאת שבריטניה היא תומכת מרכזית באוקראינה
איתמר לוין
הודיע שהורה לצבא להקים רציף חירום מול חופי עזה להכנסת הסיוע; אימץ את נתוני האבידות של משרד הבריאות החמאסי; אומר שרק פתרון שתי המדינות יבטיח את שלומה של ישראל    בנאום תקיף, עוצמתי ופוליטי - תקף חזיתית את טראמפ, התלוצץ לגבי גילו, הבטיח להעלות את המס על חברות ועשירים, קרא לאשר את החוק הדו-מפלגתי למאבק במסתננים
איתמר לוין
הקנצלר אולף שולץ מסרב לספק לאוקראינה טילים מתקדמים מחשש שישוגרו נגד מוסקבה, ושיחת טלפון של קצינים בכירים בחיל-האוויר חשפה שייתכן שיידרשו גרמנים כדי להפעיל אותם - מדווח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il