X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בין חיזוק ההגנה לפגיעה בזכויות [צילום: דוברות הכנסת]
הכנסת דנה בהרחבת סמכויות הרשות להגנת הפרטיות: עימותים סביב האכיפה הפלילית
בוועדת החוקה עולה חשש מפני מתן סמכויות חקירה פליליות ועיכוב לרשות להגנת הפרטיות בנוגע לעבירות לפי חוק הגנת הפרטיות ובהן באירועי סייבר למרות נתוני אכיפה נמוכים כיום, סמכויות החקירה הפליליות שמבצעת הרשות מוקנות לה באמצעות הסמכה פרטנית של השר לביטחון לאומי בין הסמכויות: סמכות הדרישה לקבלת מידע ומסמכים; חקירה באזהרה; חיפוש ותפיסה וחדירה לחומר מחשב

ועדת החוקה המשיכה השבוע (16.5.24) להכין לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק הגנת הפרטיות (תיקון מס' 14), התשפ"ב-2022. הדיון התמקד בסמכויות הפיקוח, הבירור המינהלי והאכיפה הפלילית. מוצע בה להקנות לרשות להגנת הפרטיות סמכויות חקירה פליליות אשר אינן מוקנות לה כיום, למעט באמצעות הסמכה פרטנית של השר לביטחון לאומי מכוח פקודת הפרוצדורה הפלילית.
מנתוני הרשות להגנת הפרטיות ביחס לאכיפה הפלילית לשנים 2023-2020 עולה כי נפתחו 25 תיקי חקירה, מהם ארבעה בשיתוף המשטרה. 12 מתוכם הועברו לפרקליטות לצורך הגשת כתב אישום ומתוך אלו הגישה הפרקליטות 7 כתבי אישום, חלקם בתיקים שנפתחו לפני 2020. ניתנו 5 הכרעות דין בהן הורשעו 10 נאשמים בעבירות לפי חוק הגנת הפרטיות. על ארבעה נאשמים הוטל גזר דין הכולל מאסר בפועל בהקשר לפרשות סחר במידע רפואי, כלכלי ועוד.

יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן אמר: "את החוק הזה אנחנו מקדמים בין היתר לבקשת המל"ל וגורמי הביטחון, שסברו שגם בימי המלחמה חשוב מאוד לקדם את החוק כדי לשפר את ההגנה על התשתיות הלאומיות ועל פרטיות האזרחים אל מול המתקפות המתרחשות גם במרחב הווירטואלי, וגם לאפשר לכלכלה הישראלית לצלוח את המשבר הכלכלי המלווה את המשבר הביטחוני. לכן אנחנו מקדמים את החקיקה למרות שהמעברים הללו קשים מאוד עבורי ועבור יתר הנוכחים".
עו"ד ראובן אידלמן, יועמ"ש הרשות להגנת הפרטיות: "עד כה עסקנו באכיפה המנהלית והיום נעסוק בסמכות החקירה הפלילית. בארבע השנים האחרונות הועברו לפרקליטות 12 תיקים והוגשו שבעה כתבי אישום. נפתחו 24 תיקי חקירה וזו פעילות משמעותית שיש לעגן אותה במפורש בחקיקה. האכיפה המינהלית היא בדרך כךך מול ארגונים המחזיקים מאגרי מידע ולאחר החקיקה תהיה סנקציה של עיצומים כספיים. באכיפה פלילית חוקרים את האדם העבריין - פצחן או עובד מאגר מידע, יכולים להיות סוחרים במידע. היו מנהלים בחברת סלולר שהועמדו לדין והורשעו וגם חברת הסלולר על שימוש במידע".
היו"ר רוטמן: "היקף התיקים לא גדול, אך גם ברשויות אחרות שיש להן את כלי האכיפה הפלילי, הוא לא גדול, מתוך הנחה שהרעיון הוא למצות כלים אחרים לפני הכלי הפלילי. השאלה אם היום כשיהיו כלי אכיפה מינהליים האחוז ירד עוד יותר, והאם לאור ההיקף מוצדק לאפשר את הכלי ולעגן אותו כשהכלי קיים כיום מכוח הסמכה של השר לביטחון לאומי. למה לא להשאיר את הכלים הקיימים".

ח"כ טלי גוטליב: "לא צריך להידרש בכל דבר לחקיקה. יש חקיקה קיימת והסמכות ניתנת, מה הצורך בכלי כזה, כשאפשר להדק ולדייק את החוקים הקיימים ולאור כך שיש רק 25 תיקים".
עו"ד אידלמן: "בהנחה שיש עבירות פליליות, התפיסה היא שצריך לעשות זאת הגורם הנכון. המטרה העיקרית היא לחזק את הגנת הפרטיות, ואם הוועדה סבורה שנכון שהרשות תמשיך לעשות את החקירות הללו כפי שעשתה כבר 15 שנים, דרך המלך היא בחקיקה ולא בהסמכה פרטנית. העולם הפלילי צריך להיות מוסדר בחקיקה".

עו"ד גלעד סממה, ראש הרשות להגנת הפרטיות: כל הממשלות הסכימו על כך שהדבר צריך להיות מעוגן בחקיקה מסודרת וזו ההתפתחות החקיקתית. יש הבנה שכדי לחזק את ההגנה נותנים גם את הסמכויות הפליליות לאותם רגולטורים המתמקצעים בתחום".
לשאלה האם תהיה ירידה בעקבות הכלים הנוספים שמקבלים בהצעת החוק, השיב סממה: "אני ממש לא רואה את הירידה, אלא מדובר בהתנהגויות מסוגים שונים. גם היום יש מקרים שהם על התפר בין עבריינות פלילית להפרות רגולטוריות רגילות ובהם אנחנו מכריעים. אני לא רואה שום שינוי במצב או בכמויות. אנחנו מקפידים מאוד בשיקול הדעת ובשימוש בסמכות הפלילית, ולכן אלו המספרים.
"מתוך ניסיון היום-יום, בסוף, הסדרה יציבה עם עוגן משמעותי, להבדיל מ'טלאי על טלאי', מאפשרת התפתחות של התחום, והיום אנחנו במצב בו יש קושי בהתפתחותו".
רוטמן: "אני מבין את האמירה של ח"כ גוטליב, ואם הייתה לנו מחלקת פרטיות במשטרה שחקרה והגישה כתבי אישום אולי היינו מחליטים אחרת, אבל במקרה זה, כשהזמני הפך לקבוע, יש טעם לעגן את הכלי בחקיקה. לא מדובר על הוספת סמכויות חדשות ויש לאפשר את האופק והקיבוע במקרה זה".

הוועדה דנה בסמכויות האכיפה, ובהן סמכות העיכוב, במסגרתה יתאפשר לחוקר של הרשות להגנת הפרטיות לעכב חשוד או עד. הוועדה טרם הכריעה בנושא, אך מהדיון עולה כי הנוסח יאפשר סמכות עיכוב בהקשר של חשודים בלבד.
גוטליב: "סמכות העיכוב שוללת חרות מאדם ומאפשרת אף להשתמש בכוח לצורך העיכוב. לרשות יש כוח אימתני על האזרח ויש לוודא שהסמכות תהיה מצומצמת. עד היום לא הייתה בידיכם את הסמכות, ואם אדם לא רוצה לבוא לחקירה במקרה של דחיפות - תבוא משטרה. יש לוודא שסמכות העיכוב לא תהיה לצורכי חקירה".
עו"ד אפרת חושן מנדל, מנהלת המחלקה הפלילית ברשות להגנת הפרטיות: "כיום אין לנו סמכות עיכוב והדבר מקשה על חקירות. במצבים בהם מפתיעים את החשודים עם צו חיפוש, כיום המצב הוא שהחוקר יכול לבקש 'בבקשה, בוא איתי'. ברוב הגדול של המקרים אנחנו לא מזמינים משטרה ובפועל מתפשרים על כך שיבואו בתוך שעה או שעתיים. הסמכות נועדה למנוע שיבוש בחקירה, לייצר רצף ולהביא אדם נכון בזמן הנכון לחקירה באירועים הקריטיים. מעולם לא ביקשנו סמכות מעצר ואין לנו עניין לעצור אנשים. מדובר על עבירות צווארון לבן ובדרך כלל יש שיתוף פעולה, אבל יש מקרים בהם חשודים התפרעו וקיללו, ואנחנו מאמינים שעצם קיום הסעיף יסייע בביצוע המשימה".

תאריך:  17/05/2024   |   עודכן:  17/05/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד סממה / Gilad Semama  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלולר  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הכנסת דנה בהרחבת סמכויות הרשות להגנת הפרטיות: עימותים סביב האכיפה הפלילית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
כ-60% מהעובדים יצטרכו לעבור הכשרה מחדש וללמוד מיומנויות חדשות כדי להתאים את עצמם לשוק העבודה המשתנה בעקבות הבינה המלאכותית    מקצועות בצמיחה: נהגי משאיות ואוטובוסים, מורים, מהנדסים, מומחי טרנספורמציה דיגיטלית, פועלי בניין, מומחי שיווק ואסטרטגיה דיגיטלית    מקצועות בדעיכה: פקידים, קופאיות, פועלי ייצור, נציגי מכירות, פקידי שירות לקוחות
עידן יוסף
שר ירושלים ומסורת: "לא יכול להיות ולא רצוי שלא נאפשר מסורת הדלקה של מאות שנים אפילו במסגרת מצומצמת" המשטרה: "מתנגדים לכל קיום של אירוע במתחם הר מירון גם לא זה של ההדלקה במניין לאור המצב הביטחוני. נפעל בהתאם להחלטה הסופית של הדרג המדיני" צה"ל: "במתחם ההר יתאפשר ל-30 איש לכל היותר לשהות" צביקה פוגל: "ההילולה - אקט מסורתי יהודי שחייב להתקיים"
מירב ארד
ד"ר מרינה וונטיק שוורץ, מנהלת ברהן ופסיכיאטרית ראשית: "בעוד עשר שנים, לא ישארו פה פסיכיאטרים"    יו"ר הוועדה ח"כ יוני משריקי: הזעקה של הציבור על המחסור בפסיכיאטרים, תנאי השכר והצפיפות במחלקות, חייבת להגיע לאוצר ולמשרד הבריאות ולהרעיד שם את אמות הסיפים
עידן יוסף
הרמטכ"ל הלוי הודיע לתא"ל עופר וינטר על שחרורו מצה"ל    הוא סיכם על כך עם שר הביטחון גלנט    גישושים לצרף את וינטר לאחת ממפלגות הימין    ליברמן: התדרוכים נגד וינטר נוגדים את הנורמות בצה"ל
מירב ארד
יו"ר פורום קו העימות: "ההחלטה מ2018 לא בוצעה הלכה למעשה אך ורק מסיבות של מריחות ובגלל זה משלמים היום מיליארד ש"ח על הפינוי שלנו"    רמ"ח מיגון בפיקוד העורף: רק עם תחילת חרבות ברזל קיבלנו פטור מהיתר אחרי שניסינו להוביל את זה במשך תקופה ארוכה    ראש מועצת שלומי: בפועל בנו 40 ממדים מתוך כ-1000 ממ"דים שצריכים בק"מ הראשון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il