משרד הבריאות הוציא (יום ה', 23.5.24) צו סגירה מנהלי למאפיית "ליאב בוטיק פטיסרי" ברחוב לכיש 9 בקריית ים.
הצו הוצא על-ידי הד"ר סוניה חביב, רופאת מחוז חיפה, לאחר שבביקורת שנערכה במקום ב-20.5.24 נמצאו ליקויים תברואתיים חמורים רבים, בהם:
- תשתית פגומה בחלק מהעסק, לרבות מטבח בית הקפה;
- הצלבות בין מזון גולמי למזון מוכן לאכילה באחסון ובייצור;
- חומרי גלם רבים, לרבות חומרי גלם רגישים, פגי תוקף;
- העסק פועל ללא רישיון ייצור.
לאחרונה נערך שימוע לליאב מזרחי, הבעלים של המאפייה, שבו הוא הצהיר כי ייצור המזון הופסק ולא יחודש עד לתום עבודות השיפוץ ותיקון הליקויים. אולם, בביקורת שנערכה לאחר השימוע נמצא כי פעילות הייצור במקום נמשכה.
הצו מחייב את המאפייה להפסיק לאלתר את פעילותה, כולל ייצור מזון, הכנת מזון, הוצאת והכנסת סחורה וכל פעילות אחרת במסגרת העסק. הוא יעמוד בתוקפו למשך 60 יום, וניתן יהיה להאריכו.
משרד הבריאות הדגיש כי בטיחות המזון היא נושא בעל חשיבות עליונה וכי לא יהסס לנקוט את הצעדים הדרושים כדי להגן על בריאות הציבור.