המכון לרפואה משפטית אסף "ראיות חזקות מאוד לפשעים נוראים" של אנשי חמאס - אומר (27.5.24) מנהל המכון, ד"ר
חן קוגל. הוא דיבר בכנס לשכת עורכי הדין באילת.
קוגל אמר: "אתה רואה אזרחים זרים, נניח סטודנט לחקלאות אפריקני, וברור לכולם שהוא לא ישראלי ושאין לחמאס שום סכסוך איתו. הצורה שהתעללו בו עד שרצחו אותו בצורה נוראית, זה מזעזע, כי אני אומר: מה יש לכם איתם? בסדר, אותי אתם שונאים כי אני ישראלי. אבל מה זה הרוע הצרוף הזה? יש כאן משהו שהוא הרבה יותר עמוק מאשר סכסוך בין שני עמים. גם גופות הועברו לעזה והציבור מכה אותן ועושה כל מיני דברים איומים, שמבזים ומשפילים אותן - גם כאשר רואים שאלה תאילנדים".
העיתונאי אבישי גרינצייג שאל את קוגל על ההתמודדות הנפשית עם זוועות החמאס. קוגל השיב: "כל המדינה נמצאת בסוג של פוסט-טראומה קשה. אצלנו מאוד קשה, אין ספק שהמכון במשבר מסוים בגלל שאנשים עבדו מאוד קשה וגם בגלל שמנגנוני ההגנה לא עובדים בשלב מסוים.
"בשבועיים הראשונים הגיעו שבעה רופאים מתנדבים מחו"ל, והם אמרו שלא ראו כזה דבר. פתחנו לראשונה את המכון לעיתונאים זרים, ורובם לא עמדו בזה: התעלפו, הקיאו. המכון במצוקה, אנשים לא כל כך רוצים לעבוד במקום, אם כי חלקם התגברו וזה נותן להם מוטיבציה".
לדברי קוגל, "אלו שאנחנו יודעים שהיו בחיים אחרי 8 באוקטובר, אין לי ראיות לסוג של הפקרה. ישנם החטופים שצה"ל ירה בהם בטעות ויש שלוש גופות שנמצאו שלמות במנהרה ואנחנו לא יודעים את סיבת המוות. אני לא רואה עדויות שהרעיבו אותם למוות".
הוא דיבר על היקף הפעילות של המכון מאז פרוץ המלחמה: "עד היום בדקנו 1,644 שקי גופה, כולל עזתים, ויש גופות מפוזרות ביותר מאשר שק אחד. המעבדה ביצעה יותר מ-20,000 בדיקות דנ"א וזיהתה פרופילים שונים של 3,000 איש, כולל מחבלים. זה המון עבודה למכון כל כך קטן; איכשהו זה הצליח. בעולם מקובל שיהיה רופא משפטי ל-200-100 אלף איש; לפי זה צריכים להיות לנו 50 רופאים משפטיים, אבל יש לנו שישה ועוד ארבעה מתמחים".
קוגל הוסיף: "הטענות שישראל מפברקת את הטענות לאונס מרגיזות אותי. ברוב מקרי האונס אין דנ"א, וכאן אומרים לנו: תביאו דנ"א. לדרוש דווקא את הראיה הפורנזית - זה לעשות לנו דווקא. בדרך כלל אין ראיות פורנזיות גם אצל אנשים חיים, וכאן יש גופות במצב קשה מאוד וחלקי גופות. יש לנו ראיות חזקות מאוד לפשעים נוראים".