הד"ר גיורא ירון, ממייסדי תעשיית ההיי-טק בישראל ויו"ר אוניברסיטת ת"א לשעבר, אומר כי תעשיית ההיי-טק הישראלית פתוחה לכל, ללא קשר לדת או למגזר. בוועידת "בין ביטחון לטכנולוגיה" של
מקור ראשון והמרכז האקדמי לב, התייחס (30.6.24) ירון התייחס לשילוב החברה החרדית במשק ובענף הטכנולוגיה העילית ואמר: "במפגש עם חרדים שרצו לעבוד אצלי, הבנתי שהם רוצים לעבוד, אך לא מעוניינים בלימודי ליבה. אצלנו זה לא משנה, אנחנו רוצים עובדים טובים, חדים ו'שפיצים', ללא קשר ללבוש שלהם".
ירון הוסיף כי ניסה לקדם שילוב חרדים בשוק העבודה: "רצינו להראות איך אפשר להפוך את החרדים מצורכי כסף למשלמי מיסים, אך לא הצלחנו לחדור את האוצר".
לגבי מלחמת חרבות ברזל ואירועים ביטחוניים אחרים, ירון הדגיש את חשיבות התשתית האקדמית החזקה בישראל. "להייטק אין תשתית בלי תשתית אקדמית. הבעיה היא שהפוליטיקה הישראלית, כמו כל פוליטיקה, היא לא יציבה, ופוליטיקאים צריכים להראות תוצאות בתוך חודשים, גג שנה. לבנות תשתית כמו התשתית במדינת ישראל זה דבר שלוקח דורות", אמר ירון. "אקדמיה חזקה מאפשרת את המציאות בה אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את כל הכשלים הפוליטיים, שאנחנו רואים היום וזה לא ניכר בכלכלה, כי המדינה יושבת על בור של 200 מיליארד דולר. כשיש לך 200 מיליארד דולר אתה יכול לעשות טעויות, יש מרחק שגיאה. רק בשנה האחרונה, עם חרבות ברזל, החמאס וכל הצרות שנפלו עלינו, נמכרו חברות במיליארדי דולרים. הבסיס להייטק ולכך שיהיה קשה להרוס אותו זו אקדמיה חזקה שיוצרת הייטק חזק".