ראש אכ"א אמר לחברי הוועדה כי המבחן שצה"ל הציב לעצמו הוא אינו נמדד בהוצאת צווים אלא בגיוס ובשילוב אפקטיבי שעונה לצרכים המבצעיים. על-מנת לעמוד ביעד הזה, צה"ל מקיים תהליכי למידה עמוקים ומשמעותיים, וסימן את השינויים וההתאמות שיש לבצע לכל אורך הדרך - האיתור, המיון, השיבוץ, ההכשרה והשירות בסדיר ובמילואים.
לדבריו, אם הגיוס והשילוב ייעשו באופן מוצלח, הדבר יהווה לא פחות ממהפכה, יבנה גשרים, יגביר אמון ויפיג חששות. הוא הוסיף כי יש לנסות לצמצם את הפער בין היקף הצווים, בין התייצבות בלשכת הגיוס, ובין גיוס בפועל, ולכן הצווים יצאו לאלה בעלי פוטנציאל גיוס גבוה.
האלוף פירט בפני חברי הוועדה, את הפעולות הננקטות על-ידי צה"ל, בהן יצירת פלטפורמת תקשורת מותאמת למועמדים לשירות, הקמת מוקד טלפוני, קיום מבחני מיון ייעודיים, והכשרת מאבחנים מתאימים. הוא הוסיף כי צה"ל מכין מסלולים ותוכניות מותאמות וכי הגופים השונים והזרועות השונות נערכים לקליטה, להכשרה ולשהות של מתגייסים חרדים.
ראש אכ״א התייחס לנושא המגדרי וציין כי מדובר בסוגיה מאתגרת. הוא הדגיש כי תהליכים של שילוב נשים באופן שוויוני ומלא לא ייפגעו במילימטר וכי הצבא יצטרך לנהל את התהליך באופן נכון.