התנגדות חריפה בהנהגה החרדית לקראת שליחת צווי הגיוס לכ-3,000 צעירים חרדים. לאחר דיון ממושך, במכתב שהוציאה ההנהגה הספרדית של שס, נאמר (10.7.24) כי מוטב ללכת לכלא ולא להתגייס לצבא, וכי צריך להפסיק את החקיקה שלא תפטור באופן מוחלט את כל הצעירים החרדים מגיוס.
"הדבר ברור שכל התייצבות בלשכות הגיוס אסורה על-פי התורה. המסלולים החרדים הישנים והחדשים שיקומו, איסור חמור ללכת לשם. כל התייצבות בלשכות הגיוס אסורה על-פי התורה ומהווה סכנה עצומה.
עוד כתבו: "כאשר משנאי ה' נשאו ראש וממשיכים לפגוע בציבור שומרי התורה ובני הישיבות הקדושות בגזירת הגיוס הנוראה...משמעותם חורבן התורה...ועל כן אנו מורים לכל העוסקים בדבר להימנע מיד מכל מעשי החקיקה האלו, ולהתנגד להם בתוקף בהיותם מנוגדים לדעת התורה הקדושה".
גם בהנהגה האשכנזית הורו להתעלם מהצווים. הרב דב לנדו תקף בחריפות את הממשלה ואמר: "מדינה שמגייסת את בני הישיבות, אין לה זכות קיום. זאת התאבדות מוחלטת". בתקופה הקרובה תצא החלטה משותפת של ההנהגה החרדית הקוראת להתנתק מצה"ל.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ
יולי אדלשטיין, הודיע על מעבר לשלב ניסוח חוק הגיוס בוועדה. אדלשטיין כתב: "אחרי שקיבלנו סקירה מקיפה על צורכי צה"ל ודרכי היישום, אנו עוברים לשלב המעשי". הוא הזהיר כי "ללא חוק מקיף, מדינת ישראל תיכנס לתוהו ובוהו משפטי וציבורי". גם הרמטכ"ל
הרצי הלוי אמר הערב "באשר לנשיאה משותפת בנטל - ליתר דיוק הזכות לשאת בו. גם בו, יש כדי להבטיח את קיומה של מדינת ישראל".
לפני כן, גורמים חרדים תקפו את המהלך ואמרו כי "הם לא רוצים לדבר איתנו ישירות, אלא רק מעל הראש שלנו - ודוחים את כלל ההצעות, אז לא נתייצב ונתעלם מהצווים".
בכירים באגודת ישראל לוחצים לפרישה מהממשלה בתוך שבועות. בכאן חדשות פורסם, כי המפלגה דרשה מראש הממשלה
בנימין נתניהו לאשר את חוק הגיוס עד סוף מושב הקיץ, זאת למרות שהוא צפוי להסתיים בעוד כשבועיים, ולכן לנתניהו יהיה קשה להיענות לדרישתה.
גורם בכיר במפלגות החרדיות אמר ל
גלי צה"ל על הפגישה אמש של יו"ר ועד הישיבות בביתו של המנהיג החרדי הרב דב לנדו ועל ההחלטה לנתק מגע עם הצבא: "ההנהגה החרדית הסכימה לדברים שלא הסכימה להם בעבר. אך כל דבר שהוצע, גלנט טירפד בכל דרך אפשרית - לצערנו כרגע זה נראה שזה הולך למקום לא טוב".
בסביבת הרב לנדו, אמרו לערוץ 14: "לא נבהלים מפרישה. ברור שלא נרוץ לתת את המתנה הזאת לאנשי השמאל. ההוראה כרגע היא לגבי הבחורים שיקבלו צווים. בשלב ההחלטה על הקואליציה - יילקח השיקול של 'לא יהא חוטא נשכר'. החוטא במקרה הזה הוא גלנט, שלטענתם משרת את השמאל בהתעקשותו לקבל הסכמה רחבה גם מצד מפלגות באופוזיציה.
העלאת הטונים מול גלנט, ששיאה בעימות היום במליאת הכנסת בין ח"כים בליכוד לשר הביטחון, אינו מקרית. בחדשות 12 פורסם, כי בסביבת ראש הממשלה מתלבטים האם להזיז את גלנט מתפקידו בחודשים הקרובים. בלשכה יש דעות לכאן או לכאן לגבי העיתוי והשלכותיו, אבל הסכמה רווחת שגלנט כבר אינו חלק מהקואליציה - ומוטב היה להזיזו. גלנט נתפס בלשכה כמי שעומד בין הקואליציה לבין פתרון בעיית הגיוס, ומואשם בהדלפות מדיונים ביטחוניים רגישים. התזמון הנוח ביותר הוא במהלך הפגרה, כשאין סכנה להיכנס לסחרור בחירות. התוכנית היא להגביר את הביקורת על גלנט מתוך הקואליציה ומתוך הליכוד ולהציג את המהלך כבלתי נמנע. בסביבת נתניהו מכחישים וטוענים שהיחסים דווקא תקינים.
הזעם החרדי על נתניהו חסר תקדים, כשראשי המפלגות החרדיות כועסים על מה שנראה כמו אובדן שליטה מוחלט של ראש הממשלה על הקואליציה ועל הממשלה, ועל אי-אפשרות לקדם נושאים שחשובים למפלגות החרדיות בימים אלה. לפיכך, הרבנים החרדיים הם אלו שהובילו קו תקיף הרבה יותר מהפוליטיקאים שלהם.