"אנו ברשות השופטת נכונים תמיד לקיים שיח תכליתי שיביא למינויַם של שופטים מקצועיים וטובים לבית המשפט העליון" - אומר (3.9.24) ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון,
עוזי פוגלמן, בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין.
פוגלמן התייחס למחלוקות בינו לבין שר המשפטים,
יריב לוין: "יש בישראל אנשי ונשות מקצוע רבים שמתאימים מאוד לכהן כשופטים במדינת ישראל. לצד זאת, לבית המשפט העליון ראוי שימונו המשפטנים המנוסים, המקצועיים והמצוינים ביותר. משפטנים שישקפו את כל גווניה של החברה הישראלית. זאת, מתוך מטרה אחת ברורה: לקדם את טובת הציבור הישראלי בכללותו. בהתאם להוראות הדין, מינוי שופט לבית המשפט העליון דורש הסכמה רחבה בין חברי הוועדה, בדמות רוב של שבעה מתוך תשעה חברים. מתוך ההבנה הזו, אנו ברשות השופטת נכונים תמיד לקיים שיח תכליתי שיביא למינויַם של שופטים מקצועיים וטובים לבית המשפט העליון.
"כך גם לגבי סוגיות אחרות שתלויות באישורו ובהסכמתו של שר המשפטים, ושלצערי אינן מקודמות מזה חודשים ארוכים, לרבות מינוי סגני נשיאים ורשמים לערכאות שונות. עיכובן של סוגיות אלו נובע, בין היתר, מכך שמאז חודש יוני האחרון, חדל שר המשפטים מלקיים את פגישות העבודה השוטפות בינינו. גם בהיבטים אלה, פגיעה בתפקודה התקין של הרשות השופטת כמוה כפגיעה בציבור כולו. בימים קשים אלה, ונוכח צו השעה, אני מקווה שהממלכתיוּת תגבר על המחלוקות וכי יחודשו פגישות העבודה השבועיות בין ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון לבין שר המשפטים".
פוגלמן התייחס גם לרקע בו הדברים נאמרים: "הפרק הזה בקורות המדינה מעמיד למבחן את החוסן הלאומי והחברתי שלנו. לצד מופעים יוצאי-דופן של סולידריות וערבות הדדית שהיינו עדים להם בחודשים האחרונים, חזינו למרבה הצער גם בשיח קוטבי ומפלג ששאף להעמיק פערים במקום לגשר עליהם. בתקופה שכזו יש בעיניי חשיבות עליונה לקיום דיאלוג מכיל ובונה, וליצירת אקלים חברתי שבו כולנו - כפרטים, כקהילה וכחברה - מסוגלים להירתם לטובת הכלל ולשתף פעולה זה עם זה.
"ובמקביל לכך, דווקא בעתות משבר וחירום מתחדדת החשיבות שבהגנה על עקרונות היסוד של מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית, ובראשם שלטון החוק וזכויות האדם. גם בזמנים הקשים, הרגישים והכואבים ביותר - מדינת ישראל היא מדינת חוק, וכל אזרחיה, תושביה ורשויות השלטון בה נדרשים לפעול תמיד בהתאם לדין".
פוגלמן, הפורש משיפוט בחודש הבא, סיים באומרו: "אני מבקש על כן לסיים את דברי בהבעת תקווה לשיקום הדיאלוג ושיתוף הפעולה בין שלוש רשויות השלטון בישראל. אנו מצויים כעת בשעת מבחן, שתוצאותיה ישפיעו במידה רבה על הדיאלוג החוקתי ועל הפרדת הרשויות בישראל. בתקופה זו ראוי כי נעמיד לנגד עינינו את העקרונות והערכים שעומדים בבסיס מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית, ואת המחויבות המוסדית של כל רשויות השלטון לקידום טובתו של הציבור הישראלי".