בית המשפט בניו-יורק החליט לדחות את גזר דינו של נשיא ארה"ב לשעבר,
דונלד טראמפ, בפרשת תשלומי דמי השתיקה ל-26 בנובמבר 2024, לאחר הבחירות לנשיאות. השופט חואן מרשאן, שניהל את המשפט וההרשעה, הסביר שההחלטה התקבלה כדי למנוע חשש מהשפעה פוליטית על ציבור המצביעים. החלטה זו נחשבת לניצחון עבור טראמפ, שכן היא מאפשרת לו להימנע מאירוע ציבורי מביך במהלך הקמפיין.
המשפט עוסק בתשלומים שבוצעו במהלך קמפיין הבחירות של 2016 כדי להשתיק פרשת מין שאיימה לפגוע בתדמיתו. במאי 2024, טראמפ הורשע ב-34 סעיפי זיוף מסמכים תאגידיים. האישומים נובעים ממאמציו לטייח את התשלומים ולהציגם כרישומים עסקיים שגרתיים. טראמפ הוא הנשיא האמריקני הראשון שהורשע בפלילים לאחר כהונתו.
בהחלטת בית המשפט נאמר כי גזר הדין יינתן רק לאחר שיתבררו הערעורים שהגיש טראמפ, כולל טענות לחסינות חלקית בשל היותו נשיא. ההגנה של טראמפ טענה כי מתן גזר הדין בסמוך לבחירות עשוי להשפיע על הבוחרים ולגרום נזק לקמפיין שלו. השופט הסכים להעניק לטראמפ זמן נוסף כדי לערער על הרשעתו, וקבע כי גזר הדין יידחה עד לאחר הבחירות כדי למנוע השפעות פוליטיות על ההליך המשפטי.
עורכי הדין שמייצגים את הצדדים במשפט
בצד ההגנה, דונלד טראמפ מיוצג על-ידי עורכי הדין טוד בלאנש (Todd Blanche) ואמיל בוב (Emil Bove). שני עורכי הדין מובילים את קו ההגנה שלו, שהתמקד בעיקר בטענות לחסינות חלקית על פעולות שנעשו בזמן כהונתו כנשיא. הם טוענים שההליך המשפטי נועד לפגוע בקמפיין של טראמפ ובכך להשפיע על תוצאות הבחירות הקרובות.
מצד התביעה, ההליך מנוהל על-ידי פרקליטות מנהטן בראשות התובע המחוזי אלווין בראג (Alvin Bragg). התביעה מתבססת על הראיות שהובילו להרשעת טראמפ במאי 2024, וטוענת כי העבירות הפליליות שבוצעו הן חמורות ודורשות עונש הולם.
בינתיים, טראמפ ממשיך בקמפיין לנשיאות, תוך שהוא מציג את ההליכים המשפטיים נגדו כמאבק פוליטי שנועד לפגוע בו ובתומכיו. עם זאת, עדיין תלוי עליו עונש מאסר של עד ארבע שנים על כל סעיף אישום, אם לא יצליח לערער על פסק הדין