ג'ארד קושניר, חתנו של נשיא ארה"ב לשעבר
דונלד טראמפ והיועץ הבכיר לשעבר בבית הלבן, נתון לביקורת גוברת והאשמות בנוגע לקשריו עם גורמים במזרח התיכון, בעיקר סעודיה. מאז עזיבתו את תפקידו הפוליטי בינואר 2021, עלו חשדות כי קושניר קיבל סכומי עתק ממדינות זרות בתמורה להשפעה פוליטית ולסיוע במדיניות החוץ של ארצות הברית במהלך כהונתו.
החשד העיקרי נגד קושניר מתמקד בקשריו הצמודים עם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, בתקופת כהונתו כיועץ בכיר לנשיא טראמפ. בזמן כהונתו, קושניר היה דמות מפתח בקידום הסכמי אברהם, שפתחו את הדלת לשיתופי פעולה עם מדינות ערב, ובמיוחד עם סעודיה. ההשקעה הגדולה שהתקבלה מבן סלמאן לאחר עזיבת תפקידו, מעוררת שאלות חמורות על
ניגוד עניינים ועל האפשרות שקושניר ניצל את מעמדו הפוליטי לתועלת אישית.
מעבר לקרן ההשקעות
מעבר להשקעה מקרן העושר הסעודית בקרן Affinity Partners של ג'ארד קושניר, החשדות נגדו כוללים גם קשרים עם גורמים נוספים במזרח התיכון, כגון איחוד האמירויות ובחריין. יש הטוענים כי קושניר השתמש בקשריו הפוליטיים במהלך כהונתו בבית הלבן כדי לפתח קשרים עסקיים אישיים ולבנות לעצמו רשת קשרים עתידית בעולם הפיננסים. המבקרים מדגישים את העובדה שמדובר במדינות שהיו שותפות להסכמי אברהם, בהם קושניר היה מעורב אישית.
קושניר ומקורביו מכחישים בתוקף את החשדות ומדגישים כי ההשקעות שהתקבלו בקרן Affinity Partners נעשו מטעמים כלכליים בלבד וללא כל קשר לפעילותו הפוליטית בעבר. דובר מטעם קושניר ציין כי הוא פעל בהתאם לכל החוקים והנהלים החלים על אנשי ממשל לשעבר. עם זאת, גורמים במערכת הפוליטית בארה"ב, כולל ועדות חקירה בקונגרס, בוחנים את הפרשה לעומק ודורשים תשובות על הקשרים המפוקפקים הללו.
החקירה בנושא נמצאת עדיין בעיצומה, אך הביקורת הציבורית סביב התנהלותו של קושניר הולכת ומתרחבת. חברי קונגרס משתי המפלגות כבר דורשים לחקור לעומק את הקשרים של אנשי ממשל לשעבר עם ממשלות זרות, במיוחד במזרח התיכון, וההשלכות שעלולות להיות לכך על מדיניות החוץ של ארה"ב.