שופט בית משפט השלום בתל אביב,
עלאא מסארווה, הרשיע (6.10.24) את השוטר בן אפגן ואת המתנדב אבישי כהן בתקיפה בנסיבות מחמירות של דוד ביטון, לאחר דין ודברים ביניהם משום שביטון לא עטה מסכה בזמן הקורונה.
האירוע התרחש ביולי 2020 בחולון, כאשר אפגן וכהן היו בסיור והבחינו בכך שביטון צועד בלא מסכה עם שניים מחבריו. הם דרשו ממנו להזדהות, הוא סירב, הם עיכבו אותו וכאשר התנגד לעיכוב - הודיעו לו שהוא עצור. אפגן וכהן החלו לאזוק את ביטון, וגם לאחר שהסכים להציג תעודת זהות - הפעיל עליו אפגן את השוקר החשמלי. ביטון נפל, אפגן וכהן בעטו וחבטו בו, אפגן הפעיל שוב את השוקר וביטון נחבל בצורה קשה.
הראיה המרכזית הייתה סרטון של האירוע שצילם אזרח אחר, עובד מנג'ם, ומסארווה דחה את טענות ההגנה נגד קבילותו. מסארווה קובע, לאחר השוואת סרטון זה לסרטונים אחרים בתיק ולגרסאותיהם של אפגן וכהן, כי הוא אותנטי ולא עבר עריכה או מניפולציה כלשהן. הוא גם דוחה את טענות ההגנה נגד מהימנותו של מנג'ם, שכן השאלה היחידה היא האם וכיצד הסריט את האירוע. נותרו כמה שאלות לגבי שרשרת אחזקת הסרטון עד שהגיע למח"ש, אך מסארווה אומר שהן שוליות לחלוטין.
התביעה הסכימה שעיכובו ומעצרו של ביטון היו כדין, הוא עצמו אמר שהתנהג בחוצפה כלפי אפגן וכהן, בעוד מסארווה קובע שעדותו של אפגן בלתי אמינה ועדותו של כהן נגועה בסתירות. "הטיפול של הנאשמים עבר לפסים אלימים, במה שנדמה כענישה על התנהגותו המתריסה ונעדרת הכבוד [של ביטון] כלפי השוטרים", הוא מוסיף. אלימותם של אפגן וכהן, ובמיוחד השימוש בשוקר, אינם הפעלת כוח סביר "אלא תגובה קיצונית באלימותה להתנהגותו המתריסה של המתלונן".
האלימות נמשכה גם כאשר ביטון היה מוכן להזדהות, "במעין 'התחצפת- שילמת'. התנהלות זו מחזקת את הרושם שפני הנאשמים היו לטיפול נוקשה, ולאחר מכן הפעלת אלימות החורגת באופן מובהק מהדרוש", קובע מסארווה. הוא דוחה מכל וכל את טענתם של אפגן וכהן ולפיה ביטון תקף אותם. "בשלב מסוים התקרב האירוע לאלימות לשמה, בהעדר תכלית מוגדרת אחרת".