שר האוצר ויו"ר הציונות הדתית
בצלאל סמוטריץ' לא נותר אדיש להתבטאותו של יו"ר אגודת ישראל, יצחק גולדקנופף, שאמר: "אני לא מייצג את מי שלא לומד תורה... הוא מיוצג על-ידי סמוטריץ'". סמוטריץ' לא מסתפק בהתנצלות האישית שהציע לו גולדקנופף, ומדגיש בראיון לשבועון '
מקור ראשון': "הוא התנצל בפניי, אבל הוא צריך להתנצל בפומבי בפני כל הציבור הדתי־לאומי".
לדבריו, ההתבטאות אינה ראויה ומעידה על זלזול בעומק הערכים והמחויבות הציבורית של הציונות הדתית. "הדברים האלה הם בושה וחרפה, חוצפה שאין כדוגמתה. אני אומר לגולדקנופף, של נעליך מעל רגליך כשאתה נכנס לבתי המדרש של הציונות הדתית. אנחנו יכולים לתת 'פייט' לכל בית־מדרש במגזר החרדי ועם זאת נשיאה בעול של מדינת ישראל, בעול של שירות בצבא, תעסוקה ופרנסה. דברים שמוטב היה שלא ייאמרו".
בנוגע לגיוס חרדים, סמוטריץ' מציב גבול ברור: "אנחנו לא נחתום על חוק שלא ייצור שינוי דרמטי ויגייס אלפי חרדים לצבא באופן משמעותי לאורך שנים, כי זה מה שצריך וזה מה שנכון". הוא מוסיף כי בממשלה הנוכחית האתגר המרכזי הוא לא רק להצהיר על כוונות אלא להוביל מהלך של ממש, שיביא לתוצאה בשטח: "מה ההבדל ביניכם לביני? לכם יש פריבילגיה לשאת את האמת בשיא גובהה, אני צריך להביא תוצאות. אני צריך להכריז שאני רוצה להחיל ריבונות ביהודה ושומרון, אבל גם לעשות את זה בשורה של צעדים ולהצליח במערכת פוליטית עם ממשל דמוקרטי מורכב. ואני צריך להכריז שהחרדים חייבים להתגייס, כי זה מה שאומרת התורה והמוסר וצריך אותם, ואני גם צריך להצליח בזה. אני רוצה להיות חכם, לאו-דווקא צודק. אני אמרתי לצבא לקחת 3,000 חרדים בני 35 לשלב ב'. אתם יודעים מה זה יעשה, חרדים אמיתיים מסתובבים בבני־ברק על מדים? ככה יוצרים שינוי חברתי. צריך להקים ישיבות הסדר חרדיות".
סמוטריץ' מתייחס גם לרעיון של ממשל צבאי בעזה, ומסביר כי עלויות ההקמה אינן כה גבוהות כפי שנראה. "בצבא אמרו לי שממשל צבאי יעלה חמישה מיליארד שקלים. זה מספר לא נכון, כי זה יעלה כמה מאות מיליוני שקלים", הוא אומר, "גם עם חמישה מיליארד לא הפלתם אותי מהכיסא".
הוא תיאר את הקשיים בהיערכות הביטחונית ואת חשיפת התשתיות המתפתחות בעזה ולבנון. סמוטריץ' מדבר על המורכבות בהבנת האיומים הצבאיים ואומר: "לא הבינו את המשמעות, כמה חימוש יש שם, את תוכנית הפלישה הסימולטנית".
בנוגע להתיישבות מחדש בעזה, סמוטריץ' רואה בכך מהלך חיוני לאזור עוטף עזה. "תושבי בארי וניר־עוז צריכים לבקש שנחזיר את ההתיישבות לעזה כדי שיהיה שם צבא וביטחון", הוא אומר ומדגיש כי החזרה לגוש-קטיף היא צעד הכרחי לביטחון המדינה.
הראיון המלא יתפרסם בגליון סוף-השבוע של מקור ראשון.