חמאס פרסם אחר-הצהריים (יום שבת) אות חיים מהחיילת החטופה לירי אלבג, שנחטפה ב-7 באוקטובר ממוצב נחל עוז. לבקשת המשפחה, אנו נמנעים בשלב זה מלפרסם את הסרטון או את תוכנו. המשפחה התירה לפרסם תמונות מתוך הסרטון.
בסרטון מבקשת אלבג מממשלת ישראל להפסיק את "המרדף המטורף" כדבריה ולפעול לשחרורה במו"מ יחד עם יתר החטופים.
פרסום הסרטון נעשה 456 ימים לאחר החטיפה, וזאת בעיצומו של המו"מ להשבת החטופים. בידי חמאס 100 חטופים - שחלקם חיים. אורכו של הסרטון הוא 3.35 דקות. אלבג מדברת ברצף ומגלה פרטים דרמטיים הטעונים בדיקה ואימות מצד גורמי הביטחון בישראל.
בעקבות פרסום הסרטון על-ידי חמאס קוראת משפחתה של לירי אלבג לראש ה
ממשלה בנימין נתניהו ולמקבלי ההחלטות: "הגיע הזמן שתקבלו את ההחלטות כאילו הילדים שלכם נמצאים שם. הסרטון שפורסם היום קרע לנו את הלב לגזרים. זאת לא אותה הבת והאחות שאנחנו מכירים. היא במצב לא טוב ומצבה הנפשי הקשה ניכר. ראינו את לירי הגיבורה שלנו שורדת ומתחננת על חייה. היא נמצאת כמה עשרות קילומטרים מאיתנו וכבר 456 ימים אנחנו לא מצליחים להחזיר אותה הביתה. לירי בחיים וחייבת לחזור בחיים, זה תלוי רק בכם. אסור לכם לפספס את ההזדמנות הנוכחית להחזיר את כולם".
אלבג, בת 19 ממושב ירחיב, שירתה בתפקיד תצפיתנית במוצב נחל עוז. היא נחטפה מהמוצב לרצועת עזה יחד עם ארבע מחברותיה, התצפיתניות: דניאלה גלבוע, קרינה ארייב, אגם ברגר ונעמה לוי. ארבעתן עדיין בידי חמאס.
16 חיילות נוספות נרצחו במוצב: סמל אביב חגג, רב"ט הדר מרים כהן, רב"ט מיה ויאלובו פולו, רב"ט נועם אברמוביץ, סמ"ר שחף ניסני, סמל שירה שוחט, סמ"ר ים גלס, רב"ט שירת ים עמר, סרן שיר אילת, סמל שיראל מור, סמל שי אשרם, סמ"ר נועה פרייס, סמל יעל לייבושור, סמ"ר עדי לנדמן, סמל רוני אשל ורב"ט נועה מרציאנו (זו האחרונה נחטפה לרצועת עזה ונרצחה מאוחר יותר בבית החולים שיפא. גופתה חולצה על-ידי חיילי צה"ל והובאה לקבורה בישראל).