משרד הביטחון וחברת אלביט מערכות חתמו על שתי עסקות התעצמות מרכזיות, בהיקף כולל של כמיליארד שקלים, לחיזוק עצמאות הייצור הביטחוני בישראל. כך הודיע (יום ג', 7.1.25) משרד הביטחון.
במסגרת העסקה הראשונה, אותה הוביל מנהל הרכש הביטחוני במשרד הביטחון (מנה"ר), תספק אלביט מערכות למשרד הביטחון אלפי פצצות אוויר כבדות. העסקה השנייה, בהובלת אגף התכנון ומפא"ת במשרד הביטחון, כוללת הקמת מפעל לאומי לחומרי גלם שונים, שעד למלחמה נרכשו ברובם בחו"ל. המפעל החדש יכלול קווי ייצור מתקדמים לחומרים אנרגטיים, המשמשים את התעשיות הביטחוניות בישראל. פרויקט זה צפוי לחזק את עצמאות הייצור המקומי ולצמצם את התלות בייבוא חומרי גלם.
ממשרד הביטחון נמסר כי עסקות אלו מהוות נדבך מרכזי במדיניות משרד הביטחון לקידום עצמאות ייצור כחול-לבן באמצעות התעשיות הביטחוניות. "הפרויקטים צפויים לתרום לחיזוק הכלכלה, להרחבת קווי הייצור המקומיים ולהבטחת מענה מיטבי לצרכים המבצעיים הנוכחיים והעתידיים של צה"ל, לחיזוק הכלכלה והתעשיה", נמסר ממשרד הביטחון.
בטקס שהתקיים במפעל ׳אלביט מערכות׳ ברמת השרון, חתמו מנכ"ל משרד הביטחון,
אייל זמיר, ונשיא ומנכ"ל 'אלביט מערכות', בצלאל (בוצי) מכליס. לדברי זמיר, בהסכמים שנחתמו הונחו היסודות להרחבת עצמאות הייצור בשני תחומים קריטיים לאורך הנשימה של צה"ל, ייצור עצמי של חימושי אוויר כבדים והקמת מפעל לאומי לחומרי גלם. "שתי העסקות יבטיחו יכולת מדינתית עצמאית לייצור פצצות וחימושים מכל הסוגים. זה מהלך היסטורי, שהנענו לפני המלחמה, אך האצנו במהלכה", אמר.
עוד הוסיף כי במסגרת שתי העסקות, נראה יכולת ראשונית בטווח הזמן הקרוב, שתלך ותגדל עד שנגיע לעצמאות בשני התחומים. "זהו לקח מרכזי מהמלחמה, שיצמצם תלות בגורמים חיצוניים ויאפשר לצה"ל להמשיך לפעול בעוצמה בכל הזירות". מנכ"ל משרד הביטחון הודה לחברת אלביט ולעובדיה על התרומה באספקת אמצעי הלחימה החיוניים לצה"ל במהלך המלחמה", דברי זמיר.
נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, בצלאל (בוצי) מכליס, ציין כי החברה גאה על הזכות להיות נדבך משמעותי בהגנה על מדינת ישראל ואזרחיה ומודה על האמון של משרד הביטחון. "עובדי ומנהלי אלביט מחויבים לעמוד בצרכים המשתנים של צה"ל ומערכת הביטחון והשותפות העמוקה ארוכת השנים הזו תורמת לא רק לביטחון, אלא גם לפיתוח הכלכלה והתעסוקה ביצירת פרנסה לאלפי משקי בית בישראל", אמר.