אלוף
אמיר ברעם, המכהן כסגן הרמטכ"ל מאז אוקטובר 2022, הודיע במכתב דרמטי לרמטכ"ל הלוי כי יסיים את תפקידו בתוך פחות מחודשיים. "לפני מספר חודשים, בהמשך לבקשתך ובתיאום שר הביטחון, הארכתי את כהונתי בחצי שנה נוספת על-אף שבאופן מסורתי קדנציית סגן הרמטכ"ל נמשכת שנתיים בלבד", כתב ברעם, אך הוסיף כי "בעצימות המלחמה הנוכחית תרומתי מוגבלת".
ברעם, ששימש בעבר כמפקד פיקוד צפון והוביל את צה"ל באחד המשברים הגדולים של המדינה, הסביר כי אין בכוונתו להאריך את כהונתו מעבר לתקופה המוסכמת: "אין בכוונתי לכהן כסגן רמטכ"ל למשך שלוש או ארבע שנים מלאות (קדנציה כפולה)".
עם התפטרותו מבדל עצמו אלוף ברנע מהרמטכ"ל הלוי, הנושא באחריות כבדה ביותר לכשלון ב-7 באוקטובר, במיוחד בשל זאת שנמנע מהקפצת צה"ל לדרום, למרות הסימנים הרבים לפלישה הקרובה, ואף לא דיווח לשר הביטחון
יואב גלנט ולראש הממשלה
בנימין נתניהו בדבר המידע המודיעיני שהתגלה למערכת.
דובר צה"ל מסר: "סגן הרמטכ"ל ביקש לסיים את תפקידו בסוף חודש פברואר 2025, לאחר שהאריך את תפקידו משנתיים לשנתיים וחצי לבקשת הרמטכ"ל, נוכח המלחמה. הרמטכ"ל והסגן שוחחו בעניין והרמטכ"ל הביע את הערכתו לעשייתו החשובה של הסגן בעת המלחמה ובכלל. סגן הרמטכ"ל יבצע כל תפקיד אליו יידרש או יתבקש".
קרע פיקודי במטכ"ל
הודעתו של ברעם מלווה בדיווחים על מתיחות קשה עם הרמטכ"ל הלוי, שהלכה וגברה בתקופה האחרונה. על-פי מקורות ביטחוניים, מערכת היחסים בין השניים סבלה מאי-הסכמות מתמשכות בנוגע לתפקוד המטה הכללי במלחמה. גורמים בצה"ל מתארים את האווירה במטכ"ל כטעונה במיוחד.
עזיבתו של ברעם מהווה מכה משמעותית לצמרת צה"ל, במיוחד בתקופה שבה מערכת הביטחון נדרשת להיערך לאתגרים חדשים. ברעם נחשב לאחד הקצינים הבכירים והמנוסים ביותר, ולא פעם הוזכר כמועמד פוטנציאלי לרמטכ"לות. "המערכת מאבדת נכס", אמר בכיר בצה"ל בתגובה להודעה הדרמטית.
למרות הודעתו הברורה, ברעם הבהיר כי הוא פתוח לשוב למערכת הביטחון בעתיד, בתפקידים אחרים אם יידרש. בינתיים, במערכת הביטחון נערכת ספירה לאחור עד למועד עזיבתו בפברואר 2025 - צעד שעשוי לשנות את מאזן הכוחות בצה"ל.