הותר לפרסום (מוצ"ש, 11.1.25): בקרב קשה שהתרחש בשעות הבוקר בצפון רצועת עזה, נהרגו ארבעה לוחמי צה"ל לאחר ששיירה מכוח חפ"ק סגן מפקד חטיבת הנח"ל עלתה על מטען חבלה רב-עוצמה. במהלך התקרית נפצעו שני לוחמים באורח קשה וארבעה נוספים באורח בינוני.
האירוע התרחש בשעה 10 בבוקר, תחת גשם כבד שהגביל את הראייה בשטח. בצה"ל בודקים אם חוליית מחבלים פתחה באש מקלעים לעבר הכוח לאחר הפעלת המטען, ייתכן באותו זמן שבו הופעל המטען עצמו.
שמות הנופלים:
- רס"ם (מיל׳) אלכסנדר פדורנקו מבת ים ז"ל הי"ד. נהג משא כבד בגדוד 79, חטיבת 'המחץ' (14). בן 37 היה בנופלו.
- סמ"ר דנילה דיאקוב ממעלה אדומים ז"ל הי"ד. לוחם בגדוד 931, חטיבת הנח"ל. בן 21 היה בנופלו.
- סמל יהב מעיין ממודיעין ז"ל הי"ד. לוחם בגדוד 931, חטיבת הנח"ל. בן 19 היה בנופלו.
- סמל אליאב אסטיוקאר מאשדוד ז"ל הי"ד. לוחם בגדוד 931, חטיבת הנח"ל. בן 19 היה בנופלו.
מתחקיר ראשוני של צה"ל עולה כי התקרית התרחשה בציר אחורי בפאתי העיירה בית חאנון, אזור שצה"ל העריך כשטח מטוהר ממחבלים. כתוצאה מכך, שיירת ההאמרים הייתה פתוחה ולא ממוגנת, בהתאם לנוהלי התנועה באזורים מוגדרים כאלה.
במהלך הנסיעה, תחת גשם כבד שהגביל את שדה הראייה, הופעל מטען רב-עוצמה מסוג שצה"ל מכיר משימושים קודמים של חמאס. המטען גרם לנפגעים רבים: ארבעה לוחמים נהרגו, שניים נפצעו קשה וארבעה נוספים נפצעו באורח בינוני. הפצועים פונו במהירות לשטח ישראל ולאחר מכן במסוק לבית חולים.
סא"ל שלמה שירן, סגן מפקד חטיבת הנח"ל, נכח במקום אך לא נפגע באירוע. מח"ט בצה"ל אמר הערב: "בשנה שעברה הדלקתי עם הלוחמים שלי נרות חנוכה בבית חאנון, הסתובבנו שם בביטחון עצמי מוחלט. שנה אחרי והמצב רק מידרדר".
פעילות צה"ל במרחב בית חאנון
הפעולה בבית חאנון מתבצעת כבר כשבועיים וצפויה להימשך מספר שבועות נוספים. מטרת המבצע היא טיהור יסודי של השטח ממחבלים ותשתיות אויב, לצורך הבטחת ביטחון תושבי צפון עוטף עזה ולמניעת איומים כמו ירי נ"ט וצליפות על יישובים, בתים וקו הרכבת בשדרות.
בשבועיים האחרונים חוסלו עשרות מחבלים במרחב, ובצה"ל מדגישים כי המבצע מתקדם לפי היעדים שהוגדרו מראש. "אנחנו לא מדשדשים", ציינו קצינים בכירים, "המבצע נועד ליצור מצב ביטחוני שונה לחלוטין לטווח הארוך".
מתחילת התמרון ברצועת עזה נמסרו לפרסום שמותיהם של 396 חללי צה"ל ונפצעו 2,535 מהם 485 קשה ו-771 בינוני.