הביטוי "אל-ג'זירה 12" הוא סאטירי ואינו מהווה לשון הרע - טוען איש התקשורת
אלי ציפורי, מתומכיו הבולטים ביותר של
בנימין נתניהו. ציפורי הגיש (13.1.25) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב הגנה בתביעה בסך 3 מיליון שקל שהגישה נגדו חברת החדשות של ערוץ 12, בשל כינוי זה בו הוא משתמש שוב ושוב.
חברת החדשות טוענת שמדובר בלשון הרע, במיוחד לנוכח הזיהוי של רשת אל-ג'זירה הקטרית עם חמאס וחסימת שידוריה בישראל בשל כך. היא אומרת כי ציפורי משתמש בכינוי זה באופן קבוע, כולל בזמן המלחמה, והוא ממשיך למרות ההתראה שנשלחה לו [וגם לאחר התביעה - א.ל].
בכתב ההגנה נטען, כי על-פי פסיקתו העדכנית של בית המשפט העליון - זוהי תביעת השתקה שיש לדחות על הסף תוך חיובה של חברת החדשות בהוצאות ניכרות. עוד טוען ציפורי, כי חברת החדשות מנסה להשתיק אותו, כמי ש"מסקר באופן יסודי ביותר את משפט האלפים [משפט נתניהו - א.ל] ותיק הצוללות, באופן מדויק ונאמן למציאות, להבדיל מרוב כלי התקשורת בישראל", כולל חברת החדשות.
לדברי ציפורי, חברת החדשות עצמה מנסה להשתיקו משום שדעותיו אינן נראות לה ולרוב עובדיה ומנהליה, בעוד היא עצמה משתמשת במילים קשות באמת, כולל הטענה לפיה נתניהו אינו רוצה להשיב את החטופים ולשם כך "מושך" את המלחמה. עוד הוא מתייחס לתוכנית "ארץ נהדרת", המשודרת גם היא בידי קשת, אשר "העלתה 'מערכונים' קשים ביותר על ראש הממשלה ואחרים" בנימוק שמדובר בסאטירה שאיננה לשון הרע.
עוד טוען ציפורי, כי חברת החדשות לא הוכיחה שנגרם לה נזק המצדיק תביעה כה גבוהה, וכי היא לא תבעה "אנשים רבים ונוספים, לרבות מפורסמים, שמפנים כלפיה את אותו ביטוי סאטירי" ואפילו לפניו. הוא מזכיר, כי נתניהו דיבר בעדותו על "וואלה חמאס" ו"וואלה אירן", וברור שכוונתו ש"יש מאפיינים מסוימים המאפשרים כינויים סאטירים אלו בחסות
חופש הביטוי". כתב ההגנה הוגש באמצעות עו"ד
אוהד מחרז.