ההודעות שפורסמו מהצד הירדני מדגישות כי כל 16 החשודים היו במעקב צמוד של המודיעין הירדני מאז שנת 2021, והם ניסו לייצר רקטות ולהבריחן אל תוך הממלכה לצורך "מטרות לא-חוקיות". בין היתר, הוחזקו נשק וחומרי נפץ, ואחד העצורים בפרשה היה חאלד אל-ג'והני, מנהל לשכת סיעת האחים המוסלמים בפרלמנט הירדני, שנעצר בביתו הבוקר.
במהלך חקירת הרשת התגלה כי החשודים היו גם מעורבים בניסיון להקים פרויקט לייצור כטב"מים, ומאמציהם כללו החבאת רקטה מוכנה לשימוש. הם אף ניסו לגייס ולהכשיר מעורבים נוספים לתוך הממלכה, כשהם שולחים אותם לאימונים במדינות זרות.
כוחות הביטחון הירדניים לא ציינו מדינה מסוימת בה היו מקורות הסיוע למיזם. עם זאת, בעבר היו דיווחים על ניסיונות של אירן ליצור תאים דומים בממלכה. בחלוף הזמן, נאמר כי גם ארגון "גדודי חיזבאללה" העירקי הביע את מוכנותו לעזור להקים "12,000 לוחמים של ההתנגדות האיסלאמית בירדן" לשם מלחמה נגד ישראל.