שני מקורות פלשתינים אישרו לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי מוחמד סינוואר, ראש הזרוע הצבאית בפועל של חמאס, נהרג בתקיפת צה"ל בשבוע שעבר באזור ח'אן יונס שבדרום רצועת עזה. לדברי המקורות, הודעה על מותו נמסרה למשפחתו לפני יומיים. בנוסף לסינוואר, נהרגו בתקיפה בכירים נוספים בארגון, בהם מוחמד שבאנה – מפקד חטיבת רפיח, ומפקד גדוד מאותה חטיבה.
לדיווח, בכירי חמאס הגיעו למנהרה הסמוכה לבית החולים האירופי בח'אן יונס שלושה ימים בלבד לפני התקיפה, והיו אמורים לעזוב אותה סמוך למועד התקיפה – אולם יציאתם נדחתה מסיבות ביטחוניות. התקיפה שביצע צה"ל כוונה למתקן תת-קרקעי שהכיל את הבכירים, ונראה כי הייתה מדויקת וקטלנית.
מקור פלשתיני סיפר לעיתון כי לאחר התקיפה שלחה הנהגת חמאס צוות מיוחד למנהרה – במטרה לאתר גופות ולוודא את זהות ההרוגים. לדבריו, הפעילים מצאו את שרידי גופתו של מוחמד סינוואר וכן את גופותיהם של שבאנה ומפקד הגדוד הנוסף. הגופות כוסו בתכריכים והועברו למנהרה אחרת, מבלי שהוצאו מעל פני הקרקע. במקביל, נמסרו הודעות למשפחות ההרוגים.
לפי הדיווח, המתקן שהופצץ שימש למפגש של בכירים בזרוע הצבאית של חמאס, ושהותם בו התארכה בשל איומים ביטחוניים שהביאו לדחיית פינויו המתוכנן. בהנהגת חמאס, כך נטען, לא הספיקו להוציא את הדמויות הבכירות בזמן, והתקיפה הפתיעה אותם.
במערכת הביטחון מאשרים את דבר החיסול ואומרים כי בתקיפה האמורה את מוחמד סינוואר, את מוחמד שבאנה, מפקד הגדוד שפעל עמו, וכעשרה פעילים נוספים בזרוע הצבאית של חמאס – בהם מפקדי שטח בכירים. לדברי צה"ל, מדובר בפגיעה קשה בליבת הפיקוד האזורי של חמאס בדרום הרצועה.
מוחמד סינוואר נחשב לאחד הדמויות המרכזיות בהנהגה הצבאית של חמאס בשנים האחרונות, ובתקופה האחרונה מילא בפועל את תפקיד מפקד הזרוע הצבאית – בין השאר בשל העובדה שאחיו, יחיא סינוואר, המבוקש הבכיר ביותר של ישראל, נדרש להסתתר ומיעט להופיע בשטח.