X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
וינרוט. טען שמדובר בשכר טרחה וייזום [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
פסק בוררות: עזבונו של וינרוט ישלם 37.5 מיליון דולר לאחים גרטנר
הפסק של השופט בדימוס איתן אורנשטיין הוא הסתעפות מהסכסוך הארוך בין מנדי ומשה גרטנר ליהלומן דן גרטלר וינרוט קיבל מהאחים כספים שאמור היה להעביר לגרטלר
עזבונו של עו"ד יעקב וינרוט ישלם 37.5 מיליון דולר לאחים משה גרטנר ומנדי גרטנר - קובע פסק בוררות שהוגש (27.5.25) לאישורו של בית המשפט המחוזי בירושלים. הפסק ניתן בידי הנשיא בדימוס של בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, כספיח בסכסוך ארוך ומסועף בין האחים גרטנר לבין היהלומן דן גרטלר.
וינרוט, שהלך לעולמו בשנת 2018, היה מבכירי עורכי הדין בארץ במשך שנים רבות. בין לקוחותיו היו בנימין נתניהו, אביגדור ליברמן, עזר ויצמן, רפאל איתן, מאיר שטרית, סאלח טריף ומיכאל צ'רנוי. הוא עסק בעיקר בליטיגציה - הן בתחום הצווארון הלבן והן בתחום המסחרי. וינרוט גם נודע בפעילותו הפילנטרופית והעניק ייצוג רב חינם.
במרכז המחלוקת עמדו הוואות בסך 15 מיליון דולר, שנתנו האחים גרטנר לגרטלר לפני 20 שנה ואשר לטענתם לא הושבו. השניים פנו לווינרוט, שייצג הן אותם והן את גרטלר, ולימים פרצה מחלוקת בין הצדדים.
כפי שאומר אורנשטיין, "המדובר בעורך דין שהיה איש אמונם של לקוחותיו, ובמסגרת הקשרים שבין הצדדים, העבירו לו לקוחותיו בנאמנות עשרות מיליוני דולרים, בין היתר על-מנת שישלם אותם לדן גרטלר... בין הצדדים מחלוקות אשר עיקרן הוא באשר לחלק מהכספים שהעבירו האחים גרטנר לעו"ד וינרוט, מטרתם וגורלם, טענות למצגי שווא, להטעיה, לקנוניה, זכאות לתשלומי שכר טירחה ודמי ייזום".
וינרוט וגרטלר הציעו לאחים להשקיע בעסקיו של גרטלר, כך שבמקום שהוא יהיה חייב להם 20 מיליון דולר, "כאשר סיכויי הגבייה לא נראו מעודדים באותה עת, יהפכו האחים גרטנר למשקיעים בעסקיו של היהלומן בסכום כולל של כ-150 מיליון דולר. האחים הסכימו". לימים התרחבו עסקיו של גרטלר, והאחים גרטנר העבירו לווינרוט כספים נוספים להשקעה אצל גרטלר.
לטענת גרטנר, במהלך השנים מסר להם וינרוט, כי הוא שילם לגרטלר את הכספים שהעבירו לו. מאחר שגרטלר הכחיש את קבלת הכספים, הם פנו לווינרוט, שלדבריהם הציג להם אסמכתאות שלפיהן העביר לגרטלר 54 מיליון דולר. אולם, טענו האחים, בהמשך שינה וינרוט את גרסתו ו"בדה טענות שלפיהן הכספים שהם העבירו לו היו לתשלום שכר טירחתו ודמי ייזום שמגיעים לו".
גרסתו של וינרוט, שהעיד בפני אורנשטיין לפני פטירתו, הייתה שהכספים שהעבירו גרטנר היו תמורת שכר טירחה ושכר ייזום שלו ושל בנו, שמואל וינרוט, ולא כחלק מהעסקות שלהם עם גרטנר. וינרוט אף טען שמגיעים לו כספים נוספים, ומכאן נולדה הבוררות.
את האחים גרטנר ייצגו עוה"ד אוריאל פרינץ, מרינה רויזר, אילן גולוד ואלעד משה; ואת עזבון וינרוט - עוה"ד פיני רובין, עופר צור ואלי כהן.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  28/05/2025   |   עודכן:  02/06/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פסק בוררות: עזבונו של וינרוט ישלם 37.5 מיליון דולר לאחים גרטנר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
רשות
איפה  |  29/05/25 12:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
טוען שמוזס וקבוצת ידיעות אחרונות עמדו מאחורי דוח של מבקר המדינה בנוגע למעונו ומאחורי חקירות משטרה בנוגע אליו ולמשפחתו    "היו צריכים לפרסם תחקירים על תחקירים לגבי נשות ראשי ממשלה אחרים ולא עשו את זה"
איתמר לוין
מציע "דרך שמכירה בסמכותו של בית המשפט העליון, אך קוראת לשימוש מרוסן, מצומצם ומדוד. דרך שאינה מבקשת לחריף את המאבק בין הרשויות אלא להפחיתו, בלי לוותר על שמירה על זכויות יסוד ועקרונות דמוקרטיים"
עידן יוסף
דוח רשות הגז הטבעי: שיאים חדשים בצריכה ויצוא    מאגר כריש הופך לשחקן מרכזי    ירידה במחירי הגז בעולם - אך יציבות בישראל    חזון עתידי: תחבורה חשמלית, תעשיה מונעת גז ומעבר למימן
מירב ארד
מתקן קדמי נייד משמש למיון וטיפול בפצועים במרחב הכפר חצ'ר שבדרום סוריה    עד כה, טופלו במתקן יותר מ-500 אזרחים סורים
איתמר לוין
הורו למשמר ולדוברות להוציא מן האולם בזמן ההפסקה את כל העיתונאים ולאפשר להם להיכנס אליו רק אחריהם - משום שלא יכלו לקבוע מי פנה לנתניהו לפני הדיון בניגוד להוראתם    תומכי נתניהו מורשים לפנות אליו ולא ננקטים צעדים כלשהם כלפיהם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il