X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
אטקרצ'י. לא ניכנע לסחיטה [צילום: ראובן קפוצ'ינסקי]
דרישה סחטנית לבנקים ולחברות הביטוח: עצרו הבנייה של אאורה ביהוד - והעבירו כספים לעמותת אתרא קדישא
שמונה אישים המזוהים עם גורמים חרדיים קיצוניים פנו לגורמים המממנים את פרויקט הבנייה של חברת אאורה בעיר יהוד הם דורשים לעצור מיידית את המימון - ולהעביר את הטיפול בעצמות שהתגלו באתר לידי אתרא קדישא הדרישה כוללת גם העברת מיליונים לעמותה פרטית הפועלת ללא סמכות חוקית - תוך עקיפת רשות העתיקות
בימים האחרונים שיגרו שמונה אישים חרדיים המזוהים עם פלגים קיצוניים סדרת מכתבים לבנקים ולחברות הביטוח המממנות את פרויקט המגורים של חברת אאורה ישראל בעיר יהוד. במכתבים אלה, דרשו החותמים לעצור את המימון לפרויקט ולחייב את היזם יעקב אטרקצ’י להעביר את הטיפול בעצמות שהתגלו באתר הבנייה - לידי עמותה המזוהה עם אתרא קדישא, בתמורה למיליוני שקלים. בעקבות ניסיונות הסחיטה שכרה אאורה חברת אבטחה. העבודות בפרויקט נמשכות כסדרן.
לטענתם של אותם קיצונים, רשות העתיקות “רוקנה את הקברים” וגרמה ל”ביזיון גדול לנפטרים”. הם דורשים כי “החפירות ההרסניות יופסקו מיידית”, וכי הטיפול יעבור לידי אתרא קדישא - גוף הפועל ללא מינוי, ללא סמכות חוקית, וללא כל פיקוח ממלכתי. הדרישה כוללת גם העברת כספים למימון, כביכול, הוצאת עצמות נפטרים והולכתם לקבורה - לפי הבנתם הדתית.
החותמים: יעקב חיים סופר, מרדכי פרחים, אברהם בר חיים, מאיר נחמן אלחדד, דוד פנירו, חיים כהן, משה צדקה ונפתלי נוסבוים - כולם אישים המזוהים עם מחנות חרדיים קיצוניים, שפעלו בעבר לצד אתרא קדישא או תמכו בפעולתה.
טרור אישי והפגנות - נגד היזם
במקביל למכתבים הרשמיים, מפעילים אותם גורמים קמפיין לחצים אישי נגד אטרקצ’י, הכולל הפגנות, הטרדות ואף פגיעה בקבר אביו. “מדובר בחבורת פושעים שמפגינים, מטרידים ומאיימים עליי ועל העובדים שלי”, מסר אטרקצ’י ל-News1. “אתמול הם עלו לקבר של אבא שלי, ערכו שם טקס פולסא דנורא וכנראה גם פגעו בקבר. אני לא נסחט - ולא אשלם שוחד. בניגוד לנטען, אין מדובר בקברי יהודים. אאורה פועלת ותפעל גם בעתיד רק על-פי הדין. לא נשלם פרוטקשן לפושעים במסווה של דת. יהודים לא מחללים קבר ולא עושים קללות בסגנון פולסא דנורא. אני אדם מאמין - והפושעים הללו פועלים בניגוד לדת היהודית”.
יזמים ננטשים - והמשטרה לא מתערבת
בענף הבנייה מזהירים כי לא מדובר במקרה חריג. לדברי קבלנים, המשטרה לא פועלת במהירות הראויה למעצרם של גורמים חרדים קיצוניים, גם כאשר יש מידע ברור על פעולות סחיטה, איומים והפגנות בלתי חוקיות.
“אנחנו נלחמים בתופעה הזאת כבר שנים”, אומר יזם הפועל באזור המרכז. “מי שלא משלם - מותקף. ומי שמבקש לפעול כחוק, מוצא את עצמו לבד מול טרור שמתחזה לאידאולוגיה”.
שיטה חוזרת: לשלם - או לשתוק
דפוס הפעולה של אתרא קדישא חוזר על עצמו בפרויקטים שונים: כאשר מתגלים קברים עתיקים באתרי בנייה, מנסים נציגי הארגון להשתלט על הטיפול - תוך הצבת תנאים כלכליים ליזמים.
מי שמשלם - זוכה לשיתוף פעולה. מי שמסרב - סופג איומים, חסימות, ולעיתים אף השחתת רכוש. כך אירע גם במקרה הבולט של חזקי קלמנוביץ, סגן יו”ר אתרא קדישא לשעבר, שנעצר בחשד לניסיון גניבת עצמות מאתר ארכיאולוגי בבית שמש.
החוק חד-משמעי - אך אינו נאכף
לפי חוק העתיקות, רק רשות העתיקות, בתיאום עם משרד הדתות והרשות המקומית, מוסמכת לטפל בשרידי אדם באתרי בנייה. כל פעולה מצד גוף פרטי - ובפרט כאשר היא מלווה בדרישת תשלום - מהווה עבירה פלילית חמורה: התחזות לרשות ציבורית, קבלת דבר במרמה, פגיעה בכבוד המת, ושורה של עבירות נוספות.
למרות זאת, פעילים חרדים ממשיכים לפעול בגלוי, תוך הפעלת לחץ על מוסדות מממנים, ללא התערבות אפקטיבית מצד רשויות האכיפה. התוצאה: עשרות יזמים ופרויקטים נפגעים - והחוק מאבד מתוקפו.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  03/06/2025   |   עודכן:  03/06/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דרישה סחטנית לבנקים ולחברות הביטוח: עצרו הבנייה של אאורה ביהוד - והעבירו כספים לעמותת אתרא קדישא
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
אתרי קדישא
משה  |  3/06/25 16:28
2
סחטנים גנבים
גילי  |  4/06/25 08:56
3
אתרא
אא  |  8/06/25 08:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
סמ"ר ליאור שטיינברג (20) מפתח תקוה, סמ"ר אופק ברהנה (20) מיבנה וסמ"ר עומר ואן גלדר (22) ממעלה אדומים נהרגו מפיצוץ רב עוצמה בג'באליה שבצפון רצועת עזה, ושני לוחמים נוספים נפצעו באורח בינוני    מתחילת מלחמת חרבות ברזל נפלו 861 חיילות וחיילים
עידן יוסף
העד המרכזי בפרשת "מעטפות הכסף" של אהוד אולמרט הלך לעולמו בשיבה טובה    היה פעיל נמרץ בקהילה היהודית בארה"ב ותמך במוסדות רבים בישראל    הלוויתו התקיימה בבית שמש
איתמר לוין
לימון מתנגד בחריפות להצעתו של ניסים ואטורי, לפיה לא תהיה מניעה ממינוי בעלי זיקה פוליטי לתפקידים בכירים בחברות הממשלתיות: "פגיעה חמורה בטוהר המידות"
יואב יצחק
אזהרה מפתיעה של בכיר אמריקני בראיון לסוכנות טאס הרוסית    לטענת סאקס, אם המלחמה תימשך, אוקראינה עלולה להפסיד את כל קו החוף שלה    הוא אף רומז: אוקראינה עשויה להתחלק כמו גרמניה לאחר מלחמת העולם השנייה
יואב יצחק
תת-זן חדש שהתפשט מסין, הודו וארה”ב אובחן לראשונה גם ברוסיה    מדובר בווריאנט ממשפחת האומיקרון    ראש רשות הבריאות הרוסית: "אנו עוקבים אחר ההתפתחויות - אך אין סימנים למחלה חמורה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il