נשיא ארה"ב
דונלד טראמפ הורה על תגבור חירום של כוחות צבא ארצות הברית באוקיינוס ההודי - ככל הנראה במסגרת ההיערכות למקרה שוושינגטון תחליט להצטרף למתקפה על תוכנית הגרעין של אירן. כוונותיה של ארה"ב עמומות לפי שעה.
על-פי דיווח באקסיוס, טראמפ דרש לדעת האם פצצות הענק מפצחות הבונקרים יצליחו לחדור ולהשמיד את מתקן הגרעין התת-קרקעי בפורדו. בכירי הפנטגון השיבו לו כי הם בטוחים בכך.
לפי מקורות ביטחוניים בארה"ב, שבעה מפציצי B-2 מדגם החמקני ביותר בדרגת תקיפה גרעינית, מלווים בשלושה מטוסי תדלוק מדגם KC-135, עושים את דרכם לבסיס דייגו גרסייה שבאוקיינוס ההודי - בסיס שידוע כעמדת זינוק אמריקנית למבצעים במפרץ הפרסי. ישראל עודכנה בפרטי המהלך מראש.
בנוסף נצפתה תנועה ערה של כלי טיס צבאיים נוספים - בהם לפחות ארבעה מפציצים מדגם B-52H, שישה מטוסי תדלוק, שישה מטוסי קרב מדגם F-15E ומטוס תובלה ענק מדגם C-5 גלקסי. תצלומי לווין עדכניים מראים את ריכוזם של הכלים הללו בשטח הבסיס, לצד הכנות נוספות שלא פורסמו.
במקביל דווח כי שלוש נושאות מטוסים אמריקניות עושות את דרכן לאזור. כל אחת מהן נושאת בין 5,000 ל־6,000 נחתים, לצד מטוסי תקיפה, מסוקים וכלי לחימה מתקדמים.