דובר חיזבאללה מסר לכתב העת Newsweek (ראשון, 22.06.25) כי הארגון הלבנוני הנתמך בידי אירן אינו מתכנן בשלב זה לתקוף את ישראל או את ארצות הברית בתגובה לתקיפות שביצע הצבא האמריקני לעבר אתרי הגרעין המרכזיים באירן. הדברים נאמרו זמן קצר לאחר שנשיא ארה"ב
דונלד טראמפ הודיע כי "הושלם בהצלחה מבצע צבאי להשמדת אתרי ההעשרה בפורדו, בנתנז ובאיספהאן".
לדברי הדובר, "אירן היא מדינה חזקה שמסוגלת להגן על עצמה. ההיגיון מחייב שהיא תוכל להתמודד עם ארה"ב וישראל בעצמה". הוא הדגיש: "חיזבאללה מחויב לכל הסיכומים שהושגו מאז הפסקת האש".
ההסכם שאליו התייחס נחתם עם ישראל בנובמבר האחרון - שנה לאחר שחמאס פתח במתקפה שגררה עימות רחב בהובלת אירן ושותפותיה בציר ההתנגדות. אף שבשבועות האחרונים טוענות ישראל וחיזבאללה זו כלפי זו להפרות של ההבנות, טען הדובר כי "למרות ההתקפות מצד האויב הציוני, אנו שומרים על המחויבות להסכם".
ישראל מזהירה את חיזבאללה: "איבדנו סבלנות"
על-רקע המתיחות הגוברת, הזהיר שר הביטחון ישראל כ"ץ (שישי, 20.06.25) כי מזכ"ל חיזבאללה החדש, נאיים קאסם - שמונה לאחר חיסולו של
חסן נסראללה בספטמבר - "עדיין לא למד מטעויות קודמיו", והוסיף כי "אם יפעל נגד ישראל - הוא יישא באחריות לתוצאות".
כץ כינה את חיזבאללה "שלוחה לבנונית של הטרור האירני" והבהיר כי "ישראל לא תבליג עוד על איום מצפון".
תקיפות צה"ל בלבנון: פגיעה במפקדות ובתשתיות מיוחדות
בתוך כך, דובר צה"ל מסר כי בשבוע האחרון הותקפו מספר מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון, בהן מפקדות, מחסני אמצעי לחימה ותשתיות מבצעיות של הכוחות המיוחדים של הארגון. "התקיפות מבוססות על מודיעין מדויק, ואנו פועלים לסכל את ניסיונות חיזבאללה להתעצם צבאית", נמסר.
חיזבאללה מצדו מאיים בפומבי כי שמור לו "הזכות להגיב בזמן ובמקום שיבחר", אך לפי הדיווח ב-Newsweek - אין לו כרגע כוונה מיידית לממש את האיום