חברת אאורה, מהחברות המובילות בתחום הנדל"ן למגורים בישראל, מדווחת היום (15.07.25) על השלמת מהלך פיננסי אסטרטגי - הנפקה מוצלחת במיוחד של חברת מגידו שבבעלותה, שזכתה לביקושי שיא של פי 36 מהיקף ההצעה לציבור.
מגידו, שנרכשה על-ידי אאורה לפני כשנה בלבד בעסקת הזדמנות בהיקף של כ־280 מיליון שקל, גייסה כעת 181 מיליון שקל במכרז הציבורי באמצעות מניות ואופציות, לפי שווי של 781 מיליון שקל לאחר הכסף. ההנפקה עוררה עניין עצום מצד גופים מוסדיים מהשורה הראשונה, ובהם
מור, הפניקס, אנליסט, מיטב ושסטוביץ.
הנפקה עם ראייה לטווח ארוך
הגיוס נועד לחזק את פעילותה העסקית של מגידו, להבטיח את איתנותה הפיננסית ולהעמיק את מעורבותה בתחום הייזום והבנייה למגורים - בעיקר בפריפריה. במסגרת העסקה, תשמור אאורה על החזקה של כ־77% ממניות מגידו, ותמשיך לשלוט בפעילותה.
לדברי מנכ"ל ובעלי קבוצת אאורה, יעקב אטרקצ׳י:
"רכישת מגידו אפשרה לנו לפתח זרוע קבלנית ויזמית מקצועית ומבוססת, עם פריסת פרויקטים איכותיים בפריפריה. ההנפקה ממקמת את מגידו כשחקנית חזקה, עצמאית ויציבה - שתשרת גם את פעילות אאורה וגם תפעל כיזמית בפני עצמה."
אטרקצ'י הוסיף: "אנחנו גאים בביקושי השיא ובאמון שקיבלנו מהמוסדיים - זהו רגע משמעותי ביישום האסטרטגיה של הקבוצה".