היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הגישה (20.07.25) לבג"ץ בקשה לצו ביניים שיאסור על קיום הצבעה בממשלה בנוגע להמלצת ועדת השרים לסיים את כהונתה. לדברי בהרב-מיארה, כל עוד לא הכריע בג"ץ בעתירות התוקפות את שינוי נוהל ההדחה, אין לאפשר לממשלה להתקדם לקראת החלטה סופית בעניינה.
בבקשתה כתבה היועצת כי מדובר בהליך “בלתי חוקי בעליל”, אשר גורם לנזק מתמשך לא רק למעמד מוסד הייעוץ המשפטי, אלא גם לשירות הציבורי כולו. לדבריה:
"המצב שבו מזה חמישה שבועות מקדמת הממשלה, צעד אחר צעד, הליך סיום כהונה בלתי חוקי בעליל של יועץ משפטי לממשלה, מוביל לנזקים מוסדיים הולכים ומצטברים… עצם התקדמות ההליך הבלתי חוקי, עד כדי דיון בממשלה על בסיס ההחלטה הפגומה, גם אם בסופו של דבר ההליך ותוצאותיו ייפסלו, נותנת משקל לטענות המייחסות לגיטימציה להליך".
בהרב-מיארה הוסיפה כי הממשלה פועלת תוך שינוי כללים תוך כדי תנועה, לצורך קידום תוצאה רצויה מבחינתה - וזאת תוך עקיפת הביקורת השיפוטית. לדבריה:
"ניתנת לגיטימציה לכך שהממשלה משנה, ולא בפעם הראשונה, את הכללים החלים עליה תוך כדי תנועה, כדי שיתאמו לצורך הרגעי שלה. התנהלות זו פוגעת בערובות לעצמאותו ולממלכתיותו של כלל השירות הציבורי, ושל שומרי הסף ויכולת עמידתם בפרט".
בפנייתה לבג"ץ מדגישה בהרב-מיארה כי יש לראות בהחלטת הממשלה, אם תתקבל, לא רק יישום של שינוי פרוצדורלי אלא "החלטה מנהלית סופית, לשנות באופן קבוע את הדין ביחס להעברת יועץ משפטי לממשלה מכהונתו" - ולכן היא דורשת ביקורת שיפוטית מוקדמת, בטרם ינקטו צעדים בלתי הפיכים.
ועדת השרים צפויה לאשר היום את המלצתה להדיח את היועצת המשפטית, לאחר שכבר הצביעה ביום חמישי האחרון בעד ההמלצה, בין היתר בשל סירובה של בהרב-מיארה להתייצב בפניה. ההצבעה הסופית בממשלה נקבעה לשבוע הבא, אך כעת תלויה באישור בג"ץ ובשאלת חוקיות ההליך כולו.