העיתונאי
בן כספית יפצה את פעיל הגבעות אלישע ירד ב-20,000 שקל על לשון הרע. כך קובעת (3.9.25) שופטת בית משפט השלום בפתח תקוה, עדנה יוסף-קוזין. ירד תבע 300,000 שקל, אך יוסף-קוזין מצאה, כי כמעט כל דבריו של כספית היו אמת.
ירד מונה בשנת 2022 לדובר של ח"כ
לימור סון הר-מלך, ובעקבות זאת פרסם כספית שלושה ציוצים ברשת טוויטר. הוא כתב, כי ירד נעצר בעבר 17 פעמים בידי המשטרה ובמעצר מינהלי, והורחק בצו מינהלי מספר פעמים מיהודה ושומרון.
יוסף-קוזין אומרת כי מינויו של ירד לדוברת של חברת כנסת יצר עניין ציבורי בפרסומים עליו. ירד אכן נעצר 17 פעמים והורחק מיהודה ושומרון (כולל לאחר פרסומיו של כספית), ורק הפרסום לפיו היה במעצר מינהלי לא היה אמת. יוסף-קוזין מציינת, כי כספית עצמו תיקן את הדברים בפרסום השלישי, בו דיבר על הרחקה בצו מינהלי ולא על מעצר מינהלי. הפרסום נעשה
בתום לב, אך היה עליו לוודא מראש את נכונותו.
יוסף-קוזין דחתה את תביעתו של ירד לפרסום תיקון והתנצלות, בנימוק כי די בפסק הדין בו נקבע שמדובר בלשון הרע. ירד העלה טענות בעלמא לנזק ולא הביא כל ראיה לכך; הוא הפסיק את עבודתו אצל סן הר-מלך לאחר חצי שנה, אך ללא קשר לפרסומים. לחובתו של כספית ציינה יוסף-קוזין הוא עיתונאי ידוע ולו מספר עוקבים גדול, ולזכותו - את התנהלותו בהליך. כספית חויב בתשלום הוצאות בסך 20,000 שקל. את ירד ייצג עו"ד מנשה יאדו, ואת כספית - עו"ד ליעד ורצהיזר.