בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה כנגד חברות העוסקות בהנפקה וסליקה של כרטיסי חיוב, בתפעול מערך כרטיסי חיוב ובמתן אשראי: ישראכרט, פרימיום אקספרס, כרטיסי אשראי לישראל ומקס איט פיננסים. זאת בטענה כי החברות נמנעו מלהנפיק ללקוחותיהן חשבוניות מס כדין בגין עמלות שונות שנגבו על-ידיהן (עסקות במט"ח ועמלות המרה) בגין ביצוע עסקות באתרי אינטרנט זרים כדוגמת EBAY, AMAZON, GOOGLE, וכתוצאה מכך לא יכלו הלקוחות לנכות מס תשומות ונגרם להם חסרון כיס.
לפי הדין, נאמר בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על המשיבות להוציא חשבוניות מס בגין גביית עמלות אלו (עמלות סליקה ועמלות המרת מט"ח בעסקות מול בתי עסק בחו"ל).
לטענת המבקשים, המשיבות הטעו את לקוחותיהן במסגרת דפי הפירוט החודשיים שמסרו להם, בהם הציגו את העמלות ככאלו הפטורות ממס ערך מוסף. משהדברים נוגעים לליבת השירות הבנקאי הניתן על-ידי המשיבות – סליקת חיובי הלקוחות ועלות השירות בגין שירותים אלו – הרי שמדובר בהטעיה מהותית.
עוד צוין בבקשה כי המשיבות ניהלו ערעורי מס קודמים, בהם נדונה השאלה האם הן פועלות כדין כאשר הן מדווחות על עסקות עמלות מט"ח וחו"ל ככאלו החייבות במע"מ בשיעור 0, ובמקביל נמנעות מהנפקת חשבוניות מס בגין אותן עמלות שנגבות מלקוחותיהן.
בפסק הדין שניתן וטרם פורסם בערעורי המס הללו נקבע כי ברירת המחדל היא שהעמלות חייבות במע"מ מלא, וכי רק במקרים חריגים ומסוימים יחול שיעור מע"מ אפס.
לטענת התובעים – מורן ואייל גנסין ורן לאונרד – התנהלות המשיבות מנעה מהם את הזדכות במס תשומות וגרמה להתעשרותן שלא כדין על חשבון לקוחותיהן. על כן, עליהן לפצות את לקוחותיהן עבור נזקיהם ולהשיב להם את מלוא ההתעשרות על חשבונם.
הבקשה הוגשה באמצעות עורכי הדין אושר הרוש, רני שורץ ועמית גנסין ממשרד ירון-אלדר, פלר, שורץ ושות'.