X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
אפשטיין. האירועים תועדו בוידאו [צילום: AP]
השר האמריקני חושף: אפשטיין סחט בכירים - וקיבל עונש קל
שר המסחר האמריקני טוען כי אפשטיין סחט בכירים באמצעות תיעוד מיני כדי לזכות בעסקת טיעון מקלה טוען כי "השתתפו" ולא רק העלימו עין דבריו סותרים את עמדת ה-FBI, שמכחיש קיום ראיות נגד אחרים
שר המסחר האמריקני, הווארד לוטניק, טוען כי ג'פרי אפשטיין, עבריין מין מורשע, סחט בכירים באמצעות סרטונים מתועדים - ובכך השיג עונש קל במיוחד במסגרת עסקת טיעון בשנת 2008. לדבריו, אפשטיין לא פעל לבד, אלא "הם השתתפו. הם השתתפו. זה היה המודל שלו - 'קבל עיסוי, קבל עיסוי'" (02.10.25).
בראיון לפודקאסט "Pod Force One" עם מירנדה דיוויין מהניו-יורק פוסט, סיפר לוטניק - שהיה שכן של אפשטיין - כי הוא מאמין שהאירועים בחדרי העיסוי תועדו בווידאו, וכי אפשטיין היה "הסוחט הגדול ביותר אי-פעם". לדבריו, "אני מניח שבאותם ימים, הם החליפו את הסרטונים האלה תמורת העונש של 18 חודשים, שאיפשר לו ביקורים ויציאה מהמוסד. הוא עבריין מין סדרתי - איך הוא קיבל 18 חודשים ויכולת לצאת למשרד ולקבל מבקרים? חייבת הייתה להיות עסקה".
ה-FBI: אין ראיות נגד אחרים
דבריו של לוטניק סותרים את עדותו של ראש ה-FBI, קאש פאטל, בפני הסנאט בחודש שעבר. כשנשאל על-ידי הסנאטור ג'ון קנדי האם אפשטיין סחר בנשים גם עבור אחרים, השיב פאטל: "עבור עצמו. אין מידע אמין. שום דבר. אם היה, הייתי מגיש כתב אישום אתמול".
פאטל טען כי החקירה מוגבלת בשל הסכמים משפטיים ישנים, וכי ה-FBI פרסם את כל המידע שהותר לו לפרסום. עם זאת, חברי קונגרס משני הצדדים ממשיכים לדרוש חשיפה מלאה של תיקי אפשטיין, כולל שמות של שותפים אפשריים.
עורך הדין לנפגעות: אפשטיין היה הלקוח של עצמו
עורך הדין בראד אדוארדס, המייצג נפגעות של אפשטיין זה כמעט שני עשורים, אמר ל-ABC News כי אפשטיין היה "הסרסור והלקוח. הוא היה הלקוח מספר אחת של עצמו". לדבריו, "כמעט כל הניצול וההתעללות בנשים נועדו לשרת את אפשטיין בלבד ואת תשוקותיו המיניות".
אדוארדס תיאר את חייו של אפשטיין כשני עולמות נפרדים: עולם אחד שבו התעלל מינית בנשים ובנערות "על בסיס יומי", ועולם אחר שבו התרועע עם פוליטיקאים, אנשי אקדמיה, אנשי עסקים ובני מלוכה. לדבריו, "לרוב, שני העולמות לא חפפו. ובמקרים שבהם כן – מדובר באחוז קטן מאוד".
היו מקרים, לדבריו, שבהם גברים בודדים קיימו יחסי מין עם נשים שאפשטיין ניצל – בעיקר נשים מעל גיל 18. "הוא התעלל במאות נשים, אם לא באלף. ורק חלק קטן מאוד מהן נשלחו לגברים אחרים".
אדוארדס ציין כי הוא מנוע מלחשוף שמות של שותפים אפשריים בשל חיסיון עורך-דין–לקוח, אך לדבריו אין בידיו ראיה לכך שאפשטיין שמר רשימה של אותם גברים או נהג לסחוט אותם. עם זאת, ייתכן שהגברים חששו שאפשטיין מחזיק מידע מפליל נגדם.
מקסוול – היחידה שהועמדה לדין
[צילום: AP/ג'ון מינצ'ילו]
ג'יליין מקסוול, בת זוגו לשעבר של אפשטיין, היא היחידה מבין מקורביו שהועמדה לדין. היא הורשעה בשנת 2021 בסחר בנערות ובעבירות נוספות הקשורות לאפשטיין.
ממשל טראמפ מתמודד עם ביקורת מצד תומכי MAGA בעקבות החלטתו שלא לפרסם חומרים נוספים מהחקירה. טראמפ, שהיה חבר של אפשטיין בשנות ה-90, אך הסתכסך עמו בהמשך, טען כי הדרישה לחשיפת החומרים היא "תרמית".
"זו תרמית גדולה", אמר טראמפ ביולי. "הדמוקרטים והכמה רפובליקנים טיפשים יצרו את זה, ורפובליקנים טיפשים נופלים ברשת. הם עושים את העבודה של הדמוקרטים".
לוטניק, בראיון עם דיוויין, תיאר את אפשטיין כ"מגעיל". "אמרתי לו, 'שולחן עיסויים באמצע הבית שלך? כמה פעמים אתה עושה עיסוי?' והוא אמר, 'כל יום'. ואז הוא מתקרב אליי בצורה מוזרה ואומר, 'הסוג הנכון של עיסוי'".
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  03/10/2025   |   עודכן:  03/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
השר האמריקני חושף: אפשטיין סחט בכירים - וקיבל עונש קל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת אפשטיין
יואב יצחק
המסמכים החדשים כוללים שם נוסף שנחשף מתוך "ספר יום ההולדת" של אפשטיין    נמסר גם פנקס כתובות נוסף, שבו הושמטו פרטים של נשים בקטגוריות עיסוי    הבית הלבן מכחיש את האותנטיות של הערה שיוחסה לנשיא טראמפ
יואב יצחק
לטענתו, העיתון שימש "שופר" של המפלגה הדמוקרטית    התביעה הוגשה בפלורידה וכוללת טענות ביחס לתמיכת העיתון במועמדת לשעבר קאמלה האריס    טראמפ טוען כי מדובר בהטיה שיטתית שנועדה לפגוע בו ובממשלו
איתמר לוין
תחקיר נרחב מעלה, כי הבנק הגדול ביותר בארה"ב המשיך ליהנות מקשריו עם הפיננסייר הפדופיל גם כאשר הלה ריצה מאסר    קיימות לכל הפחות עדויות לכך שהמנכ"ל ג'יימי דיימון היה מעורב בקשרים אלו
איתמר לוין
רוב הרפובליקנים יישרו קו עם טראמפ, כאשר הלה החליט שפרסום המסמכים אינו נוח לו. אבל קורבנותיו של הפיננסייר הפדופיל, יחד עם כמה מהרפובליקנים וכל הדמוקרטים, אינם מוותרים - מדווח ניו-יורק טיימס
יואב יצחק
קורבנות אפשטיין קיימו מסיבת עיתונאים בקפיטול היל בדרישה לפרסום מלא של מסמכי החקירה    טראמפ דחה במקביל את הנושא בבית הלבן וכינה אותו “תרמית דמוקרטית”    הקורבנות סיפרו כיצד גויסו בידי גיליין מקסוול, קראו לנשיא לתמוך בהן והזכירו את מותו של אפשטיין ב-2019
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il