X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
אליה. ניסיון פיקודי עשיר [צילום: קובי גדעון/לע"מ]
תת-אלוף גיל אליה מונה למזכיר הצבאי לנשיא המדינה
החליף את תת־אלוף נעמה רוזן גרימברג בטקס שנערך בבית הנשיא הנשיא הרצוג התייחס לאירועים בעזה: "מי זה חמאס - ראינו היום שוב" הרמטכ"ל זמיר: "התגובה מתבצעת ממש כעת, בעוצמה רבה" אליה: "שליחות חיי - לשרת את עם ישראל"
בטקס רשמי שנערך בבית הנשיא בירושלים (19.10.25), נכנס לתפקידו המזכיר הצבאי החדש של נשיא המדינה, תת־אלוף גיל אליה, שהועלה לדרגתו החדשה במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג, הרמטכ"ל רב־אלוף אייל זמיר, וחברי פורום מטכ"ל. אליה מחליף בתפקידו את תת־אלוף נעמה רוזן גרימברג, שסיימה שלוש שנות כהונה והייתה האישה הראשונה בתפקיד זה.
תא"ל אליה, בן 42, נשוי ואב לארבעה, משרת בצה"ל זה 23 שנה. הוא התגייס ליחידת "עוקץ" בשנת 2002, פיקד על היחידה, ובהמשך עמד בראש היחידה המטכ"לית לאבטחת בכירים ובתפקידו האחרון פיקד על חטיבת המרום. הוא בעל תארים ראשון ושני במנהל עסקים.
[צילום: קובי גדעון/לע"מ]
"סומך על צה"ל ועליך הרמטכ"ל"
נשיא המדינה פתח את דבריו בהתייחסות לאירועים הביטחוניים בעזה: "היום אירעו אירועים חמורים בעזה שמראים לעולם ולנו שוב, מי זה חמאס. אני סומך על צה"ל ועלייך הרמטכ"ל שתדעו מה לעשות כדי להשלים את חזרתם של כל החללים ותדעו להחזיר את הביטחון לכל תושבי הנגב המערבי ולכל מדינת ישראל".
בהמשך הודה הרצוג למזכירה הצבאית היוצאת: "נעמה היקרה, תודה על תפקידך במלחמה. הוכחת מקצועיות, תבונה ורגישות, הבנה אסטרטגית ועמידה איתנה ברגעים הקשים של האבלות והכאב".
הרצוג פנה גם למחליף: "גיל, אתה מביא איתך ניסיון עשיר מאוד. אתה לוחם נועז, והניצוץ בעיניך כשדיברת על הקשר בין אדם לכלב ביחידת עוקץ מזכיר מה חשוב כאן - הרגש, הנפש והרוח".
הרמטכ"ל זמיר: "נשיב בעוצמה"
הרמטכ"ל רב־אלוף אייל זמיר התייחס אף הוא לאירועי היום: "אל לנו לנוח על זרי הדפנה. כבר לא מחלקים כאלה היום - המערכה נמשכת. כוחות צה"ל נדרשים להישאר בדריכות גבוהה ואנחנו ערוכים לכל תרחיש. הפרה בוטה זו של ההסכם מצד חמאס תענה ונענת ממש ברגעים אלו בתגובה קשה ועוצמתית מצידנו".
[צילום: קובי גדעון/לע"מ]
בהמשך הודה רמטכ"ל למזכירה הצבאית היוצאת: "נעמה, פעלת באחריות ובמסירות, סללת דרך לנשים רבות. גיל, אתה נכנס לתפקיד חשוב בעיצומה של תקופה היסטורית - אתה הגשר בין הערכים הצבאיים ללב הממלכתי של מדינת ישראל".
המזכירה הצבאית היוצאת, תא"ל נעמה רוזן גרימברג, אמרה: "בכל יום בשלוש השנים האחרונות פעלתי מתוך אחריות לאומית ויושרה מקצועית. בעוד רגע אעביר את הפיקוד ואסיים את דרכי הצבאית - אך השליחות אינה מסתיימת. ליבי עם השבים מגיא צלמוות ועם משפחות החללים".
תא"ל גיל אליה סיכם: "שליחות חיי היא לשרת את עם ישראל בענווה ובאמונה בצדקת הדרך. זו זכות גדולה להיות מזכירו הצבאי של נשיא המדינה. אני מתחייב לעשות כל שביכולתי להיות נכון ומתאים למעמד נשגב זה".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  19/10/2025   |   עודכן:  19/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תת-אלוף גיל אליה מונה למזכיר הצבאי לנשיא המדינה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לאזו מטרה
חרד  |  19/10/25 23:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות נשיא המדינה
עידן יוסף
נשיא המדינה גינה את ההחלטה שלא להזמין את נשיא בית המשפט העליון והיועצת המשפטית לממשלה לישיבה המיוחדת לכבוד נאום הנשיא טראמפ    לדבריו מדובר במעשה לא ראוי ופגיעה בכבוד הרשויות    יו"ר הכנסת השיב בתקיפות: "מי שרומס את הכנסת לא יקבל הזמנת כבוד ממנה"    שר המשפטים: "הימים שבהם הרכנו ראש חלפו"
עידן יוסף
בראיונות לרדיו הפריך הנשיא את קמפיין השמאל והצהיר כי הבחירות יתקיימו במועדן    קורא לשידוד מערכות בהסברה לנוכח הלחצים הבינלאומיים    עקץ בעקיפין את "קו ספרטה" של נתניהו ומדגיש השתלבות במשפחת העמים    מוכן לבחון חנינה לנתניהו אם תוגש בקשה, בשקיפות מלאה
עידן יוסף
הרצוג אמר בראיון כי נחשף למודיעין על שיבוש המו"מ בידי חמאס    תמך בהחלטת נתניהו לאשר את הניסיון לפגוע באל חיה בדוחה    קרא למנגנוני חלוקה ישירה של סיוע לעזה כדי לעקוף השתלטות    הדגיש כי ישראל חותרת לעסקת חטופים והפסקת אש - אם חמאס ישיב בחיוב
עידן יוסף
ערב תשעה באב, נשיא המדינה פרסם קריאה לריסון הדדי, תוך שהוא נוקט עמדה פוליטית ומתנגד בפומבי לניסיון להדיח את היועצת המשפטית לממשלה    עם שורת מטאפורות דרמטיות ואזהרות סוחפות, נמנע הרצוג מלהתייחס לביקורת הציבורית על תפקודה של היועמ"שית
עידן יוסף
לראשונה מאז החלה המסורת ביום העצמאות, טקס החיילים המצטיינים בבית הנשיא יתקיים כולו במגבלות ביטחון מחמירות בשל המלחמה    יפורסמו רק שמותיהם הפרטיים של החיילים    האירוע יעמוד בסימן תקווה לשובם של החטופים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il