נלי גבע, מנכ"לית עמותת כפרי ילדים אס או אס אמרה באירוע: "השקת כפר הסטודנטים בערד היא יום חג אמיתי - עבור הילדים והמשפחות בכפר נרדים ובמרכז רימונים, ועבור הסטודנטים שבחרו לחיות ולפעול בלב הקהילה. זהו מודל ייחודי של ערבות הדדית: הסטודנטים מעניקים לילדים חום, ידע ודוגמה אישית - ובמקביל זוכים לבית משמעותי ולחוויית חיים מעצימה. החיבור הזה בין צעירים בתחילת דרכם האקדמית לילדים ונוער ללא עורף משפחתי מגלם את החזון שלנו - לייצר חברה שוויונית יותר, מחוברת ומלאת תקווה."
הכפר החדש של איילים בערד, שהוקם על-ידי סטודנטים ומתנדבי שנת השירות של איילים ויקלוט 20 סטודנטים וצעירים, מציע שני מסלולים: מסלול לסטודנטים וסטודנטיות - כולל מגורים ללא עלות בכפר, מלגת לימודים ושכר חודשי על עבודתם בנרדים וברימונים. מסלול לצעירים וצעירות אחרי צבא או לפני/אחרי לימודים - כולל מגורים ללא עלות בכפר, שכר חודשי על עבודתם בכפר נרדים ובמרכז החירום רימונים והשתתפות בתוכנית איילים השנתית בנושא התיישבות וציונות.
עמותת איילים שציינה באירוע את פתיחת שנת הלימודים האקדמאית החדשה מדווחת כי בשנה הקרובה כ-1,000 סטודנטים חברי איילים יהיו חלק מ-15 כפרי סטודנטים של העמותה ברחבי הארץ, כולל הכפר החדש במטולה והכפר בקריית שמונה שחבריו עולים לשקם ולחזק את ההתיישבות בגבול הצפון לצד הכפרים באזור הנגב המערבי בשדרות, יכיני ואופקים שחזרו לפעילות מלאה לאחר ה-7.10.
כלל הסטודנטים החברים באיילים ייקחו חלק במלגת 'עבודה עברית' של העמותה הכוללת תוכנית לעשייה ציונית משותפת של חברי הכפר, סיורי התיישבות בנגב ובגליל, אירועים קהילתיים בכפר וברשות.