X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   פַּנְדוֹרָה
סטודנטים ומתנדבי שנת שירות של איילים בונים את הכפר החדש בערד [צילום: דוד אמסלם]
עמותת איילים חנכה את כפר הסטודנטים החדש
עמותת איילים שציינה באירוע את פתיחת שנת הלימודים האקדמאית החדשה מדווחת כי בשנה הקרובה כ-1,000 סטודנטים חברי איילים יהיו חלק מ-15 כפרי סטודנטים של העמותה ברחבי הארץ, כולל הכפר החדש במטולה והכפר בקריית שמונה שחבריו עולים לשקם ולחזק את ההתיישבות בגבול הצפון לצד הכפרים באזור הנגב המערבי בשדרות, יכיני ואופקים שחזרו לפעילות מלאה לאחר ה-7.10
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
איילים פותחת שנה חדשה ומשיקה את הכפר החדש של העמותה בערד: עמותת איילים חנכה את כפר הסטודנטים החדש שלה בעיר ערד בהשקעה של כשלושה מיליון שקלים.
בטקס חניכת כפר הסטודנטים החדש של עמותת איילים בעיר ערד, בו נכחו כ-1,000 סטודנטים ומתנדבי שנת שירות של העמותה, השתתפה הנהלת העמותה בהובלת יקי דיין, יו"ר העמותה ומתן דהן, מנכ"ל העמותה לצד הנהלת עמותת כפרי ילדים אס או אס בראשות מנכ"לית העמותה, נלי גבע לצד בכירים מארגונים השותפים לפרויקט, כגון: ארז גרניט מנהל אגף המלגות והמענקים של מפעל הפיס, אבי מוסן מנהל בתי קק"ל ועוד.
המשתתפים באירוע קיימו סיור במתחם כפר הסטודנטים החדש של איילים בערד ובכפר הילדים נרדים, הסמוך לו והוצגה להם תוכנית הכפר ושיתופי הפעולה המתוכננים להמשך. לאחר מכן, המכובדים נשאו דברי ברכה והתקיים טקס גזירת הסרט להשקת הכפר.
סטודנטים ומתנדבי שנת שירות של איילים בונים את הכפר החדש בערד [צילום: דוד אמסלם]
הכפר החדש של איילים בערד, ישתף פעולה עם עמותת כפרי ילדים אס או אס המפעילה את כפר נרדים ומרכז החירום רימונים בעיר בו חיים ילדים ללא עורף משפחתי בבני שלוש עד 18. במסגרת שיתוף הפעולה, כל הסטודנטים והצעירים חברי כפר איילים בערד יעבדו בתפקידי הדרכה וחינוך, בהתאמה מלאה ללימודים ובשכר מלא בכפר נרדים ובמרכז החירום רימונים הסמוכים ויבנו קהילה חלוצית חדשה בלב מדבר תוך עשייה חינוכית חברתית משמעותית.
יקי דיין, יו"ר עמותת איילים אמר באירוע: "אני חושב שהעשייה היום היא בדיוק מה שעם ישראל מוכיח מה-7.10. כמה עוצמות וחוזקות יש בעם הזה וכשהוא מתאחד ועושה ביחד הוא עושה דברים מדהימים. הקרב הראשון של עם ישראל בדרך לישראל היה בערד נגד הכנענים, כך שהציונות היא 3,000 שנה כאן בערד. אני רוצה להודות לכל השותפים שלנו ממפעל הפיס, מהסוכנות, מקק"ל, עיריית ערד ועמותת אס.או.אס. התחושה ליצור ביחד אתכם דברים כאלה מרגשים היא מדהימה. אנחנו בעמותת איילים נדאג לשקם מחדש את הצפון ואת הדרום ולבנות ביחד מחדש את ארץ ישראל."
מתן דהן, מנכ"ל עמותת איילים אמר באירוע: "אני רואה בציונות לא רק תנועת תחייה לאומית אלא תהליך תרפי לאומי. מה שמתנדבי שנת השירות והסטודנטים שלנו עשו כאן בכפר בערד זה מעורר השראה. זאת המהות שלנו, לעבוד את האדמה של ארץ ישראל וזכינו שיש לנו את האפשרות לעשות את זה. הכפר שלנו בערד נולד כדי לסייע לכפר נרדים של עמותת אס או אס והסטודנטים שלנו שיהיו בכפר בעיר ידריכו בכפר נרדים ויסייעו לילדים שהוצאו מביתם, ואין מטרה חברתית ראויה גדולה מזאת."
יקי דיין, יו"ר עמותת איילים, נלי גבע, מנכ"לית עמותת כפרי ילדים אס או אס ומתן דהן, מנכ"ל עמותת איילים [צילום: דוד סאלם]
נלי גבע, מנכ"לית עמותת כפרי ילדים אס או אס אמרה באירוע: "השקת כפר הסטודנטים בערד היא יום חג אמיתי - עבור הילדים והמשפחות בכפר נרדים ובמרכז רימונים, ועבור הסטודנטים שבחרו לחיות ולפעול בלב הקהילה. זהו מודל ייחודי של ערבות הדדית: הסטודנטים מעניקים לילדים חום, ידע ודוגמה אישית - ובמקביל זוכים לבית משמעותי ולחוויית חיים מעצימה. החיבור הזה בין צעירים בתחילת דרכם האקדמית לילדים ונוער ללא עורף משפחתי מגלם את החזון שלנו - לייצר חברה שוויונית יותר, מחוברת ומלאת תקווה."
הכפר החדש של איילים בערד, שהוקם על-ידי סטודנטים ומתנדבי שנת השירות של איילים ויקלוט 20 סטודנטים וצעירים, מציע שני מסלולים: מסלול לסטודנטים וסטודנטיות - כולל מגורים ללא עלות בכפר, מלגת לימודים ושכר חודשי על עבודתם בנרדים וברימונים. מסלול לצעירים וצעירות אחרי צבא או לפני/אחרי לימודים - כולל מגורים ללא עלות בכפר, שכר חודשי על עבודתם בכפר נרדים ובמרכז החירום רימונים והשתתפות בתוכנית איילים השנתית בנושא התיישבות וציונות.
עמותת איילים שציינה באירוע את פתיחת שנת הלימודים האקדמאית החדשה מדווחת כי בשנה הקרובה כ-1,000 סטודנטים חברי איילים יהיו חלק מ-15 כפרי סטודנטים של העמותה ברחבי הארץ, כולל הכפר החדש במטולה והכפר בקריית שמונה שחבריו עולים לשקם ולחזק את ההתיישבות בגבול הצפון לצד הכפרים באזור הנגב המערבי בשדרות, יכיני ואופקים שחזרו לפעילות מלאה לאחר ה-7.10.
כלל הסטודנטים החברים באיילים ייקחו חלק במלגת 'עבודה עברית' של העמותה הכוללת תוכנית לעשייה ציונית משותפת של חברי הכפר, סיורי התיישבות בנגב ובגליל, אירועים קהילתיים בכפר וברשות.
סטודנטים ומתנדבי שנת שירות של איילים בונים את הכפר החדש בערד [צילום: דוד אמסלם]
יג
עיתונאית | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  26/10/2025   |   עודכן:  26/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עמותת איילים חנכה את כפר הסטודנטים החדש
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות נוספות פַּנְדוֹרָה
עידן יוסף
השרה להתיישבות סיפרה על שיחת הטלפון האחרונה עם השר רחבעם זאבי ז"ל    ויכוח על נסיגה מגבעת אבו סנינה הסתיים בטריקת טלפון - וללא השלמה    "מדי שנה אני מבקשת ממנו סליחה על המריבה ההיא"
עידן יוסף
עמוס ארבל, אחד הקולות המזוהים ביותר עם שידורי החדשות והאקטואליה של רשות השידור, הלך היום לעולמו בגיל 80    לאורך עשרות שנים היה כתב, עורך ומגיש, שהביא למסך הישראלי שידור מדויק ורגוע    נודע בעיקר כמגיש התוכנית "בין הכסאות" וכמי שסיקר מלחמות, פוליטיקה ותרבות    דמותו סימלה עיתונות ציבורית אמינה, חפה ממניירות
מירב ארד
נשיא המדינה יצחק הרצוג יעניק מחר את עיטור הנשיא למוטי מלכא, מייסד התזמורת האנדלוסית ומנהל מרכז "מטרוז", על תרומתו יוצאת הדופן לקידום המוזיקה האנדלוסית והפיוט היהודי והפיכתם לחלק מהתרבות הישראלית
עידן יוסף
פלאח, שנולד בכפר סמיע ונחשב לחלוץ מבני העדה הדרוזית במערכת המשפט מונה לשופט ב־1969 ולסגן נשיא בית משפט השלום בעכו    נודע ביושרו, בצניעותו ובתרומתו לדו־קיום    ראש העיר עכו: "איש רוח ומשפט שהקדיש חייו לשירות הציבור"
עידן יוסף
סרן ח׳, קצינת מודיעין, הייתה במשמרת הראשונה שלה בבוקר שבעה באוקטובר    איבדה חבר קרוב ובן משפחה, אך נשארה בתפקידה עד ששוחררה וחזרה מיד למילואים    ביום שבו החטופים חוזרים - היא שוב באותו המקום, מול אותם המסכים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il