X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
ברקת. קפיצת מדרגה הדדית [צילום: שאולי לנדנר]
ברקת: "שר הכלכלה ההודי יגיע בשבוע הבא - מקדמים הסכמי סחר והרחבת מסדרון הודו-המפרץ-ישראל"
פיוש גויאל יוביל משלחת בכירה ותיערך בתל אביב פעילות עסקית משותפת ב-20.11 היעד: זינוק ביזמות והתקשרויות בין חברות הודיות לישראליות ברקת: "המצב המדיני-אזורי החדש מציב את ישראל כשער בין הודו לאירופה" המסדרון הכלכלי הודו-המזרח התיכון-אירופה מקבל חיזוק מעשי
שר הכלכלה והתעשיה, ניר ברקת, הודיע (11.11.25) כי שר הכלכלה של הודו, פיוש גויאל, יגיע לארץ בשבוע הבא בראש משלחת אנשי עסקים לקידום הסכמי סחר. "ההודים מבינים שבמצב המדיני־אזורי החדש, ישראל יכולה להיות קפיצת מדרגה גם להם וגם לנו", אמר ברקת בנאום בוועידת המפרץ הבינלאומית שהתקיימה בחיפה.
ביום חמישי הבא (20.11), יתקיים בתל אביב כינוס עסקי הודו-ישראל בהובלת השרים, ולאחריו מפגשי היכרות אישיים בין חברות ישראליות והודיות. במשרד הכלכלה מגדירים את המהלך "אחת הפעילויות הכלכליות המשמעותיות מאז המלחמה", שנועדה להרחיב את הסחר עם הכלכלה החמישית בגודלה בעולם.
ברקת קשר את הביקור לתנופה האזורית סביב המסדרון הכלכלי הודו-המזרח התיכון-אירופה: "ציר זה אסטרטגי ברמה בין־לאומית, והוא מאפשר לעולם להבין שהמרכז בין הודו לאירופה עובר בישראל", אמר. לדבריו, "בזכות התמרון הצבאי והמדיני שהוביל ראש הממשלה בסיוע השר רון דרמר, הפגיעה של ארה"ב באירן ובציר האויבים מביאה רוחות של שלום ופותחת עולם חדש של הזדמנויות".
המשלחת ההודית צפויה להגיע עם רשימת תחומים לקידום, ובהם טכנולוגיות ייצור חכם, תוצרת ביטחונית־אזרחית, בריאות דיגיטלית, אנרגיה, מים וחקלאות חכמה. בצד הישראלי צפויות חברות הזנק ותעשיה מסורתית מתקדמת, שמבקשות דריסת רגל בשוק ההודי ושותפויות משותפות לשווקי אירופה.
במוקד המפגשים: קידום הסכם סחר דו־צדדי מעודכן, הרחבת ההשקעות ההדדיות, והקמת מנגנון קבוע לשידוך חברות ולפתרון חסמי יבוא ותקינה. ברקת: "ישראל מציעה ידע יישומי וקיצור טווחים לשווקים במערב; הודו מציעה היקפים ושרשראות אספקה. השילוב הזה הוא מנוע צמיחה לשני הצדדים".
גילה גמליאל, שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, התייחסה למהפכת הבינה המלאכותית ואמרה כי מדובר במהפכת המאה. לדבריה, "המדינה ומערכת החינוך חייבות להתאים עצמן - מה שיוביל לצמיחה ולצמצום הפער בין הפריפריה למרכז".
שגריר ישראל בקפריסין, קורניליוס קורנליו, הוסיף כי ההחלטה על הקמת מיזם IMEC התקבלה כשבועיים לפני התקיפה ולפני פרוץ המלחמה: "העיתוי מוכיח שכל המדינות השותפות להסכם מעוניינות ביציבות האזור. במסגרת IMEC תוקם סביבה בטוחה, והיא צפויה להפוך לספקית האנרגיה הגדולה ביותר מאזור המזרח התיכון לאירופה".
דוד אבן צור, יו"ר אשכול רשויות המפרץ, פתח את הוועידה ואמר כי "אנחנו לא רק נקודה על המפה, אנחנו גשר אמיתי בין יבשות - בין הודו, למדינות המפרץ, לאירופה ולישראל. המסדרון הכלכלי החדש, IMEC, הוא הזדמנות היסטורית להציב את הצפון בלב המשחק העולמי, להכניס סחורות, ידע והשקעות, וליצור שיתופי פעולה שמובילים לצמיחה יציבה". דוד קסטל, נשיא לשכת המסחר והתעשיה חיפה והצפון, הוסיף כי "יש לנו בעיה של תעסוקה במפרץ, ובגלל זה נוצרה נהירה של צעירים למדינת תל אביב. אנו עומדים לקראת תחילת המסדרון הכלכלי; ה־IMEC יכול להיות הצלחה גדולה - אבל צריך להיזהר, כי יש גורמים במרכז שלוטשים עיניים אלינו".
במשרד להגנת הסביבה התמקדו במצבו הקשה של ים המלח, שמפלסו יורד מדי שנה בשל הסכמי המים עם ירדן, השאיבות התעשייתיות והפגיעה המתמשכת במערכת האקולוגית. נציגת המשרד הציגה את תוכנית "המוביל הימי הצפוני" - מיזם אסטרטגי חדש להובלת מים מותפלים מהים התיכון במפרץ חיפה.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  11/11/2025   |   עודכן:  11/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ברקת: "שר הכלכלה ההודי יגיע בשבוע הבא - מקדמים הסכמי סחר והרחבת מסדרון הודו-המפרץ-ישראל"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
פורעים חדרו לאזורי תעשיה וכפרים פלשתינים והציתו רכבים ודיר כבשים    ארבעה פלשתינים נפצעו ונזקקו לטיפול רפואי    כוחות הביטחון פיזרו את המתפרעים ועצרו כמה מהם
יואב יצחק
המיליציה העזתית המתנגדת לחמאס משתפת פעולה עם ישראל וארה"ב    נציגיה מוצבים דרך קבע במפקדה האמריקנית בדרום הארץ    הפגישה עסקה בתפקידם באזורים שמהם נסוג חמאס    כוחות אבו-שבאב צפויים לאבטח את יציאת המחבלים מרפיח
איתמר לוין
החשד: קידם את ענייניה של חברת רוש במסגרת ערוץ חשאי כאשר היה עוזרו של ליצמן במשרד הבריאות    אבי דנציגר, שהיה מנכ"ל רוש ישראל, והלוביסט מנחם גשייד חשודים בתיווך לשוחד
איתמר לוין
משרד רה"מ: השרים היו מצביעים נגד תפיסת ביטחון בשל שיקולים מוטים    נתניהו יזם כתיבת תפיסת ביטחון אך לא השלים את המלאכה
מירב ארד
המשנה לנשיא בית המשפט העליון נעם סולברג קיבל את ההחלטה    הארכה תחול על הבחירות לכנסת ה-26 ולכנסת ה-27    עדס מכהנת בתפקיד מאז 2014 ונחשבת לדמות מרכזית בניהול הבחירות בישראל    המהלך נועד להבטיח יציבות ניהולית בתקופה רגישה פוליטית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il