לאחר השלמת הליך הזיהוי על-ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית, בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, הודיעו נציגי צה"ל למשפחתו של החטוף מני (מנחם) גודארד ז"ל כי יקירם הושב לישראל והושלם זיהויו.
ממשלת ישראל משתתפת בצערה הכבד של משפחת גודארד ושל כל משפחות החטופים החללים. הממשלה וכלל מערך השו"נ של מדינת ישראל נחושים ומחויבים להשיב את כל החטופים החללים לקבורה ראויה בארצם.
על-פי המידע והמודיעין העומד לרשות גורמי הביטחון, מני גודארד ז"ל, בן 73, נרצח על-ידי ארגון הטרור גא"פ ב-7 באוקטובר 2023 וגופתו נחטפה לרצועת עזה. מני נחטף מביתו בקיבוץ בארי. בתאריך 08.12.23 נקבע מותו. הוא הותיר אחריו ארבעה ילדים ושבעה נכדים. אשתו, איילת גודארד ז"ל, נרצחה גם היא במתקפה על הקיבוץ.
מני גודארד ז"ל גדל בחוף הים לצד אביו יעקב, שעבד כמציל, ולימים הלך בעקבותיו והפך למציל בעצמו. בגיל 14 הגיע לקיבוץ בארי בעקבות אחותו שמואלה. בצבא שירת בסיירת חיל השריון ואף לחם במלחמת יום הכיפורים. משפחתו מתארת אותו כאיש נדיב, אוהב אדם ללא גבולות, ואוהד שרוף של הפועל תל אביב.
במשך חייו מילא תפקידים רבים בקיבוץ, בהם ניהול בריכת הקיבוץ במשך שנים ארוכות. הישגו הגדול ביותר, לדבריו, היה משפחתו – ארבעת ילדיו גל, בר, מור וגוני, ושבעת נכדיו. בבוקר שבעה באוקטובר הסתתר עם אשתו בממ"ד בביתם, אך לאחר שהבית הוצת השניים ניסו להימלט. מחבלים ארבו להם בחוץ; מני נרצח ונחטף לעזה, ואיילת נרצחה שעות לאחר מכן.
צה"ל משתתף בצער המשפחה וממשיך להשקיע את כלל המאמצים בהשבת החטופים החללים. חמאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולהחזיר את כל הגופות לקבורה ראויה.