מתחילת המחצית השנייה של שנת הלימודים תשפ"ו, ב-2 בינואר 2026 (ט"ו בשבט), יאסור משרד החינוך שימוש בטלפונים סלולריים על-ידי תלמידי בתי הספר היסודיים בישראל.
על-פי המדיניות החדשה, השימוש במכשירים יתאפשר רק בשיעורים ייעודיים שבהם יאשר הצוות החינוכי שימוש מבוקר לצורכי למידה. המדיניות החדשה מעוגנת בחוזר מנכ"ל משרד החינוך, הכולל הנחיות לצעדי אכיפה בנושא. במשרד החינוך טענו כי מדובר באיסור שונה מן האיסור שנקבע בעבר בחוזר מנכ"ל משרד החינוך. זאת, משום שהאיסור כיום נוגע לכל מרחבי בית הספר. צעדי האכיפה הצפויים יהיו החרמת מכשירי טלפון לחדר המנהל או המנהלת עד כדי זימון ההורים לבית הספר לקחת את הטלפון.
ממשרד החינוך נמסר (יום ה', 11.12.25) כי מטרת המהלך לאפשר מרחב שבו תלמידים יוכלו לפתח ולשכלל מיומנויות חברתיות ורגשיות, לשפר את האקלים החינוכי ולאפשר מיקוד בלמידה.
מטרת המהלך היא חיזוק האינטראקציה החברתית של הילדים בגילאים הצעירים", אמר שר החינוך,
יואב קיש, במסיבת עיתונאים מקוונת שערך. לדבריו, מדובר בצעד שנעשה בשיתוף הסתדרות המורים והנהגת ההורים. עוד ציין כי בניגוד למציאות כיום - שבה חלק מבתי הספר הנהיגו את המדיניות הזאת באופן מקומי - המדיניות החדשה מחייבת את כלל בתי הספר היסודיים.
המדיניות גובשה בעקבות עבודת מטה שבחנה מחקרים ומגמות בעולם בנוגע להשפעת השימוש בטלפונים על רווחת התלמידים, על האקלים הבית ספרי, על הסביבה הלימודית ועל המיומנויות הרגשיות והחברתיות הנדרשות במציאות המשתנה. המהלך מהווה רכיב נוסף במדיניות מערכתית רחבה שמטרתה לצמצם הסחות, לחזק קשרים חברתיים ולהבטיח תנאים מיטביים ללמידה. היישום שלה יכלול תוכניות חינוכיות בכיתות ושיח עם הורי התלמידים, כדי להטמיע שימוש מאוזן בטלפונים, למנוע שימוש לרעה ברשתות חברתיות ולצמצם חשיפה לתכנים שאינם תואמי גיל. הדגש הוא על טיפוח מיומנויות חברתיות ורגשיות ועל עידוד מפגשים בין תלמידים פנים אל פנים.
ביחס לחטיבות הביניים ובתי הספר התיכוניים אמר השר קיש כי התקיימו בנושא דיונים, וכי הדיונים עדיין נמשכים. "אנחנו חושבים שצריך להתחיל קודם כל בבתי הספר היסודיים. אנחנו חושבים שצריך להתחיל קודם כל בבתי הספר היסודיים, אבל אנחנו לא פוסלים גם את המדרגה הזאת", אמר. ביחס לאיסור שימוש ברשתות חברתיות על-ידי תלמידי בתי ספר וקטינים, בדומה לצעד שנכנס לתוקף השבוע באוסטרליה, אמר שר החינוך כי מדובר בצעד שידרוש חקיקה בכנסת.
"משרד החינוך ילווה את בתי הספר ביישום המדיניות בשיתוף הרשויות המקומיות, מנהלי בתי הספר והנהגת ההורים ומועצת התלמידים לוודא שהיישום מותאם לצרכים של כל מוסד חינוכי לטובת כלל התלמידים והקהילה. המהלך תוכלל באופן מקיף באמצעות שולחנות עגולים וזכה לתמיכתם של הגורמים הרלוונטיים: הנהגת ההורים הארצית, מועצת התלמידים, השלטון המקומי, הסתדרות המורים וגורמים נוספים", לשון הודעת משרד החינוך.