X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
טענה להפרת חוק הגנת הפרטיות [עיבוד AI]
בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד יצרניות טלוויזיות חכמות בטענה לפגיעה בפרטיות
נטען לאיסוף שיטתי של נתוני צפייה ממיליוני מכשירים בישראל ללא הסכמה מדעת שימוש בטכנולוגיית זיהוי תכנים מתקדמת לצרכים מסחריים ופרסומיים ההליך הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד ותגובת המשיבות טרם התקבלה
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה כנגד היצרניות הגדולות והמובילות בעולם של טלוויזיות חכמות, החברות הסיניות HISENSE INTERNATIONAL ו-TCL TECHNOLOGY GROUP CORP., ונציגותיהן בישראל - חברת ניו דיספליי, היבואנית הרשמית של מסכי הטלוויזיה של הייסנס, וחברת אס. ג’י. אלקטרוניקה, היבואנית הרשמית ונציגתה בישראל של החברה הסינית TCL - בטענה להפרה של חוק הגנת הפרטיות.
בבקשה נאמר כי עניינה הוא בשימוש שעושות ניו דיספליי, אס. ג’י. אלקטרוניקה, הייסנס ו-TCL בנתוני צפייה בטלוויזיות חכמות, הנאספים ממיליוני מכשירים ברחבי ישראל, לצורך יצירת מאגרי מידע מסחריים, אופטימיזציה של אסטרטגיות פרסום, מדידה והפקת תובנות שיווקיות - כל זאת תוך פגיעה בחוק הגנת הפרטיות, בניגוד לדין, וללא קבלת הסכמה מדעת, מפורשת ותקפה מהמשתמשים בישראל.
כך נטען בבקשה כי על-פי פרסומיהן של המשיבות עצמן, נתוני הצפייה הנמכרים למרבה במחיר נועדו לשמש לאופטימיזציה של אסטרטגיית המדיה ולצמצום בזבוז תקציבי פרסום, תוך מינוף תובנות צפייה מהמשיבות - היצרניות הגדולות והמובילות בעולם של טלוויזיות חכמות - לצורך קבלת החלטות חכמות יותר, אקטיבציה פרסומית אפקטיבית ומדידה המוכיחה השפעה לאורך זמן.
אלא שבפועל, נטען בבקשה, מאחורי ניסוח שיווקי זה עומד מנגנון של ניטור שיטתי, רציף וסמוי של הרגלי הצפייה של משתמשי הקצה, אשר מאפשר הפקת רווחים מסחריים משמעותיים על חשבון פרטיותם, באופן החורג ממתחם הסבירות והחוקיות ומהווה עילה מובהקת להגשת בקשה זו לאישור תביעה ייצוגית.
לטענת המבקשים, יקיר בן חמו תושב אשקלון ואביחי אדלשטיין מהישוב מבקיעים, מנגנון המעקב המתקדם אשר המשיבות הטמיעו בטלוויזיות החכמות מתוצרתן מבצע ניטור רציף ומתמשך של כלל התכנים המוצגים על גבי מסך הטלוויזיה, לרבות תכנים המוזרמים מאפליקציות כגון נטפליקס ויו-טיוב, שידורי כבלים ולווין, וכן תכנים המגיעים ממכשירים חיצוניים המחוברים לטלוויזיה ב-HDMI, כגון מחשבים אישיים וקונסולות משחקים.
ניטור זה, מציינים המבקשים, מתבצע באמצעות לכידה שיטתית של מידע חזותי וקולי מן המסך בתדירות גבוהה, המאפשרת זיהוי מדויק של התכנים הנצפים בפועל ויצירת תיעוד מקיף של דפוסי הצפייה הביתיים, זמני הצפייה, סוג התכנים ואופן השימוש של בני הבית במכשירים מחוברים.
עוד נטען כי פעילות זו מתבצעת אף כאשר הטלוויזיה משמשת אך ורק כצג למכשיר חיצוני, ואף כאשר המכשיר אינו מחובר לאינטרנט, כאשר הנתונים שנאספו מועברים למשיבות מיד עם חידוש חיבור המכשיר לרשת.
בבקשה נאמר כי המשיבות מנטרות את הפעילות באמצעות טכנולוגיית המכונה AUTOMATIC CONTENT RECOGNITION, הפועלת בדרך של דגימת מידע קולי וחזותי המוצג על גבי המסך, באופן המאפשר זיהוי מדויק של כל פריט תוכן הנצפה בפועל.
הנתונים הנאספים אינם מוגבלים לתכנים שמספקות המשיבות עצמן, אלא כוללים כל מידע המופיע על המסך ללא אבחנה או סינון. המידע מועבר לשרתי המשיבות, שם הוא משולב ומנותח עם מידע נוסף, באופן המאפשר יצירת פרופיל צפייה והתנהגות של צרכנים.
עוד נטען כי כאשר המשתמש מחובר לטלוויזיה באמצעות חשבון אישי הכולל כתובת דוא”ל, רשימת שירותים מקושרים או זיהוי חשבוני אחר, המשיבות יודעות או לכל הפחות מסוגלות לדעת לקשר בין נתוני השימוש והצפייה שנאספו לבין המשתמש המזוהה, באופן ההופך את המידע למידע אישי מזוהה או בר-זיהוי. קישור זה מאפשר למשיבות לייחס את דפוסי הצפייה והפעילות למשתמש מסוים ולהשתמש במידע לצרכים שונים, לרבות התאמה אישית, פרסום, מדידה וניתוח התנהגותי.
איסוף וקישור מידע כאמור, נאמר בבקשה, נעשים מבלי שניתן למשתמש גילוי ברור, מפורש ומובחן באשר להיקף הזיהוי, לאפשרות הקישור בין נתוני צפייה לבין זהות המשתמש ולשימושים המסחריים הנעשים במידע, ובכך נפגעת זכותו של המשתמש לפרטיות ולשליטה במידע האישי הנוגע אליו.
הבקשה הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד באמצעות עורכי הדין עידן איידן, דוד תירוש, שיר אשכול, אלעד דנוך, דוד מיכייב וגיא דוידוביץ.
טרם התקבלה תגובת המשיבות.
תאריך:  18/01/2026   |   עודכן:  18/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד יצרניות טלוויזיות חכמות בטענה לפגיעה בפרטיות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
איגוד הגז: מחיר הגז ירד ב-20% ומחיר החשמל ירד ב-16%    BDO: הכנסות מצטברות של 475 מיליארד ש"ח עד 2062    רשות התחרות: בעלות צולבת ומפעיל אחד בשני מאגרים פוגעים בתחרות    אגף התקציבים: חשש מעליית מחירים    לובי 99: לפי משרד האנרגיה ייתכן ייבוא גז מ-2036
עידן יוסף
הערכה חריגה של שגריר ארה"ב לשעבר בישראל    קישור ישיר בין קריאתו של טראמפ לשינוי משטר ב־אירן לבין הסלמה צבאית אמריקנית    הצבת נושאת מטוסים באזור כמכפיל כוח מבצעי    אזהרה: חיסול המנהיג העליון לא יביא בהכרח להפלת המשטר
עידן יוסף
OpenAI הכריזה על שכבת מנוי חדשה בשם Go במחיר של 8 דולרים בארה"ב    במקביל החברה הודיעה על ניסוי בשילוב פרסומות בחלון השיחה למשתמשים ללא תשלום ולמנויי Go    הפרסומות יסומנו ויופרדו מהתשובות    המנויים המתקדמים יישארו ללא פרסום
עידן יוסף
בדיון על מנגנוני הוועדה המייעצת הוצגה אזהרה משפטית חריפה    מתן סמכות להפחית יעדי גיוס בשל אי-הקמת מסלולים מותאמים עלול לאיין את חובת הגיוס ולהכשיר אי-עמידה ביעדים שנקבעו בחקיקה ראשית    אדלשטיין וניר התריעו מפני מצב שבו גוף חיצוני "מבטל חוק" בפועל, בעוד אזולאי הדגיש את עקרון ה"אמון" מול התחייבויות צה"ל    לפיד תהה: "האם בחוק יש עיצומים" – והחרדים התעקשו: "יש, ולכן נתמוך"
עידן יוסף
חמש שנים לאחר שארה"ב הכירה רשמית בכך שסין מבצעת רצח עם ופשעים נגד האנושות נגד האויגורים ועמים טורקיים נוספים    הד"ר סייראגול סאויטביי, ניצולת מחנות המעצר בשינג׳יאנג, קוראת לחידוש תשומת הלב הגלובלית    19 בינואר מציין חמש שנים להחלטת ארה"ב מ־19 בינואר 2021    בוושינגטון תתקיים עצרת ציבורית בפארק לפאייט, מול הבית הלבן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il