X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
"חלק ניכר מהטכנולוגיה - מקורו בהתנהלות פסולה" [צילום: פלאש 90]
חברת ראפטט תובעת 200 מיליון שקל ממייסדיה ומחברת wiz
החברה שפיתחה טכנולוגיה לסביבת פיתוח טוענת, כי חברת אבטחת מחשוב הענן - שנמכרה לגוגל ב-32 מיליארד דולר - שיתפה פעולה עם גל שרף ורועי ירחי בגזילת הטכנולוגיה שלה ועובדיה הנתבעים מכחישים
חברת ראפטט מערכות תובעת 200 מיליון שקל מחברת wiz ומשניים ממייסדיה של התובעת - גל שרף ורועי ירחי. בתביעה, שהוגשה (9.2.26) לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נטען, כי וויז גזלה את הטכנולוגיה של ראפטט בשיתוף פעולה עם שני המייסדים, שקיבלו ממנה בהיחבא 15 מיליון דולר.
וויז עוסקת באבטחת פעילות במחשוב ענן ונרכשה אשתקד בידי גוגל ב-32 מיליארד דולר - האקזיט הגדול ביותר בתולדות המדינה. מייסדיה הם אסף רפפורט, עמי לוטבק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק. ראפטט טוענת, כי "חלק ניכר מהטכנולוגיה של וויז - למעשה, לב הטכנולוגיה של אחד משלושת המוצרים שאותם היא מציעה, ושמהם נובע ערכה הרב - מקורו בהתנהלות פסולה" של שרף וירחי, "בקשר לנטילה שלא כדין של טכנולוגיות, שפותחו עבור התובעת, ולמעבר של צוות עובדי התובעת אל וויז תוך הפרת חובת אמון חמורה של המייסדים ותוך שידול וסיוע מצד וויז להפרה זו".
לדברי ראפטט, בימים בהם היא "ניצבה בצומת דרכים ביחס לעתידה, המייסדים פעלו ביודעין בניגוד לטובת החברה, תוך ניגוד עניינים ותוך הפקת טובות הנאה אישיות, וכן תוך הסתרה וכחש כלפי הדירקטוריון ובעלי המניות כדי להעביר אל וויז את נכסיה הייחודיים של התובעת - דהיינו, צוות עובדים איכותי ומגובש וטכנולוגיה רלוונטית לפיתוח של וויז. מעשים פסולים אלו נעשו בידיעה, בעידוד ובשיתוף פעולה מלא מצידה של וויז".
על-פי התביעה, ראפטט הוקמה בשנת 2020 במטרה לפתח טכנולוגיה חדשנית בתחום "סביבות פיתוח מהדור הבא". משקיעיה של וויז השקיעו בה 5 מיליון דולר לפי שווי של 16 מיליון דולר, והיא פיתחה טכנולוגיה ייחודית. בשנת 2023 היו לה לקוחות בפועל ומספר משמעותי של לקוחות-בכוח והיא נזקקה להון נוסף, והמייסדים מסרו שהם בוחנים את החלופות להמשך הדרך.
"בפועל, במקביל למצגים אלה, ניהלו המייסדים מגעים עצימים ונסתרים עם וויז באמצעות מנהליה הבכירים ביותר, שבמסגרתם גובש מתווה שנועד להעביר לוויז את צוות עובדי התובעת כצוות אורגני, יחד עם הידע והטכנולוגיה שפותחו בתובעת, לשם הקמת פעילות חדשה ופיתוח מוצר חדש עבור וויז - אך בלי להתקשר בעסקה עם התובעת עצמה ובלי לשלם לתובעת תמורה כלשהי", טוענת ראפטט.
בנובמבר 2023 הודיעו שרף וירחי למשקיעיה של ראפטט, כי מספיקה לפועל ועובדיה עוברים אל וויז. בפועל, היא טוענת, מדובר היה בהקמת פרויקט שיפתח מוצר חדש על בסיס עובדיה והטכנולוגיה שלה, תוך ששרף וירחי מקבלים "שוחד אזרחי" תמורת היותם "סוכנים שתולים" של וויז.
חודש לאחר מכן הודיעה וויז, כי היא רוכשת את ראפטט ב-50 מיליון דולר. שרף וירחי אמרו למשקיעים, כי מדובר בדברי רהב בלבד שנועדו להציג את סגירתה כהצלחה של המעורבים בכך; היה זה מצג כוזב, היא טוענת. בספטמבר 2024 השיקה וויז את wiz code, המבוסס על שימוש בטכנולוגיה ובידע של ראפטט ואשר פותח בידי עובדיה לשעבר, ותוך הצהרה שיסודו של המהלך ברכישתה.
לטענת ראפטט, שרף וירחי "חדרו באופן בלתי מורשה אל תיבות דואר אלקטרוני בשרתי התובעת, ומחקו מאות תכתובות הנוגעות למגעים שניהלו מול וויז ולעסקה החשאית שכרתו עימה. למרבה המזל, התובעת הצליחה לשחזר את התכתובות המחוקות, ואלו, לצד ראיות רבות נוספות שאותרו על-ידיה, אינן מותירות ספק בדבר אופי העסקה האמיתית של המייסדים עם וויז, המהווה הפרה בוטה וגסה של חובותיהם כלפי התובעת".
על-פי התביעה, בנובמבר אשתקד הכחישו וויז, שרף וירחי בצורה גורפת את טענותיה של ראפטט והתעלמו מחלק מהן. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד יוסי מרקוביץ, שמחה טייטלבוים ואמנון אפשטיין, וטרם הוגשו כתבי הגנה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  09/02/2026   |   עודכן:  10/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חברת ראפטט תובעת 200 מיליון שקל ממייסדיה ומחברת wiz
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
האגרה תיקבע לפי עומס ותנוע בין 6.99 ל-104.91 שקלים למקטע    תחבורה ציבורית, הסעים ורכב רב-תפוסה פטורים    שני חניוני "חנה וסע" גדולים בשפיים ובמבוא איילון יופעלו חינם    אופנועים יודרו מהנתיב משיקולי בטיחות
עידן יוסף
רווחי הבנקים זינקו לשיא של כ-30 מיליארד ש"ח בשנתיים האחרונות    חברי הכנסת טוענים שתמסורת הפחתות הריבית מתעכבת ופוגעת במשקי הבית    בנק ישראל משיב כי האשראי ירד לאלתר וכי נדרשת אסדרה תחרותית ארוכת טווח    דרישה לנתונים מלאים ולבחינת הכרזה על הבנקים כקבוצת ריכוז
מירב ארד
ראש האופוזיציה חושף את "שיטת העריכה" של מסמכי שבעה באוקטובר: "השמיטו הקשרים כדי לטשטש את העובדה שנתניהו בלם תקיפה בעזה שישה ימים לפני הטבח"    "הוא פתח תיבת פנדורה ומנסה לסגור אותה באמצעות זיוף מסמכים רשמיים שהועברו למבקר המדינה"
איתמר לוין
ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ז, מסביר בניו-יורק טיימס את המהלך של ממשלתו וקורא ליתר מדינות המערב ללכת באותו כיוון כדי להבטיח את המשך הצמיחה - בניגוד ליד הקשה של ממשל טראמפ נגדם
איתמר לוין
מבקשת להאריך את ההרחקה מלשכת ראש הממשלה ואת איסור היציאה מן הארץ, בנימוק של התקדמות החקירה בפרשת הבילד    הדיון בבקשה יתקיים מחרתיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il