לב המאפליה בטהרן רעד אתמול שוב, כאשר זרועו הארוכה של צה"ל גדעה את ניסיונות השיקום של שרשרת הפיקוד האירנית המקרטעת. בפעולה כירורגית בלב הבירה, חוסל אבואלקאסם באבאא’יאן, מי שסומן כאיש המפתח של המשטר ביום שאחרי ח'אמנהאי. באבאא’יאן, שמונה לתפקיד ראש הלשכה המיועד של המנהיג החדש שטרם נבחר, שימש כצומת המרכזי לתיאום פעולות טרור נגד ישראל והיה אמון על הפעלת מנגנוני החירום הרגישים ביותר של המשטר.
החיסול הדרמטי צלח הודות למודיעין "זהב" מדויק שהתפרץ בזמן אמת במסדרונות אמ"ן: בעוד אנשי המודיעין עמלים על גיבוש תמונת המטרה הסופית, מטוסי חיל-האוויר כבר היו בדרכם לעומק אירן במטרה לסגור מעגל אש מהיר וחטוף. המבצע התנהל במרוץ נגד השעון; בתוך 50 דקות בלבד מרגע הגעת הידיעה המודיעינית המכריעה, שיגרו המטוסים את החימושים המדויקים ששמו קץ לקריירה הצבאית של באבאא'יאן וזעזעו את צמרת השלטון בטהרן.
באבאא'יאן לא היה רק פקיד בכיר, אלא היורש שנועד לייצב את המערכת לאחר חיסולם של קודמיו – מחמד שיראזי שחוסל במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי", ועלי שדמאני שחוסל במבצע "עם כלביא". במערכת הביטחון מדגישים כי הפגיעה ביכולת ההנהגה האירנית לנהל פעילות צבאית סדירה היא קריטית, במיוחד לאור קרבתו של הבכיר לצמרת המדינית והצבאית והידע הייחודי שצבר בניהול מצבי חירום. חיסולו מותיר את המשטר האירני בערפל פיקודי כבד, כאשר בכיריו מבינים שגם בלב הבירה – חלון הזמנים של ישראל לסגירת מעגל אש קצר מאי פעם.