משרד החוץ של סעודיה פרסם הלילה (יום ב', 09.03.26) הודעה חריפה המגנה את תוקפנות המשטר באירן נגד הממלכה ומדינות המפרץ. בהודעה הובהר כי ריאד שומרת לעצמה את הזכות המלאה לנקוט את כל האמצעים הדרושים להגנה על ביטחון אזרחיה, ריבונותה ובטיחות תושביה, תוך דגש על יצירת הרתעה מול התוקפנות האירנית.
השלטונות הסעודיים ציינו כי תקיפת נמלי תעופה ושדות נפט היא עדות לרצון לערער את היציבות ואת כללי המשפט הבינלאומי. בהודעה נמתחה ביקורת ישירה על כך שטהרן לא יישמה את קריאתו של נשיא אירן מסעוד פזשכיאן להימנע מתקיפות, וכי התוקפנות נמשכה אף במהלך נאומו. הממלכה הבהירה כי המשך המדיניות הנוכחית יוביל להסלמה שתפגע ביחסים העתידיים בין המדינות.
בימים האחרונים החריפה אירן את תקיפותיה הישירות על אדמת סעודיה, כחלק מתגובתה למבצע "שאגת הארי". רק אתמול (יום א', 08.03.26) נהרגו שני אזרחים זרים ו-12 נוספים נפצעו מפגיעת טיל אירני במבנה מגורים באזור אל-ח'רג'. במקביל, מערכות ההגנה האווירית יירטו עשרות כטב"מים וטילים בליסטיים ששוגרו לעבר הבירה ריאד, בסיס חיל-האוויר "הנסיך סולטן" ושדה הנפט "שיבה". תקיפות אלו מצטרפות לפגיעה הקשה בבית הזיקוק בראס תנורה בתחילת השבוע (02.03.26), שהובילה להשבתת המתקן ולשיבושים באספקת האנרגיה העולמית.