משמרות המהפכה של אירן פרסמו (יום ג', 10.03.26) הודעה מתריסה שבה נאמר כי טהרן היא זו שתקבע את סיום המלחמה. ההודעה נמסרה זמן קצר לאחר איומיו של נשיא ארה"ב
דונלד טראמפ, והבהירה כי אירן לא תאפשר ל"ליטר אחד של נפט" לצאת מהאזור לייצוא אם התקיפות האמריקניות והישראליות יימשכו.
בתגובה לאיומי המצור, החריף הנשיא טראמפ את הרטוריקה והזהיר כי כל ניסיון לשבש את תנועת המכליות במצר הורמוז יוביל לתקיפה אמריקנית "פי 20 חזקה יותר" מאלו שבוצעו עד כה. טראמפ הוסיף כי ארה"ב הסבה נזק אנוש ליכולות הפיקוד, חיל-האוויר והצי האירני, והעריך כי העימות יסתיים "מהר מאוד".
ראש הממשלה
בנימין נתניהו חיזק את הקו התקיף והצהיר כי הפעולות הצבאיות נועדו למוטט את שלטון אנשי הדת בטהרן. נתניהו ציין כי צה"ל וכוחות ארה"ב "שוברים את עצמות המשטר", והדגיש כי המטרה היא להביא את העם האירני להפיל את עול העריצות. במקביל, המנהיג העליון החדש, מוג'טבא חמינאי, נכנס רשמית לתפקידו בעיצומו של העימות.
למרות איומי המצור האירני, שוקי ההון הגיבו בעליות ומחירי הנפט הגולמי רשמו ירידות חדות, על-רקע הצהרותיו של טראמפ כי המלחמה קרובה לסיומה. גורמים בוושינגטון ציינו כי ארה"ב תספק ליווי צבאי וערבויות ביטוח למכליות נפט כדי להבטיח את המשך האספקה העולמית למרות ניסיונות השיבוש של אירן.