לרגל ציון שש שנים לפתיחתה של מסעדת 'קולוני' הירושלמית, יזמו מיכאל כץ, השף הראשי של קבוצת אדום (מסעדות 'לבן', 'קולוני', 'אדום' ו'חאנל'ה') ו'יקבי רמת הגולן', סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם "במה לשף הצעיר".
במסגרת הפרויקט הייחודי, שיתפרש על פני שישה חודשים, יתארחו במטבח המסעדה שישה סו-שפים ושפים צעירים ומוכשרים, שעדיין לא נחשפו לקהלים רבים.
אירוח שפים מפורסמים ושיתופי פעולה קולינריים בין מסעדות מובילות הם עניין שבשגרה, אולם להבדיל, מטרתו של פרויקט זה הנה להאיר את כישרונם של השפים המבטיחים, שלרוב משמשים כ"מספר שתיים" ולא נהנים מאור הזרקורים.
הארוחות ייערכו במרפסת המרווחת של המסעדה סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים, וילוו אותן יינות של 'יקבי רמת הגולן' אשר הותאמו במיוחד למנות המוגשות. כל שף יכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו, והתוצאה היא מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית-בדואית וערבית-ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. כך מספק פרויקט זה תמונת מצב עכשווית לקולינריה הישראלית בדמות השפים שיובילו בעתיד הקרוב עולם זה. לצד המנות המיוחדות, יוגשו כאמור יינות מסדרת 'גמלא' של 'יקבי רמת הגולן', אשר ישלימו את החוויה המאפיינת את הסדרה: "גמלא. כל הרגשות מתעוררים".
הארוחות והשפים המשתתפים בפרויקט:
ארוחה ראשונה: 14.11 - שף אוראל קמחי (לשעבר שף במסעדת 'קבלייר', זוכה בפרס 'השף הצעיר של ישראל' בתחרות סאן פלגרינו-ונציה) יפתח בארוחה בהשראה בינלאומית המשלבת חומרי גלם עונתיים מקומיים עם הקפדה צרפתית.
ארוחה שנייה: 12.12 - שף יום טוב לוי (סו-שף במסעדת 'מסה', שאותה מוביל השף אביב משה) יכין ארוחה מודרנית הנשענת על המטבח הקלאסי עם נגיעות מפתיעות.
ארוחה שלישית: 9.1, שף אריאלה ברופמן (סו-שף במסעדת 'ברטי' בתל אביב) תשלב את שלל סגנונות הבישול שבהם התמחתה לכדי ארוחה מוקפדת עם דגש על פרזנטציה.
ארוחה רביעית, 13.2, שף רמזי אבו אלהווא (סו-שף מסעדת 'קולוני', המארחת את הפרויקט) יבשל ארוחה ערבית מסורתית, כולל קינוחים קלאסיים.
ארוחה חמישית: 12.3, שף אחמד עוקלה (סו-שף של השף חי שוורץ) יחתום את העונה הקרה בארוחה גלילית חורפית המושפעת משורשיו הבדואים.
ארוחה שישית: 30.4, שף מורן רוטמן (קייטרינג ROTMAN' אומנות קולינרית') תחגוג את סיום הפרויקט בארוחה מלכותית עם קריצות מהמטבח ההולנדי לכבוד יום המלכה הנערך ביום זה.
שף מיכאל כץ: "יש לנו דור נהדר של טבחים שמחכה לפרוץ החוצה, ולא תמיד קיימת במה ראויה שהיא רק שלו. הרעיון שעומד מאחורי הפרויקט הוא לתת במה ולפרגן לשפים צעירים לא מוכרים בעלי כישרון והרבה אמביציה ולחשוף את הקהל הרחב ליכולותיהם".
איילה זינגר, מנהלת פיתוח שיווקי של 'יקבי רמת הגולן': " זהו מהלך נוסף במסגרת פרויקט "גמלא. כל הרגשות מתעוררים" עם סידרת קגמלא' של היקב ובתור יקב ישראלי, המוביל את המגמה של חיבור עולם היין האיכותי לעולם הגורמה הישראלי הצעיר, הרי שהחיבור בין 'יקבי רמת הגולן' למסעדת 'קולוני' והפרויקט של "שף התקווה הטובה" היה טבעי. אני בטוחה, שכמו ביין, גם השפים הצעירים ילכו וישתבחו עם השנים וכולנו עוד נהנה מהבציר המשובח שלהם".
במה לשף הצעיר במסעדת קולוני. דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים. 02-6729955. המחיר לארוחה: 240 ש"ח, כולל יינות של יקבי רמת הגולן.
מומלץ להזמין מקום מראש