X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
ליטל סמואל-לוי, דיאטנית קלינית DMC דיאבטיס מדיקל סנטר
▪  ▪  ▪

למרות שבמרבית ימי השנה מזהירים אותנו שהם לא בריאים, המנהג העיקרי בחג החנוכה הוא לאכול מאכלים מטוגנים. חג החנוכה מהווה אתגר לא קטן לכל "שומרי המשקל". ל-500,000 הסוכרתיים שבינינו, הוא מהווה אתגר כפול, שכן מלבד המשקל צריכים גם לשמור על איזון הסוכר בדם.
מלבד כמות השמן הלא מבוטלת שיש בסופגניות או לביבות (לרוב כ 3 כפות שמן במטוגנות!), הן מכילות גם לא מעט פחמימות (בעיקר הסופגניות), שללא התייחסות או טיפול מתאים, יכולות להביא לרמות סוכר גבוהות.
אז איך ניתן בכל זאת ליהנות מהחג ולא "לשלם" מחיר גבוה מידי?
  • תכנון - תכנון הוא שלב חשוב ביותר במהלך התמודדות עם פיתויים. אל תקנו סופגניות "על הדרך" , בסופר או במכולת השכונתית, בגלל שהן זמינות, מפתות ונמצאות בכל מקום. בחרו לכם את האירוע בו תרצו לאכול סופגנייה מראש (במהלך ארוחה משפחתית, הדלקת נרות, מסיבה ועוד) ואכלו את הסופגנייה שם.
  • בחירה - בחרו לכם מראש את הסופגנייה הכי "שווה" והכי טעימה, אל תתפשרו על סופגנייה קרה, לא טרייה או "בצקית" מדי. כך גם בלביבה. כך תחושו סיפוק ולא תרצו "לשפר" את הטעם בסופגנייה נוספת.
  • גודל - במקרה של סופגנייה, שהיא דחוסה מאוד בקלוריות, הגודל מאוד קובע. סופגנייה קטנה היא פתרון נהדר למי שרוצה ליהנות מהמאכל מבלי לשלם מחיר כבד. היום מציעים אופציה כזו כמעט בכל קונדיטוריה ומאפייה.
  • אפוי - אם אתם מארחים ומכינים בעצמכם, העדיפו גרסה "אפויה" של המאכלים, בצורה זו תוכלו לחסוך הרבה קלוריות מהשמן וגם להיות מקוריים. בסופו של דבר, רוב האורחים הבוגרים יודו לכם, כי רובם נמנעים ממזון מטוגן, או צריכים להימנע ממנו מסיבה זו או אחרת.
  • לביבות בריאות - אם אינכם חייבים מתוק, ניתן להכין לביבות טעימות להפליא ודלות בפחמימות כמו לביבות קישואים, גזר או תרד. אם מוסיפים להן עשבי תיבול ואופים אותן בתנור במקום לטגן הן אפילו נחשבות כמזון בריא.
  • מילוי - ותרו על מילויים יצירתיים בסופגניות כמו מילוי של ריבת חלב, שוקולד, וקרמים למיניהם, שיכולים להכיל כמות לא מבוטלת של סוכר בנוסף לפחמימות שכבר יש בבצק ובאבקת הסוכר. תוספת של ריבה פשוטה מכילה כ-20-30 קק"ל ו-5-7 גרם פחמימה, ונחשבת הכי פחות מזיקה בהשוואה למילוי שוקולד למשל, שעשוי להכיל 80 -110 קק"ל וכ-10-12 גרם פחמימה.
  • פחמימות -למטופלים בזריקת אינסולין אחת, בתרופות להורדת סוכר או בדיאטה בלבד, מומלץ לאכול את הסופגנייה, או הלביבה על חשבון פחמימות אחרות בארוחה כדי לא להגיע לרמות סוכר גבוהות מדי. צריך לקחת בחשבון שסופגנייה עשויה להכיל 30-45 גרם פחמימה (תלוי בגודלה), שזה אומר 2-3 מנות פחמימה. מטופלים באינסולין לפני הארוחה יכולים להוסיף אינסולין "לכיסוי" הסופגנייה או הלביבה שהם אוכלים, בהתאם ליחס אינסולין:פחמימה שלהם או בהתאם להנחיות הרופא או הדיאטנית.
  • לאט - איכלו לאט ולעסו היטב. אם כבר החלטתם לאכול אז תיהנו מכל ביס.

תאריך:  22/12/2011   |   עודכן:  22/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך לעבור את חג החנוכה ולהישאר מאוזנים?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אריה בלומברג
ביום רביעי, ב' טבת , תשע"ב ה- 28.12.11 יתקיים במכללה האקדמית בקריית החינוך שבגבעת ושינגטון יום עיון בנושא: "אלימות, תוקפנות ומה שביניהם בגן הילדים"
יוסף ארנפלד
אביחי פז גרינוולד משתף פעולה לראשונה יחד עם הלהקה היוונית מוזוקי לביצוע מיוחד של שיר החנוכה הידוע באנו חושך לגרש בעיבוד יווני מפתיע, בהפקתו המוסיקלית של מאיר שטרית
דנה קריב
פריגת ממשיכה להפתיע את צרכניה, והפעם – ריחות הפרי האהובים, דרך המחשב והיישר למכונית הפרטית של כל אחת ואחד, וזאת בליווי תמונות ומסרים אישיים שיעוצבו ע"י גולשי עמוד הפייסבוק של פריגת
חוה לוי
שימוש קבוע בשמפו טבעי המכיל שמנים אתריים המיועדים לטיפול בקשקשים, לאחר איתור הסיבה, יפחיתו את התופעה עד לסיומה הבריא והתקין
אסף מואב
דאסו סיסטמס מכריזה על CATIA Natural Sketch- כלי שרטוט המאפשר המרה ישירה של שרטוט דו-ממדי למוצר דיגיטלי ב-3D
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il