סצנת האוכל העכשווית, על שיא עושרה וחידושיה, תוצג בתאריכים 22-24 למאי בתערוכת 'מבשלים' שתתקיים בגני התערוכה. זו השנה השלישית להתכנסות הגדולה והחווייתית ביותר בישראל לקהל הפודיז-חובבי הבישול והאפייה.
הרכב המציגים ב'מבשלים 2012' משקף במדויק את פניה הרבות והמרתקות של סצנת האוכל הישראלית: יצרן טחינת בוטיק ליודעי ח"ן בלבד לצד מותג-על איטלקי לתנורי אפיה חדשניים, שוקולטיירים שמשלבים עשייה חברתית לצד יבואן של מכונות הקפה המעוצבות ביותר, מגדלי זנים עתיקים לצד קולקציות סכיני השף
החדשות ביותר.
התערוכה תתפרש על פני 2500 מטרים רבועים ותכלול כ-70 מציגים שימכרו תוצרתם ויאפשרו התנסות וטעימות בתחומים הבאים: עולם הבישול: סירים ומחבתות, קדירות וכלים יצוקים, סכיני שף, מטחנות תבלינים, ציוד לבישול בריא וגאדג'טים למטבח. עולם הקונדיטוריה: מוצרי סיליקון ותבניות, חומרי גלם לאפייה, שוקולד. מוצרי חשמל: תנורי בישול, מעבדי מזון, מכונות קפה ביתיות ובישול באינדוקציה . בישול חוץ: גרילים, מעשנות וגאדג'טים . מאכלי בוטיק מישראל ומרחבי העולם: תבלינים, רטבים, חמוצים, שימורי איכות, פסטות, מעדני גורמה, שמן זית, דבש, ירקות אקזוטיים . קפה ומכונות קפה ביתיות. עולם התוכן הקולינארי: בתי ספר לבישול ואפייה, סדנאות וקורסים, ספרות ועיתונות מקצועית.
מנחת הטלוויזיה אפרת אנזל תעלה על הבמה המרכזית של התערוכה את מיטב השפים והבשלנים שיעבירו למבקרים מופעי בישול חיים, ביניהם: אבי ביטון, מיקי שמו, עומר מילר, הנס וגלית ברטלה, דודו אוטמזגין, שאול בן אדרת ועוד. שני אורחים מיוחדים שיציגו על הבימה המרכזית הם השף האיטלקי Vizzarri Nicola והשף הישראלי מיכאל כ"ץ, לשעבר מורה בקורדון בלו לונדון ובעל תואר 'מאסטר שף של כבוד' מארגון אשפי המטבח הבלגי, המטבח שצובר כעת תאוצה ופופולריות באירופה.