עשרות אלפי ישראלים לוקים בצליאק - מחלה גנטית שנגרמת בשל רגישות לגלוטן שבקמח. הרגישים לגלוטן נאלצים להימנע מביקור במסעדות רבות, ולמעשה לגזור על עצמם מעין התנזרות מחוויית היציאה לארוחה טובה ולבילוי במסעדה. כמו-כן, בשנים האחרונות גם יותר ויותר אנשים ברחבי העולם, גם כאלו שאינם לוקים בצליאק, מפנים אצבע מאשימה על הגלוטן, ומאמינים שהוא זה שאחראי לשורה ארוכה של תחלואים, ומסלקים אותו מהתזונה שלהם. אי לכך, במסעדת ראצ'ה הגרוזינית, היושבת בלב ירושלים, מציעים תפריט למען הרגישים לגלוטן, במטרה להעניק גם להם חוויה קולינרית גרוזינית אמיתית אנינת טעם.
המטבח הגרוזיני המפורסם ידוע בהענקת חווית אכילה ייחודית לסועדים, המשלבת אוכל נדיר ושתייה כיד המלך לצד אירוח מסורתי באווירה ביתית אך יוקרתית. אך מה שרבים אינם יודעים הוא שהמטבח הגרוזיני מתאפיין בשימוש מינימאלי של תבלינים, הבא לידי ביטוי בשימוש במלח, פלפל, פלפל שאטה וזהו! אין מרק עוף, ואין אף תבלין לא טבעי אחר הנכנס למטבח הגרוזיני, שלמרות התבלון המינימאלי, עדיין שומר על טעמים עשירים ועמוקים המגיעים ממרכיבים האופייניים למטבח הגרוזיני כגון: רימונים, אגוזים, תמציות שזיפים, ירק, עשבי תיבול ועוד. מכאן, שהרגישים לגלוטן יכולים ליהנות משלל המטעמים הגרוזיניים במסעדת ראצ'ה, השמה לנגד עיניה את סוגיית האוכל הבריא וההתחשבות ברגישים לגלוטן.
בין המנות ללא הגלוטן ניתן למצוא את האיספנחי - טפנד תרד, אגוזי מלך וחומץ בן יין; את הפרקילוביו - קדרת בשר בשעועית ירוקה; את הצ'אנחי - שכבות כבש עם תפוחי אדמה, חציל, עגבנייה ועשבי תיבול וכמובן גם את הסליאנקה - הלא הוא הגולש של הגרוזינים. כל המנות הללו מצטרפות לתפריט עשיר ורחב, המלא באוצרות המטבח הגרוזיני המתהדר בטהרת התבלון המינימאלי, ואשר ממנו יכולים ליהנות הרגישים לגלוטן ללא כל חשש.
מסעדת ראצ'ה הינה מסעדה גרוזינית ירושלמית, מושקעת ומשובחת, הנקראת על-שם חבל ארץ עשיר ופורה בגרוזיה שבהרי הקווקז. בעליה של ה"ראצ'ה" עלו ארצה מחבל זה, ועדיין מתרפקים על זיכרונותיהם היפים מנופיו המרהיבים ועוצרי הנשימה של האזור, מהשווקים הצבעוניים שלו, המוזיקה המיוחדת, ומעל הכל – התרבות הקולינרית העשירה והמגוונת. תושבי ויוצאי חבל ראצ'ה ידועים בהכנסת האורחים שלהם וגאים במורשתם התרבותית, וכך גם האחים לילי וישראל, בעליה של מסעדת "ראצ'ה", שהעניקו לה סגנון מיוחד מאוד - בית אחוזה מושקע עם אווירה של בית חם, המעוצב בריהוט ביתי יפייפה ואותנטי, המזכיר לכולנו את אווירת הארוחה המשפחתית בערבי שישי.
ראצ'ה החוגגת בימים אלו שנה להיווסדה, שוכנת במבנה עתיק מתקופת המנדט הבריטי ברחוב החבצלת בירושלים, ממש בלב העיר. החוויה של ראצ'ה מתחילה במטבח, עם שפים גרוזינים ילידי חבל ראצ'ה, בניצוחה של אם המשפחה טינה. המטבח של המקום מגיש את מיטב המטעמים של המטבח הגרוזיני עם טביעת יד אישית של המשפחה, ויוצר חגיגה של צבעים וטעמים בפה.
בראצ'ה תוכלו למצוא שני ברים מפוארים לטובת המבלים במקום. אחד מהם הוא בר עישון, שגם מגיש מנות טאפאס גרוזיניות המתאימות לאווירה החופשית ולכל מצב רוח.
הבילוי ב"ראצ'ה" מציע יותר מאוכל ושתייה - הופעות מיוחדות הנערכות במקום, ומוזיקה במבחר סגנונות: גרוזינית, בלקניית, אתנית, צוענית ומוזיקת עולם, ינעימו את זמנכם. בנוסף קיימת אפשרות של עריכת טקס הטמנדה. טקס הטמנדה הינו טקס גרוזיני מסורתי וחוויתי במיוחד במהלכו מברכים יושבי השולחן אחד את השני בברכות מקוריות באמצעות קרן אייל מסורתית המלאה ביין. הטקס יוצר דינמיקה מרגשת ואווירה מיוחדת.
כל אלו בשילוב עם אוכל נדיר ושתייה כיד המלך מבטיחים חוויה ייחודית, משמחת ומענגת במיוחד.
המסעדה כשרה וניתן לערוך בה אירועים פרטיים עד ל-100 משתתפים
מסעדת ראצ'ה, רחוב החבצלת 6, ירושלים.