X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
אולטרה מרתון הגיקים שנמשך כל סוף השבוע, ייצר 40 פרויקטים (עובדים), בינהם בטטה נוסעת (בשלט רחוק), מחשב שבוחר שירים על-פי מצב הרוח, רובוט שמתמודד עם הקוביה ההונגרית, כרית פיהוקים, מדפסת מחשבות, מכשיר לזיהוי צבע העיניים ומכונה לניגוב חומוס
▪  ▪  ▪
מכונית הירקות החיים של גל אשל ואדם גריי [טל דואק]

מה קורה כש- 183 מהגיקים הטכנולוגיים, היזמים, היוצרים, והמעצבים המובילים בארץ, מתכנסים למרתון יצירה שנמשך סוף שבוע שלם? את התוצאות ניתן היה לראות בשבת (5 באוקטובר), בסיומו של ה- GeekCon 2013 - אולטרה מרתון של 52 שעות רצופות במסגרתו נבנו - בזמן אמת - פרויקטים חדשניים ויצירתיים בתחומי התוכנה, רובוטיקה, טכנולוגיה, אינטרנט, מכניקה, ומדע.
בין הפרויקטים ניתן היה לראות (מדגם מייצג):
  • מכונית הירקות החיים של גל אשל ואדם גריי.
גל ואדם פיתחו מכשיר לבניית רכבים העשויים מירקות. הרכב הראשון שנבנה היה מבטטה, אך יכול להבנות מכל סוג אחר של פרי, או ירק כלשהו. הבטטה, במקרה הזה, הונחה על מזלג וזכתה לגלגלים שהוסרו מחלקי מדפסת ישנה. אחרי שהגלגלים הוברגו לתוך הבטטה (באמצעות פותחן יין), הוסיף הצוות סוללה ומיקרו בקר אַרְדוּאִינוֹ. באמצעות בלוטות' ואפליקציה לאנדרואיד שפותחה במיוחד על-ידי הצוות, קיבלה הבטטה הזריזה את פקודות הנסיעה וההכוונה. פירות וירקות- Start your engines!
  • EEG Rubix Cube של אבי וגיא אוסטפלד.
יש כאלה שיכולים לפתור את הקוביה ההונגרית עם עיניים עצומות וכאלה שיכולים באמצעות רובוט. הצוות הזה עשה זאת באמצעות קסדת EEG שמנסה להבין את התזוזות הרצויות של הקוביה לפי רמת הריכוז של האדם. ברגע שהמחשב מצליח להבין מה המשתמש מתכוון, זרוע רובוטית מסובבת את הקוביה בכיוון הרצוי. לפעמים זה גם עובד...
  • מדפסת המחשבות של ניב בירקוביץ ואוהם מיוחס.
לקרוא את המחשבות זה דבר אחד, אבל להדפיס את המחשבות זה דבר אחר לגמרי. באמצעות קסדת EEG, הצוות קורא את המחשבות של המשתמש ורושם אותן. אז הם לוקחים מחשבה מסויימת ומעבדים אותה, עד שמוציאים ממנה אובייקט אותו ניתן גם להדפיס. אבל, לא סתם מדפסת, אלא מדפסת תלת-מימד... כך ניתן בקלות רבה לייצר מזכרת מוחשית למחשבות ואפשר אפילו לייצר ארכיון ממשי של מחשבותיך.
  • מכונת ניגוב החומוס של איציק מאיר ויורי קלבנוב.
רוב הישראלים יגידו שלנגב חומוס זה סוג של אומנות והפרויקט של איציק ויורי מעיד על כך. הצוות פיתח מכונה לניגוב חומוס, שמסיעה את הפיתה היישר אל מסור מכני, חותכת אותה לרביעיות, ואז, באמצעות יד רובוטית, מרימה את החתיכות ומנגבת חומוס. המכונה נשלטת ע"י אַרְדוּאִינוֹ (מיקרו-בקר בעל מעגל מודפס יחיד וסביבת פיתוח ברישיון קוד פתוח). התקווה של האנשים שמאחורי ההמצאה היא לפתח עוד שלב רובוטי שגם יגיש את הצלחת ללקוחות הרעבים.
  • הפוליטיקאי האוטומטי של יוסי תגורי וצוות Labgoo
אפליקציה ייעודית שנבנתה המיוחד לאירוע בזמן אמת: אומרים לפוליטיקאי מילה, ובאופן אוטומטי הוא נותן נאום תשובה, על סמך ניתוח ממוחשב של הנושא. מתאים במיוחד למתמודדים לבחירות המקומיות ויעיל באותה מידה גם לזירה הלאומית.
  • כרית הפיהוקים של עומרי שחר, עדי אבידור ושחר טל.
התמודדות עם בעיות שינה היא קשה ומתישה, אך הצוות של Zzzlo Pillow מקווים להקל על הקושי עם כרית חיישנית. הכרית מתוכננת כך שתנגן מוזיקה וצלילים של פיהוקים, שיסייעו למשתמשים להירדם בקלות. הצוות חקר את ההשפעה המרגיעה של פיהוקים על מינים שונים של בעלי חיים ועל בני אדם והגיע למסקנה שכרית מפהקת אולי תעזור לנו להירדם. הכרית מכילה חיישן שמזהה מתי הראש מונח עליה ונותן פקודה לרכיב קול שמשמיע פיהוקים באוזן השוכב. הצוות מקווה בהמשך גם להוסיף לכרית את היכולת לעקוב ולדווח על מצבי שינה.
  • גסטרונומיה מולקולרית של יובל המברג, עודד שרון, שחר זריהן ואמיר אובל.
הצוות הזה מכיר היטב את הכיף בלשחק עם אוכל. הם לקחו את כל הרכיבים שאיתם מכינים סוכריות רגילות (סוכר, מים וסירופ תירס) והוסיפו ויטמין B2 לטובת אפקט המגניבות. מי שלא יודע, ויטמין B2 מתחת לאור פלואורסצנטי גורם לאוכל לזהור באופן טבעי לגמרי. כדי שהאוכל יהיה גם יפה וגם 'גיקי' בהתאם למאורע, הקבוצה הכינה את הסוכריות בצורות של סופרמן וקריפטונייט ואפילו כמיני מנורות LED צבעוניים ואכילים לחלוטין.
  • גלאי נפח בצק של אמיר אובל, טל ריינדל, שחר זריהן, עודד שרון ויובל המברג.
עובדה קטנה ופחות ידועה על לחם: אם לא עוצרים את תפיחת בצק הלחם בזמן, הוא בחיים לא יהיה מושלם. את הבעיה הזו יצא הצוות לפתור באמצעות מכשיר לו הם קוראים 'גלאי נפח בצק'. בעזרת חיישנים שנלקחו היישר מקונסולת קינקט, המכשיר מודד את הנפח האופטימלי של הבצק. המכשיר, שמופעל-אף הוא באמצעות אַרְדוּאִינוֹ, משתמש במידע מהחיישנים ומזהיר את האופה מתי הלחם הגיע לנפחו האופטימלי עם צלצולים ותאורה צבעונית.
  • המראה המדברת של הדר שקולניק, יובל ספיר וענת אלדר.
כמה פעמים ביום אנו עומדים מול מראות לבדוק איך אנו נראים? די הרבה. מדוע שלא לנצל את הזמן הזה? למה לא לעשות משהו שימושי? המפתחים של ה-MirrorMirror חיברו כיסוי מראה חד-כיווני והלבישו אותו על מסך LCD גדול. כך, בזמן הגילוח או האיפור, יכולים המשתמשים לקבל היישר מהמחשב שלהם שלל הודעות אישיות, מידע חשוב על מזג האוויר, ואפילו לנגן את המוזיקה שהם אוהבים לשמוע על הבוקר...
  • Eye Color Verifier (ECV) של לאה ורותי פוליצ'וק ויאיר מירסקי.
אם אתה ממש, אבל, ממש, רוצה לדעת מהו צבע העיניים שלך, אבל, במדויק, המכשיר הזה יוכל להגיד לך אותו בוודאות וגם את קוד הצבע RGB שלהן. המכשיר שבנוי סביב מיני מחשב ומצלמה, עובד על-פי אלגוריתם לזיהוי צבע עיניים. מקרבים את העין למצלמה, מצלמים ותוך שניה מקבלים לא רק את הצבע, אלא גם איפה הצבע שלך ממוקם על ספקטרום ה-RGB.
  • אמא פולניה של אלון אלישקוב ושירה וינברג.
יש רגעים שכולנו צריכים אהבה של אמא פולניה, וזה בדיוק מה שאלון ושירה ניסו לדמות. הצוות 'אימן' את חיישן התזוזה של הקינקט לזהות רגשות כמו אושר ועצב ואז להורות למחשב לנגן מוזיקה ולייצג תמונות שמתאימות לאותו רגש. המצלמה החכמה יכולה לזהות הבעות פנים, כמו חיוך וצעקות, והצוות אף מנסה לעבוד עם החיישן במצבים סטטיים כמו שינה. בסוף הם מקווים להצליח לחבר בין כל החוויות האלה ולייצר תגובות שיהיו יותר קרובות לאלה של אמא פולניה.
רעיון דומה עמד בבסיס Mind Your Poem של מירון סלב, אייל גרוס, BattGirl, ערן הדס וגלעד פרג. המטרה: מחשב שכותב שירים מהמחשבות שלך. התהליך מתחיל עם קסדת EEG שקוראת את גלי המוח שאומרת כמה אתה מפוקס ומרגוע, או להפך. מחשב המחובר למערכת מעבד את הנתונים האלה ולפיהם, בוחר שיר המותאם בדיוק מצב רוחך. הצוות מקווה גם לפתח את התוכנה שתלחין את השירים במקום לפי מצב רוח המשתמש ואף תצמיד לו גרפיקה מתאימה.
פעילות עסקית של מעל 160 מיליון דולר
ה-GeekCon, שנערך זו השנה התשיעית, תרם עד היום, במהלך תשע שנות פעילותו, ליצירתן של מספר חברות סטארט-אפ ישראליות, ולפעילות עסקית של מעל 160 מיליון דולר. הפלטפורמה, המונחה על-ידי המתווה "האקינג לסגנון החיים הדיגיטלי", היא פעילות ללא מטרות רווח, המוקדשת לקידום יצירתיות וחדשנות "מחוץ לקופסה" בדגש של עשייה.
נותנות החסות של GeekCon 2013 כללו מספר חברות עולמיות מובילות, בהן ג'נרל מוטורס, מיקרוסופט, אינטל, יאהו!, אוטודסק, גוגל ואמדוקס. המפגש המרתוני הופעל על-ידי צוות מתנדבים, מרביתם יזמים סדרתיים, שכללו את אילן גרייצר, אדן שוחט, גילי צגלה, נימרוד להבי, רועי מן, שחר זריהן, ענבר רז, איל הרשקו, ואחרים.
רשימת הפרויקטים המלאה נמצאת כאן: [קישור]

תאריך:  08/10/2013   |   עודכן:  08/10/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
GeekCon 2013 הסתיים בקיסריה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אין על גיקון בעולם!!!
NirCon  |  2/12/14 23:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור אלון
ADMS Solutions הינה הנציגה בלעדית של חברת התוכנה הבינלאומית M-Files, ותציג בתערוכת Fiscom 2013 בתאריכים 15-17.10.2013 את תוכנת ניהול המסמכים והידע פורצת הדרך
שי מרון
מחקר IN-TIME: הפחתה משמעותית בתמותת חולי אי ספיקת לב שהשתמשו במערכת ניטור ביתית אוטומטית. עורך המחקר: "מערכת הניטור הביתי, מאפשרת לרופאים לבצע אבחון מוקדם של אירועים קליניים בלב החולים כמו גם לבחון פרמטרים שונים במכשיר המושתל עצמו. הזמן הזה מאפשר להם להתערב בזמן ולמנוע החמרה של המצב"
יניב כהן
מחקר: 90% מבעיות הביצועים באפליקציות נגרמות מביצועי אחסון ירודים
יניב כהן
בששת החודשים האחרונים כוונו התקפות סייבר על בסיס פרצות בג'אווה כנגד שני מיליון משתמשים
יניב כהן
קומסק איתרה כשל אבטחה במוצר מרכזי של חברת CyberArk
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il