שיתוף הפעולה בין מפעל "קליל" המייצר חלונות ומערכות אלומיניום מתקדמות לבנייה ולתעשיה לבין הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון הניב 2 פרויקטים מיוחדים:
1. מכונה יחודית מסוגה בעולם לחיתוך קרניים (שאריות פרופיל אלומיניום בתהליך אלקטרוליזה).
2. מתקן נגד פריצות לנעילת תריס גלילה חשמלי.
אריה (ריצ'י) ריכטמן מנכ"ל "קליל": "שיתוף הפעולה בין מפעל תעשיה מסורתית לבין הפקולטה הכי נחשבת בתחום הנדסת מכונות בישראל הינו הוכחה מעשית לחשיבות שבקשר בין תעשיה ואקדמיה".
מפעל "קליל" מכרמיאל, שהינו החברה הגדולה בישראל המתמחה בפיתוח, עיצוב ייצור ושיווק של מערכות אלומיניום מתקדמות , חלונות, דלתות, תריסים וקירות מסך לבנייה עבור ענף הבנייה, התעשיהוהייצוא, יזם לאחרונה שיתוף פעולה עם הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון לפיתוח וייצור ציוד מתקדם למפעל.
שיתוף הפעולה הניב שני פרויקטים מיוחדים: מכונה לחיתוך קרניים ומתקן נגד פריצות לנעילת תריס גלילה חשמלי.
אריה (ריצ'י) ריכטמן מנכ"ל קליל מציין, ששיתוף הפעולה בין מפעל תעשיה מסורתית לבין הפקולטה הכי נחשבת בתחום הנדסת מכונות בישראל הינו הוכחה מעשית לחשיבות שבקשר בין תעשיה ואקדמיה.
להלן פרטים על 2 הפרויקטים:
1. מכונה לחיתוך "קרניים": "קרנים" = קצוות הפרופיל. שאריות פרופיל בתהליך האקסטרוזיה (טרוד).
המכונה ייחודית ביותר – אין בעולם מכונה כזו בעולם. המכונה , בלחיצת כפתור, מחליפה מכשיר ידני- פטיש אויר.
המכונה מבצעת באופן אוטומטי חיתוך של הקצוות לאחר שהן יוצאת מהטבע (טבע= שבלונה שדרכה יוצא הפרופיל. מצד אחד דוחפים אלומיניום ומהצד השני יוצא הפרופיל). כלומר, בצד השני של הטבע נשארים קצוות של אלומיניום.
מה שהיו עושים עד לפיתוח המכונה , וכך מבוצע בכל העולם- מפרק הטבעים היה צריך לחתוך את קצוות האלומיניום בצורה ידנית עם פטיש אוויר.
באמצעות שיתוף הפעולה עם הטכניון שערך כ-7 חודשים פיתחו את המכונה שחותכת את הקצוות באמצעות המכונה- הכל מבוצע, כאמור, בלחיצת כפתור.
המכונה שוקלת מעל טון, גובהה 1.50 מטר ואורכה כ-1.20 מטר.
2. מתקן לנעילת תריס גלילה חשמלי נגד פריצות: שיתוף פעולה עם מחלקת הפיתוח של קליל הוביל לפתרון שלא קיים עד כה. פותח בשלב זה אבטיפוס.
חלק גדול מהפריצות לבתים קורות דרך תריסים, זאת מכיוון שכאשר תריס גלילה חשמלי נמצא במצב של אוורור, ניתן בקלות יחסית לסגור את הרווח בין השלבים לכל אורך מעלה התריס ולפתוח פתח דרכו אפשר להיכנס.
מטרת הפרויקט לנסות לפתור בעיה זו, תחת ההנחה שהפריצה נעשית באופן שקט באמצעות מברג או כלי שקט אחר. כמובן תוך שמירה על מגבלות של נתונים טכניים תקנים ושיקולי עלויות. תוצר הפרויקט הינו אב טיפוס של מתקן עובד, אשר יימסר ללקוח במעמד גמר הפרויקט.