X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  יומנים אישיים
בן לילה הפך כתב News1, סמ"ר ב(מיל.) עידן יוסף, לחייל ומביא את תחושות המלחמה כפי שזו נראתה מגבול הצפון
▪  ▪  ▪
תותחים בצפון [צילום אילוסטרציה: AP]
אני מוצא את עצמי קם אחרי כמה סדרות של ירי לא מבין מה הולך סביבי. מדדה כמו ברווז שיכור אל עבר העמדה. אני חש את הלמות הלב, וחושש שעוד רגע אני עומד לקבל התקף. רועד בכל חלקי גופי. זה לא אני שניגש להילחם. זה אוסף של שברים מהלך, שרק שני כוסות קפה שחור וחזק במיוחד הצליחו לאחות

סוף סוף ישנתי שמונה שעות. אין זה אופייני לי לישון כל כך הרבה, אבל אחרי ימים של שינה תחת כיפת השמיים זה היה נצרך. התעוררתי בבוקר ומצאתי את עצמי מושיט יד מגששת שמנסה למצוא את הרוכסן של השק שינה. לקח לי זמן לעכל שאני ישן סוף סוף על מיטה נורמלית. רק שינה ארוכה, כך על-פי המדע, נותנת למוח לחלום כמו שצריך ולעכל את מאורעות היום. בחודש המלחמה שחלף בקושי ישנתי.
הכל החל אצלי במוצאי שבת (5.8.06). הכנתי כתבה על סיכום חדשות השבת לטובת קוראי News1 שאינם ניזונים בשבת מן התקשורת, כשראש הדסק פונה אלי תוך כדי ומבקש שאציין כי בליל שבת נערך גיוס מילואים רחב. בסתר ליבי אמרתי תודה שלא גוייסתי גם אני, וכמקיץ מחלום צילצל פתאום הטלפון. "יוסף עידן", שאל הקול מעברו השני של הקו. אישרתי. התבקשתי להגיע בדחיפות למרכז הגיוס. צו 8. חצי שעה להתארגן.
בישרתי במסנג'ר לראש הדסק:
- מגייסים אותי
- להההה? צו שמונה?
- חיובי. כרגע הודיעו לי בטלפון
- מה תפקידך בכוח?
- משנה טכני בתותחנים. אבל כעיקרון אני כבר שנים לא לוחם.
- אבל מגייסים אותך לתותחנים?
- אני זז...
- אל תשכח לעדכן אותנו
אין פנאי להודיע לאף אחד, מלבד מייל קצר לאחי, העושה בימים אלו טיול בדרום אמריקה, ואני משמש ערוץ הקשר שלו למשפחה. גם הוא קיבל צו 8. רצה לעזוב הכל ולבוא. ההורים לא הסכימו. "יסתדרו גם בלעדיך. תחזור לישראל אחרי כיפור כמו שתיכננת". אישה מבוגרת העניקה לי חפיסת שוקולד מריר, והעטירה עלי שלל ברכות. כמה ימים אחר כך אמצא את עצמי מתענג על החפיסה החמה שנמסה מהשמש מתחת לצילו של שיח קוצני, שהשתחלתי בחירוף נפש תחתיו, כשאני מדמיין את עצמי אוכל עוגת שוקולד חמה. מת על שוקולד. נשבע לכם שרציתי לכבד, אבל אף אחד משום מה לא רצה...

יהודה שהיכרתי

תוך כדי ההמתנה לפתיחת המערכה מצידנו התקבלו השמועות על האסון בכפר גלעדי, לא רחוק מאיתנו, בו קיפחו את חייהם 12 חיילים. ואנחנו בשטח. בלי מרחב מוגן, ובאמת אין ברירה אחרת. רק למחרת נודע לי שאחד ההרוגים היה יהודה גרינפלד ז"ל, ידיד שהכרתי באופן אישי. טיפוס שקט ורציני, שיודע לעשות דברים מבלי להתבלט. כשזה קרוב אליך, זה כואב יותר.
יצאנו לדרך. בקבוצות. הרוב נסעו בטיולית ("טלטולית" בעגה הצבאית) והשאר, כמותי, נסעו באוטובוס ממוזג של אגד. הכבישים בדרך העולה לקריית שמונה די ריקים. רק כמה כלי רכב, רובם צבאיים. פה ושם רואים גם רכב אזרחי. בצידי הדרך הנוף הפסטורלי של הצפון, כאשר פה ושם ניצבות כעדות אילמת קרחות של אפר כעדות לדלקות שהשתוללו כאן. אני רואה את השדות הלא מעובדים, צינור מים שהתבקע ומזרים מים לכל עבר, אפרסקים הממתינים למישהו שיקטוף אותם, והלב כואב. בדרך גם עוצרים בצומת מחניים להתרעננות. למעט החנויות הפתוחות - המקום שומם.
על העפר אני רואה שורה ארוכה של נמלים רוחשות. בצבתותיהן הן אוחזות את הרימות, ועוברות לקן אחר. אני רואה בכך סמליות למעבר הכפוי של תושבי קריית שמונה. במשך שנים הייתי בעיר הזו במהלך שירותי הצבאי. יש לי סימפטיה לתושבים שלה. משפחה אחת גדולה.

כוננות ספיגה

בוקר. צפירות אזעקה מפרות את השלווה. כוננות ספיגה. נכנסים עם שכפ"צים וקפל"סטים (קסדות) לתומ"תים. סוגרים מדפים. יא ווארדי, איזה חום! סאונה! לא יכולנו לעמוד בזה. ביום שישי המקלחת הראשונה אחרי שהיצפנו לכיוון כפר גלעדי. בית ההארחה של כפר גלעדי פתח בפנינו את שעריו. לו הייתי יכול הייתי ניגש ומנשק שם כל אחד מהעובדים. 5 שעות הקציבו לכל צוות להתרעננות ולמנוחה. הזדמנות להטעין את הטלפון. רגע לפני התזוזה ניגש אלי חייל דתי ממעה לבונה. הוא מבקש שאטעין בעבורו את הטלפון. טלפון כתום עם סיסמאות לזכר גוש קטיף. הוא לא יכול להטעין את הסלולר בשבת, וביקש שאעשה זאת בעבורו כבר ביום שישי. הוא מעין "חניך דת" של הסוללה. הטלפון חשוב לו. בכל התלבטות הוא מרים טלפון לרב היישוב, יאיר שחור. תגידו לחיילים שמתלבטים אם לנסוע להתקלח ולנוח בשבת, שזו פקודה. לרב שחור הוא הסביר שהמדובר בהתרעננות החיונית ללחימה, וגורמת לחייל להיות חייל "חדש". בהתייעצות עם אחד מגדולי הפוסקים החרדיים, הרב ישעיהו נוירביט, מחבר ספר "שמירת שבת כהלכתה", קיבל עבורו הרב שחור את ההיתר הנדרש. הוא צדק. ההתרעננות הזו באמת עושה אותך חייל חדש.
הצוות שלי זכה להיות מבין הראשונים להתרענן בכפר גלעדי. לקחנו איתנו את כלי הרחצה ומיהרנו אל בית ההארחה, יחד עם הע' רס"ל, תושב המקום. בדרך ראינו גם בית שניזוק מפגיעה ישירה. עולם אחר. מקלחות חמות, אולם הרצאות ממוזג, אליו התבקשנו להגיע עם שקי שינה. ניסיתי לישון. למרות העייפות לא הצלחתי לישון, הפעם מרוב השקט. התרגלתי כבר לרעש. הרגשתי משהו זוחל עלי. ניערתי מעלי חיפושית, שניצלה את תנאי השטח להיכנס אל השק שינה שלי. הזדמנות לקרוא עיתון, לצפות בחדשות ולהתעדכן במה שקורה במדינה. שעה לפני הסוף הגיע הע' רס"ל. "כולם לקום, הסוללה מדלגת". מטח קטיושות כבד נורה אל אזור כפר גלעדי. אחת הקטיושות גם פגעה בבית שלו. שלוש קטיושות נחתו בתוך סוללת התותחים. המרחק מהתפוצצות אדירה שאיימה ליצור תגובת שרשרת בכל השטח היה קצר. לילה קודם בחר מישהו להזיז קדימה "אלפא" נושאת תחמושת נפיצה במיוחד חמישה מטרים קדימה, כאילו צפה את נחיתת הקטיושה מראש. ניסי ניסים.
על רכבו של הרס"ל מאחור ישבו כמה חיילים מהצוות שלי. המג"ד עצר אותנו. "מה זה פה, פדאיון?" היקשה. מהקטיושות הוא מודאג פחות, שהרי בסך-הכל מדובר בכלי נשק שאינו מדויק. מה שמטריד אותו זה בטיחות החיילים. הרכב עושה את דרכו אל השטח החדש אליו דילגה הסוללה. הציוד נשאר מאחור. במהלך השבת יש מי שטורח להביא אתו.

לשנות פאזה

הירי מסיבי. כל פגז שיוצא מרעיד את האדמה, ומעלה אבק, עשן ופיח ברדיוס רחב. קשה לתאר את ההרגשה. מספיק פגז אחד להבין באיזו עוצמה מדובר. הסיכויים לשרוד ללא אטמי אוזניים וידיים שמונחות על האוזניים תוך הפניית גב אל מקור הירי - אפסיים. ככה יום ולילה. הלילות כימים, ומניין הימים כבר איבד את ערכו. השעון הביולוגי משתבש. קמים, יורים, נחים וחוזר חלילה. אין שעות קבועות. הכל בקצב מטורף. אני מוצא את עצמי קם אחרי כמה סדרות של ירי לא מבין מה הולך סביבי. מדדה כמו ברווז שיכור אל עבר העמדה. אני חש את הלמות הלב, וחושש שעוד רגע אני עומד לקבל התקף. רועד בכל חלקי גופי. זה לא אני שניגש להילחם. זה אוסף של שברים מהלך, שרק שתי כוסות קפה שחור וחזק במיוחד הצליחו לאחות. אין כוח. מעבר ליכולתי. אני לא רגיל לפעילות מאומצת, ובוודאי שלא בכזו מסה. יש לזה שם: מלחמה. ובמלחמה, כמו שאמר הסמג"ד, זה מה יש – ועם זה ננצח.
כאשר כל התותחים יורים בו-זמנית. כל שמורת הטבע מתמלאת עשן. מסך עשן שעולה ומיתמר ומצליח אפילו לכסות את הירח המלא שאך מפציע. קשה לנשום. אחת התמונות שנחרתו בזכרוני היא של שתי ציפורים לבנות מרחפות סמוך לקרקע, קרוב מדי לקנה התותח. ופתאום "בום". שתי הציפורים המסכנות צונחות לאדמה אל מותן. קרבנות מסוג אחר של המלחמה. אם בתחילת הירי הייתי קופץ כל אימת שתותח היה יורה לידי, בלילות שאחר כך נרדמתי לקול רעמי התותחים. ככה זה – איכשהו מתרגלים. המפקדים מנסים לחלחל לנו למוח שזה לא אימון, וצריך לשנות פאזה ולהחליף לדיסקט של מלחמה. בלילה יתושים שעוקצים וביום זבובים טורדניים שאינם מרפים. שמישהו ירסס כאן!
לחום, לעומת זאת, אי אפשר להתרגל. פשוט נמסים. אחרי שהלכתי לישון בשעה 4:00 אני קם כבר ב-7:00 כשמעלי השמש. חמה עלי אש... בחצות היום מצטופפים בשאריות צל בעובי של כמה עשרות סנטימטרים בודדים, כשהראש בצל, ושאר הגוף בשמש. באמצע השטח עוקב מים. מים חמים. כל פע שעבר רכב ליד, היה מעיף ענני אבק מאדמת ה"פודרה" על ברזי העוקב, ועליך. לעתים רחוקות מישהו הצליח להשיג קצת קרח. ברגעים כאלה לומדים להעריך את חשיבותם של מים קרים בחום אוגוסט. אחח.

סוגר חשבון

הפסקת האש שברירית והצו 8 עדיין נמשך. כוננות למקרה שזו תתערער ותצריך את עזרתנו שוב בגבול הצפוני. בגיזרה בה הייתי, הגיזרה המזרחית, היו עד להפסקת האש כ- 300 מחבלים הרוגים. כמעט כולם מאש התותחנים. גאוות יחידה, של מי שמהגדוד שלו נורה המספר הרב ביותר של פגזים. לא החי"ר, לא השיריון, וגם לא חיל האוויר, הצליחו להגיע לכאלו הישגים ותוצאות. שימוש מושכל בכוח הארטילרי גרם למיעוט אבידות בכוח הלוחם בשטח – רק שני הרוגים. עיקר הפאשלות היו בגיזרה המערבית. בהמשך גם מסבירים לנו על מחדלים של המלחמה. אלו, כך נאמר לנו, חייבים להיחקר מרמת מפקדי אוגדות וצפונה.
ברמת הגדוד התפקוד היה מעל ומעבר למצופה. המג"ד החליט לקנות לכל מילואימניק לדרמן עם סכין ופנס "מגלייט". מחווה קטנה עם כוונה טובה.
אחרי המלחמה אמצא גם זמן לסגור חשבון. עם סלקום, שניצלה את המצוקה ולא עשתה לחיילי המילואים הנחות, בניגוד למתחרה אורנג' שאפילו שלחה לי עד לשטח ניידת הטענה ותיקון, לספק האינטרנט שלי נטויז'ן, שנשבעתי לא לחדש איתו את הקשר לאחר שתודעת השירות שלהם כלפי, חייל המילואים, היתה מתחת לכל ביקורת, ולא אלאה אתכם בפרטים.
חשוב לטעמי, לדאוג ולחזק את הקשר בין הגופים ההתנדבותיים במדינה לצרכי הלוחמים בשטח. לפעמים שולחים דברים שאנם נצרכים, ומוותרים על דברים חשובים, כמו שמשיות לצל, תרופות, מים קרים, בטריות לסלולרי, תיקון משקפיים שנשברו והנפקת משקפי שמש, משחות נגד גב תפוס ונגד קרני שמש, שיחות חינם בטלפון, משקאות אנרגיה, שעונים, טרנזיסטורים, ולאחר השירות – טיפולים נגד כאבי גב ושאר שרירים תפוסים בקופת חולים.

פריצת ספקטרוניקס ושועל

האוטובוס עוצר באמצע. לא ברור לי למה. ליד שמורת נחל חרמון. הזדמנות לשכשך את הרגליים הרותחות במימי הנחל הצוננים למשך כדקה, עד להגעת הנגמש. גם זה משהו. הנגמש נע במהירות אל גיבעה. החבר'ה כבר פרשו את התומ"ת, התותח המתנייע. בשעה 19:00 יירו כל התותחים בגיזרה בבת אחת אלפי פגזים. די במהירות אני קולט את הפואנטה של תפקידי החדש בכוח כמי שיעסוק מכאן ולהבא בהכנת חומר הנפץ שיהדוף את הפגז אל יעדו. כולם ירו, רק הצוות שלי לא ירה. תקלה. במהלך הירי מילאה אש את חלל התומ"ת. הספקטרוניקס פרץ. אבקה לבנה כיבתה במהירות הבזק את האש. שלושת החיילים שבפנים ניצלו עם צריבות קלות. במצב נורמלי הם היו חייבים להתפנות לבית חולים לבדיקה, אבל עכשיו זו מלחמה.
ט"ו באב. ליל ירח מלא. כל הסוללה משפרת עמדות צפונה, ואנחנו תקועים בכלי שאינו כשיר לירי. בלשון הצבאית קוראים לזה "כלי בודד בשטח". מהגבעה ניתן היה לצפות במופע אור-קולי של טילים שונים שריחפו מעל שמי לבנון וישראל. חלקם סודיים שלא היכרנו. מחזה מרהיב. חברי הצוות מחלקים ביניהם את השמירות לאורך הלילה. בהגיע תורי לשמור החסיר ליבי פעימה. מעל אחד החיילים הישנים בשקי שינה גהר שועל. הוא קם בבהלה. חלם שמי שמלקק אותו זה כלבו. כמי שעיסוקו עם בעלי חיים הוא ידע לזהות שהמדובר בשועל, למרות השעה המאוחרת. השועל נבהל כהוגן מהאורחים הבלתי קרואים שניקרו אל סביבת המחיה שלו. השועל לא שב עוד. לילה שקט. השקט שלפני סערת הימים הבאים.
היום שלמחרת שקט יחסית. הכלי תוקן, והתחלנו לזוז צפונה במגמה לחבור לשאר הסוללה. לא ידענו היכן הם ממוקמים בדיוק, ועד להגעת מישהו שידריך אותנו, שחינו קצת בנחל. הבומים וצפירות האזעקה ברקע הזכירו שאנחנו במלחמה. אחד החקלאים מקיבוץ סמוך עצר את ריכבו ושלף מבין הקרטונים בתא המטען קרטון של אגסים טריים נוטפי עסיס. חוויה דומה חווינו כמה ימים אחר כך, כאשר חקלאי אחר, מדפנה, הגיע למחנה עם כמה קרטונים של פירות רעננים.
חָברנו לסוללה שהתמקמה בשדה פתוח באחת משמורות הטבע. ליד התומ"ת היה עץ, שלצערנו שימש כמקום מוצל לעשיית צרכים. הריח היה בלתי נסבל. האמיצים מבינינו נטלו את-חפירה וכיסו את הצואה שהצטברה שם. נאלצנו לחפש לעצמנו מקורות צל אחרים, וכאלו בקושי היו, מה שהותיר אותנו חשופים לקרני השמש היוקדת. לפרוש רשת הסוואה שתיתן קצת הצללה לא היה ניתן, משום שפרישתה סמוך לתומ"ת היתה גורמת להעפתה לכל הרוחות. כך קרה למזרני השטח שלנו, שלא פעם עפו מחמת ההדף אל סבך העץ המדובר. לא היה מזיק אם היו מספקים לנו שמשיות להצללה, אבל אף אחד לא חשב על זה.

קור כלבים וחום אימים

יצאתי לדרך. שכחתי להביא מגבת, אבל לא שכחתי להודיע לבוס. "ברוך שפטרנו, סוף סוף", אומר יואב יצחק בהומור האופייני לו, מביע תקווה שזה ייגמר בתוך ימים ואשוב לעבודה סדירה. "שמור על עצמך", הוא מאחל. כיביתי את הנייד. חייב לחסוך בסוללה. מי יודע מתי יתאפשר לי להטעין אותה שוב. בדרך ניסיתי לקלוט איכשהו תמונות נוף בכביש עכו כרמיאל בואכה צומת כדרים. חושך בחוץ, אבל הכביש דליל. דליל מאוד. הכל במרכז הגיוס מתקתק. מונית לקחה אותי עד לבסיס הצפוני, שם כשקיטבג ענקי עלי ניסיתי למצוא במשך שעה של הליכה את היחידה שלי. בסוף הגעתי בשעה 0:45. ציוד כבר לא היה ניתן לקבל בשעה כה מאוחרת. מצאתי מזרן, ונשכבתי לישון, או לפחות כך ציפיתי שיהיה. הקור היה נורא. לבשתי שתי חולצות נוספות, התכרבלתי בתוך עצמי, אבל הקור העז לא נתן לי לישון. רק בשעה 5:00 לפנות בוקר ביקשתי ממילואימניק דתי שקם להתפלל את השק שינה שלו, וישנתי למשך שעה.
בבוקר כבר חתמתי על נשק וציוד. תמיד דיברו בשיבחם של הימ"חים, הערוכים והמדוגמים, אבל החוסרים ומצב הציוד הבסיסי (פנסים, שמנים ועוד), שקיבלנו או שלא קיבלנו - לא תאמו את הציפיות, ועל כך כבר דובר רבות. אומנם ביום הראשון האוכל הגיע באיחור, אבל זו היתה תקלה מקומית.
במשך שלושה ימים ישבו החיילים המגוייסים בהמתנה. ההרגשה היתה שגוייסנו לחינם, ושלא ידעו מה בדיוק לעשות איתנו. בימים אחר כך הסבירו שהמצב הלא ברור גרם למה שגרם. השטח היה חשוף, למעט עץ אחד, שבצילו מצאנו מחסה מהשמש היוקדת. קראתי לו "העץ הנדיב". השמש מבחינתי היתה האוייב הכי מר והכי קשה של המלחמה הזו. מלא שריטות, וכאבים ממכות יבשות, ומעל כל זה הפנים שלי שורפות, העיניים דומעות והעור צרוב. כל טיפה של צל או משב רוח קליל היו לברכה. אם יש משהו שצריך לתרום לחיילים במלחמה זה שמשיות וקוביות קרח לצנן את חום הגוף העולה.

שבת שלום

השטח חרוך. קרחות של שדות קוצים לצד מטע נקטרינות שלא נקטפו מחמת המלחמה. כמה דקות לפני כניסת שבת מכנס המג"ד את החיילים לשיחת מוטיבציה. דקות אחר כך,תמצא עצמה כל הסוללה עושה את דרכה חזרה אל המקום הבטוח יותר בו היינו קודם. שבת נכנסה. מרגישים. כולם בתומ"ת, בשכפ"צים וקפלס"טים. מרגישים ששבת באוויר. כל חברי הצוות, חילונים ודתיים, לוחצים ידיים זה לזה בברכת שבת שלום, וקדימה לדרך. אידיליה.
שבת מנוחה. הגענו. התארגנו. איזו שבת ואיזו מנוחה. שעת לילה מאוחרת. קייטרינג תרם לנו ארוחה חמה, שהוכנה מבעוד יום. האוכל נפרס בחושך על ארגזי תחמושת. חמגשיות עם פולקע, בשר בקר, אורז ושעועית, ארבעה סוגי סלטים בקופסות, לחמניה וטרופית. הסעודה החמה שאכלנו מאז הגיוס, כאשר קדם לה קידוש, לאור פנסים. "צריך לכסות את הראשים?", שאל אחד החיילים המסורתיים, שביקש להזכיר בדרך עקיפה לעמיתיו החילוניים לכסות את ראשם. המפקד, שלא ירד לסוף דעתו, השיב כי כל אחד ינהג איך שהוא מוצא לנכון, ואיש באמונתו יחיה. אכלנו כשלצידנו יורים תותחים, ומיד אחר כך הלכנו לישון. עד הירי הבא – עוד באותו לילה. אני ישן הרבה בשבת, משלים שעות שינה מהשבוע. בשבת הזו לא היתה לי הפריווילגיה הזו, והשבת היתה ארוכה מן הרגיל.
מעניין אם החבדניקים יגיעו גם היום, שאל מישהו ששכח שהיום שבת. כמה ימים קודם הגיע רכב ובו כמה חב"דניקים. חילקו לחמניות עם מרח בטעם כבד ובקבוקי קולה. חמים. הניחו לאנשים תפילין, חילקו ציציות ונתנו לחיילים לתרום צדקה. שאלתי אותם מאיפה הגיעו. אמרו שמכפר חבד. – אין חבדניקים בצפון, שהייתם צריכים להגיע משם?, תמהתי. כן הצביע הצלם, אותו אחד שמתעד את ה"מבצעים" שעורכים החבדניקים, אל עבר יהודי שמנמן במכנסים קצרות וכובע רחב שוליים. הוא הגיע משיקגו, והתלווה לחבדניקים במילוי מצוות הרבי מלובביץ'... הם אינם חוששים להגיע לצפון. שליחי מצווה אינם ניזוקים, הם אומרים. חלקם אפילו הקדימו רפואה למכה והצטיידו מראש באטמי אוזניים.

מעבירים חוטר בקנה לניקוי
ההדף. עשן ואבק לכל עבר
לא תמיד שמים לב שיורים, ואז באים הצלצולים באוזניים
צילום נדיר שמצליח לקלוט את הפגז היוצא. תמונה שלא ניתן לראות בעין בלתי מזויינת
התותח רועם וברקע הצוות ממתין לירי הבא
קפלסט, שכפ"ץ וידיים על האוזניים להגנה
אנשי חוץ חווים את הירי
מסיר את הנומקס, כפפות ההגנה, כדי לאטום אוזניים
מישהו שהולך מהצד הלא נכון של התותח
חנ"ה לצוות! חייל נושא חומר נפץ הודף בצורה שלא תגרום לו להתפרק. במציאות זה נראה כמו תינוק עטוף בחיתולים...
צוות במנוחה על-רקע צוות פעיל
לא בטיחותי. חייל המשתמש בחנות ככר לשים את הראש
פגזים. צריך ללמוד איך להרים אותם מבלי לשבור את הגו
זהירות, יורים!
חייל רץ עם מרעומים תואמים, לחייל אחר שכבר ממרעם
תותח שיורה שורף את מה שמשני צדדיו
הולך בין פגזים
מבט מלפנים על קנה התותח. מימין: "אלפא" עם תחמושת
הראש מתפוצץ מכל הרעש
הכנסת הפגזים והחנות לתומ"ת נעשית תוך כדי ירי, בתוך כל העשן
האש שיוצאת מאירה את כל הסביבה
מלחמה זה מסוכן? לעשן הרבה יותר
התקנת מרעומים לפגזים. חייבים לדייק, כדי שהפגיעה תהיה מדוייקת
מירעום חפוז
תאריך:  21/08/2006   |   עודכן:  15/02/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 יואב יצחק / Yoav Yitzhak
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צו שמונה שלי
תגובות  [ 10 ] מוצגות  [ 10 ]  כתוב תגובה 
1
ברוך שובך
אריאל ש'  |  21/08/06 11:05
2
כל כך מרגש
אורנה רב-הון  |  21/08/06 11:47
3
כל הכבוד! כתבה מעולה
אליהו התותחן  |  21/08/06 14:31
4
קור עכשיו ? אתה חולה ל"ת
iltw77  |  21/08/06 16:45
5
גם אני הייתי שם, היטבת לתאר!
ל.י.אור  |  21/08/06 21:17
6
נגד נגד נגד!
אליר  |  5/10/06 16:09
7
תודה
רושל  |  2/11/06 13:44
8
התרגשתי לקרוא
אזוגי  |  12/04/07 21:11
9
כל הכבוד
kin  |  1/03/09 03:37
10
כתבה מעניינת מאוד ומגניבה
ברגמן ב  |  1/03/09 03:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלכס לוין
מחלקה ראשונה
הטנקיסט אנדריי ברודנר (ז"ל) ניהל יומן אישי באתר תפוז    כתב על רשמיו והתנהלותו כחייל    "רק התחלנו כבר אחד נפל... את הראשון כולם זוכרים, שיתחילו להגיע עוד הם כבר לא יהיו שמות יהיו מספרים"
חוה ידיאל
אפרי הלפרין
רשמי מסע בדולומיטים בצפון איטליה. מוקדש באהבה לחוה, אשתי, אשר הביאה אותי שמה - ולתושבי שדרות וצפון הארץ השומרים עלינו בגופם
אלכס לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il