הרוב חושבים ששוקולד הוא המילוי המשמין ביותר שיכול להיות. האמנם?
- השוקולד - הטעם הנבחר: ואם כבר שוקולד אז שוקולד מריר המכיל 70% מוצקי קקאו לפחות, שוקולד מריר מאיכות גבוהה מכיל הפוליפנולים, המסייעים במניעת מחלות לב. כדאי לדעת ש- 100 גרם שוקולד מכילים כ-500 קלוריות. וכדאי לשים לב לרכיבים הכתובים על הקופסא. בנוסף, מאפיות רבות לא ישתמשו בשוקולד איכותי כזה (בגלל מחירו הגבוה), אלא שוקולד זול העשיר בתוספת שמן וסוכר;
- פרג - המילוי הקלאסי. בטח תשמחו לגלות שהוא מאוד עשיר בסידן. ב-100 גרם פרג יש 1,500 מ"ג סידן (רק בשביל לסבר את האוזן, תרתי משמע. פרוסת גבינה צהובה שנחשבת כפצצת סידן, מכילה כ-200-150 מ"ג סידן) 100 גרם פרג מכילים גם כ-530 קלוריות (דומה מאוד לחברינו השוקולד);
- מי לא אוהב חלבה? עתירת שומן (ויש לציין שבדרך-כלל מכילה שומנים צמחיים מוקשים, כלומר מרגרינה). החלבה גם עשירה בסוכר, ב-100 גרם חלבה יש 75 מ"ג סידן ו-500 קלוריות. ניתן לשדרג את המילוי ולשנות את טיב השומנים והסוכרים על-ידי הכנת המילוי בעצמנו מטחינה גולמית ודבש;
- אגוזים: בחירה מוצלחת בגלל שהם המזון המומלץ להגנה ממחלות לב. הם מקושרים עם אורח חיים בריא ותוחלת חיים גבוהה. אז נרחיב ונאמר, כי הם עשירים בוויטמין E ובחומצות שומן בלתי רוויות. 100 גרם אגוזים מכילים כ-650 קלוריות (מי אמר שבריא זה דיאטטי?)
- אחרון אבל חביב בריא וטעים: תמרים: עשירים בסידן, אשלגן (המונע יתר לחץ דם) מגנזיום וברזל. כמו-כן, הם עשירים בסיבים תזונתיים המונעים עצירות. אכילת תמרים עשויה להפחית את הסיכון ללקות במחלות לב ובמחלות כלי דם. התמרים עשירים גם בוויטמין B6 המסייע בנטרול הומוציסטאין, אשר חשוב לפעילות מערכת העצבים וגם מסייע בחילוף החומרים. מסקנה מתבקשת, שהתמרים הם למילוי הכי דיאטטי - 100 גרם מכילים כ-290 קלוריות. מומלץ להשתמש בתמרים מגולענים ולא בממרחים המכילים תוספת סוכר.
ובואו לא נשכח את בצק חגיגה של פריכות, טעם נפלא, קמח לבן ומרגרינה, משמין ולא הכי בריא. אוזן אחת של המן שווה כ-200 קלוריות, שזה ממש לא מעט בשביל עוגיה ליד הקפה. לא נשכח את השומן הצמחי המוקשה, כלומר מרגרינה, אשר מכילה חומצות שומן רוויות מסוג טרנס, שאינן מומלצות לבריאות הלב. מומלץ להכין את הבצק לבד, ולבחור להכין את הבצק משמן במקום ממרגרינה ואף ניתן להוסיף רסק תפוחים על-מנת להפחית שומן מהבצק או לחלופין להשתמש במרגרינות מופחתות שומן שאינן מכילות "טרנס".
לסיכום, תעשו חיים כמעט "עד דלא ידע" בפורים, אבל תזכרו שכל מה שאנחנו עושים במידה, ייטיב עימנו בעתיד, תנסו לאפות לבד ולחזור לשורשים, ואם כבר הלכתם על קנוי, לפחות תסתכלו על האריזה על-מנת לבדוק את איכות הרכיבים.