X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
האם הייתם מכניסים מצלמה ומיקרופון לסלון הבית שלכם ומשדרים את זה לאינטרנט לעיני כולם? אולי זה בדיוק מה שאתם עושים כשאתם מכניסים טלוויזיה חכמה הביתה מהן הסכנות בטלוויזיות החכמות ואיך תימנעו מהן?
▪  ▪  ▪
חכמה אבל מהווה איום [צילום: AP]

חג הפסח מעבר לפינה ואיתו גם המבצעים ברשתות הקניות. אבל אם אתם מתכוונים להתחדש השנה בטלוויזיה חכמה, או אם כבר יש לכם אחת שמעטרת את הקיר בסלון, כדאי שתדעו קצת יותר גם על הצד הפחות זוהר של המרקע.
טלוויזיות חכמות הן למעשה מעין מחשב קטן, רק שהאפליקציות העיקריות שלו הן אפליקציות לצפייה בתכני וידאו ובעיקר מהאינטרנט. הטלוויזיות החכמות מאפשרות למשתמשים לחפש קטעי וידאו, סרטים, תמונות ופרטי תוכן אחרים - באמצעות השלט הרחוק, ובמקרים מסוימים גם באמצעות הסמארטפון או הטאבלט שלהם. למעשה אתם יכולים לבצע חיפוש ברשת, לגלוש לחשבונות המדיה החברתית שלכם ולהשתמש באפליקציות כמו סקייפ ויוטיוב היישר ממסך הטלוויזיה שלכם.
כמו כל מכשיר שמחובר לרשת, גם לטלוויזיות החכמות יש נקודות תורפה שחשוב להכיר. למשל, כמה מהטלוויזיות כוללות גם מיקרופון ומצלמת רשת אינטגרלית - מה שעלול לאפשר להאקרים לנצל תכונות אלה ולתעד את כל מה שאתם עושים או אומרים ליד המכשיר. בנוסף, יצרניות המכשירים אוספות מידע רב - כמו הרגלי הצפייה והחיפוש שלכם, ומעבירה אותו למפרסמים או לגורמים אחרים, ללא הסכמתכם.
לא רק בתיאוריה
הסכנות בחדירה לפרטיות באמצעות הטלוויזיות החכמות הן לא תיאורטיות בלבד. רק בחודש שעבר נחשף שמנגנון החיפוש הקולי בטלוויזיות של סמסונג פשוט מקליט את כל מה שנאמר בסביבת המכשיר בכל עת והמידע שנאסף נאגר בשרתי החברה. יתרה מזאת, תנאי השימוש של הטלוויזיה החכמה ציינו במפורש ש"מידע שנאמר בסביבת המכשיר נשלח לצד שלישי" - כך שיש להיזהר לא לפלוט מידע אישי או רגיש כשאתם נמצאים בסביבתו.
פרשה דומה נחשפה גם בטלוויזיות החכמות של חברת LG בסוף 2013, כאשר בלוגר בריטי גילה שהמכשיר שברשותו אוסף מידע על אודות הרגלי הצפייה שלו ושולח אותם ליצרנית כברירת מחדל, וללא שתהיה לו האפשרות להשבית את העברת המידע.
כך תגנו על הפרטיות שלכם
1. ודאו שתוכנות ואפליקציות מעודכנות - הרבה מכללי האבטחה החלים על מחשבים אישיים חלים גם במקרה של הטלוויזיות החכמות, אחד מהם הוא עידכוני תוכנה. כיום, כשטלוויזיות חכמות רבות מאפשרות לכם להוריד אפליקציות מהרשת וכוללות דפדפן אינטרנט מובנה, חשוב לבדוק אם קיימים עידכוני תוכנה חשובים מהיצרנית. אם קיימים עידכונים זמינים תוכלו למצוא אותם בדרך כלל בתפריט ההגדרות תחת "עידכוני תוכנה". מומלץ לא לדחות את ביצוע העידכונים ומדי פעם לבדוק אם יש עידכונים חדשים.
2. אל תגלשו לאתרים רגישים - כפי שציינו, מידע רב נאסף על-ידי המכשירים האלו ומשותף עם "צדדים שלישיים" אלמוניים. אם אתם לא רוצים לשתף את פרטי הגישה לאתר הבנק שלכם או את מספר כרטיס האשראי שלכם לאותם גורמים, עדיף להשאיר משימות אלה למחשב הביתי.
3. נטרלו את אופציית החיפוש הקולי - החיפוש הקולי יכול להתגלות כפיצ'ר שימושי, אבל לא בטוח שהייתם מוכנים להקריב את הפרטיות שלכם עבורו. אם הטלוויזיה שלכם כוללת את הפיצ'ר הזה - מומלץ לנטרל אותו.
4. כסו את המצלמה - בדומה למיקרופון, טלוויזיות חכמות רבות מגיעות עם מצלמת רשת אינטגרלית שצופה ללא הפסק על מי שיושב אל מול הטלוויזיה, ולא ניתן להתעלם מהסכנה שמישהו יפרוץ לרשת האינטרנט הביתית שלכם ויצפה בכם ללא ידיעתכם. פתרון אפשרי לכך הוא לכסות את עינית המצלמה בעזרת סרט דביק ובכך להסתיר את המתרחש מולה.
5. הקפידו על אבטחת הרשת הביתית שלכם - כל תעבורת המידע היוצאת מהטלוויזיה החכמה עוברת דרך הראוטר הביתי שלכם, לכן מומלץ לוודא שאתם משתמשים בראוטר מודרני עם הצפנת WPA2, חומת אש אישית וסיסמה חזקה.

תאריך:  26/03/2015   |   עודכן:  26/03/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 סמסונג
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טלוויזיות חכמות - איום הסייבר הבא?
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
קנו טלוויזיה טיפשה
אהרון שחר  |  26/03/15 14:37
2
אורוול 1984 זה כאן !
מסעודה משדרות  |  26/03/15 19:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מכון ויצמן למדע
כיצד יושפעו סיכויים סטטיסטיים אם נחיל אותם על מערכת קוונטית?
אלי אלון
על אף שהוכרז על-ידי מדינת ישראל כאתר לאומי עוד לפני למעלה מ-30 שנה, שמו של האתר הלאומי "פינת הנרייטה סאלד" בלוד לא ידוע ולא מוכר לרוב רובו של הציבור, כולל גם לטיילים ותיקים, ודומה כי רק מעטים מקרב הציבור ביקרו בו מעולם. כתבה זו באה לעשות היכרות עם אתר לאומי לא ידוע זה
עליס בליטנטל
בימויו של עירד רובינשטיין את "רומיאו ויוליה" בתיאטרון באר שבע נותן מבט שונה, יצירתי ומעורר של הצופים על הסיפור הנודע, שהופך באחת לחוויה בלתי רגילה ומרתקת במיוחד
יואב נורסלע
לבנון ציינה לאחרונה 10 שנים לרצח ראש הממשלה לשעבר, רפיק אל-חרירי, ומי שנחשב לאיש ששיקם את לבנון לאחר מלחמת האזרחים הארוכה בשנות ה-70' וה-80'. עד כה, ועדת החקירה הבינ"ל שהוקמה לצורך העניין כשלה בהבאת האמת אל האור, כאשר 4 החשודים ברצח נעלמו ונשפטים בהעדרם. בשנים האחרונות, מלחמת האזרחים בסוריה הפנתה את תשומת הלב המקומית והבינ"ל מהעניין וסוף הפרשה נראה רחוק
מכון ויצמן למדע
האם מסוגלים המקרופגים לשרת כל איבר ורקמה באופן ייחודי?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il