הישראלי הממוצע אוכל כ-20 קילוגרם דגים טריים בשנה - 800 גרם בחודש. מעבר לכך הוא צורך עוד 800 גרם בממוצע מדי חודש של מוצרי דגים כמו סלטים, שימורי דגים, דגים מלוחים וכו'. נתונים אלה פורסמו החודש על-ידי משרד החקלאות ופיתוח הכפר לרגל חג הפסח. בחודש חג הפסח אנו צורכים יותר דגים בממוצע - כ-1.4 קילוגרם. עלייה של כ-75 אחוז לעומת שאר חודשי השנה. הדגים שמשלמים את המחירים ונושאים בעיקר הנטל הם הקרפיונים, שבתקופת החג מוכפלת צריכתם. ב-2015, מציינים במשרד החקלאות, צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-600 טון קרפיונים, כ-800 טון אמנונים וכ-300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ-600 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית. בסך-הכל צפוי הביקוש בפסח לעמוד על כ-2,800 טון דגים.
גידול דגים בבריכות דגים או בכלובים שנמצאים בתוך הים הוא ענף שמתפתח וגדל בקצב מהיר מאוד בעולם. להתפתחות זו, כמו גם לשינויים בזני הדגים שאותם בוחרים לגדל, יש השפעות סביבתיות משמעותיות גם אצלנו. ב-60 השנים האחרונות השתנו זני הדגים שאותם מגדלים בים התיכון - דגים, סרטנים, אצות, חסילונים ועוד. אפשר לגדל הן דגים צמחוניים ורכיכות והן דגים טורפים, שאותם צריך להאכיל בדגי בר שלוכדים בים הפתוח. בדרך כלל הדגים בכלובים אינם מקבלים פיסות בשר אלא קמח דגים דחוס לכופתיות המיוצר עבורם.
הבחירה בין שני סוגי הגידולים משמעותית משום שכשהאדם לוכד לא רק דגים שמשמשים עבורו למזון, אלא גם דגים קטנים שנתפסים כדי לשמש אוכל לדגים קרניבורים (טורפים), גוברת הסכנה לקיומן של אוכלוסיות דגי הפרא שבים.