X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אז מה הם אוכלים? [צילום: פלאש 90]
מה אוכל הדג שבצלחת
במהלך אפריל, חודש חג הפסח, הישראלים צורכים בממוצע כ-1.4 קילוגרם דגים, עלייה של כ-75 אחוז לעומת שאר חודשי השנה מחקר חדש מגלה שאם נמשיך לגדל בחקלאות המים דגים טורפים, שצורכים דגי בר רבים, עלולה להיווצר פגיעה משמעותית באוכלוסיית הדגים בים התיכון

הישראלי הממוצע אוכל כ-20 קילוגרם דגים טריים בשנה - 800 גרם בחודש. מעבר לכך הוא צורך עוד 800 גרם בממוצע מדי חודש של מוצרי דגים כמו סלטים, שימורי דגים, דגים מלוחים וכו'. נתונים אלה פורסמו החודש על-ידי משרד החקלאות ופיתוח הכפר לרגל חג הפסח. בחודש חג הפסח אנו צורכים יותר דגים בממוצע - כ-1.4 קילוגרם. עלייה של כ-75 אחוז לעומת שאר חודשי השנה. הדגים שמשלמים את המחירים ונושאים בעיקר הנטל הם הקרפיונים, שבתקופת החג מוכפלת צריכתם. ב-2015, מציינים במשרד החקלאות, צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-600 טון קרפיונים, כ-800 טון אמנונים וכ-300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ-600 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית. בסך-הכל צפוי הביקוש בפסח לעמוד על כ-2,800 טון דגים.
גידול דגים בבריכות דגים או בכלובים שנמצאים בתוך הים הוא ענף שמתפתח וגדל בקצב מהיר מאוד בעולם. להתפתחות זו, כמו גם לשינויים בזני הדגים שאותם בוחרים לגדל, יש השפעות סביבתיות משמעותיות גם אצלנו. ב-60 השנים האחרונות השתנו זני הדגים שאותם מגדלים בים התיכון - דגים, סרטנים, אצות, חסילונים ועוד. אפשר לגדל הן דגים צמחוניים ורכיכות והן דגים טורפים, שאותם צריך להאכיל בדגי בר שלוכדים בים הפתוח. בדרך כלל הדגים בכלובים אינם מקבלים פיסות בשר אלא קמח דגים דחוס לכופתיות המיוצר עבורם.
הבחירה בין שני סוגי הגידולים משמעותית משום שכשהאדם לוכד לא רק דגים שמשמשים עבורו למזון, אלא גם דגים קטנים שנתפסים כדי לשמש אוכל לדגים קרניבורים (טורפים), גוברת הסכנה לקיומן של אוכלוסיות דגי הפרא שבים.

הדירוג במארג המזון

הנציבות האירופית דיווחה באחרונה על מחקר חדש שבחן את השינויים במיני הדגים שבהם נעשה שימוש בחקלאות מים בים התיכון בשנים 2011-1950. הדגים מוינו על-פי רמת ההזנה שלהם, כלומר מה מקומם במארג המזון: דגים צמחוניים נמצאים ברמת הזנה נמוכה וטורפי דגים ברמה גבוהה.
תוצאות המחקר מלמדות שהדגים שמגדלים כיום מדורגים במקום גבוה במארג המזון, מה שאומר שהם חייבים להיות ניזונים מאכילה של דגים אחרים. במחקר התגלה שגם הדגים שמהם מכינים את המזון שצורכים הדגים בבריכות או בכלובים מדורגים במקום גבוה יותר מאשר הדגים שמהם הם ניזונים בטבע.
יש לציין שככל שעולים במארג במזון, הדיג יהיה פחות בר קיימא שכן צריך להאכיל אותו ביותר חומר מהחי, לכן והפעולות האלה יוסיפו על הלחצים העצומים המופעלים גם כך על המערכת האקולוגית בים.

לעבור לחומרי גלם צמחיים

מסקנות המחקר כוללות המלצה לצמצם את הפגיעה בדגי הבר. חלק מהניסיון להקטין את הפגיעה כולל ייצור פורמולות חדשות של מזון דגים, שמחליפות חלק מבשר הדג והשמן בחומרי גלם צמחיים, בניסיון להוריד את הצורך בתפיסת כמויות גדולות של דגי בר.
החוקרים מעריכים שהמשך ההחלפה של מזון דגים בשמנים ובחלבונים ממקור צמחי אכן יקטין את כמות דגי הבר שנתפסים עבור חקלאות המים, אולם יש לקחת בחשבון שלצעד זה יכולות להיות להיות השלכות שליליות נלוות כמו פגיעה באיזון התזונתי של הדגים הטורפים, שעשויה לגרום ליותר ירידה בקצב הגידול של הדגים.
למאמר המקורי - לחצו כאן

פורסם במקור: זווית - סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
לסיפורים נוספים של 'זווית' - עקבו אחריהם גם בפייסבוק
תאריך:  08/04/2015   |   עודכן:  08/04/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה אוכל הדג שבצלחת
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
600 טון קרפיונים ???
מקס פאואר  |  11/04/15 20:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
הוא החל לעבוד ברדיו ב"קול ירושלים" בשנות ה-40 של המאה הקודמת והיה מראשוני "קול ישראל". לאורך עשרות שנות עבודתו בקול ישראל הפיק וערך תוכניות רדיו רבות וביניהן תוכניות רדיו מיתולוגיות כמו: "בידור 61-62", "דלת פתוחה" ו"רגעי קסם"    סיפור חייו של איש הרדיו והמוזיקאי אפרים וייל
מכון ויצמן למדע
שני אטומים הקרובים מאוד זה לזה יכולים לשנות את הריק המקומי ביניהם, ולגרום לתנודות הריק באמצעות חלקיקי אור מדומים    כיצד אפשר למדוד את כוח הריק ("כוח קזימיר"), הפועל בין אטומים?
ד"ר טל פבל
מעבר לתמיכה לה זוכה המשטר הסורי מצד בעלות בריתו המסורתיות, אירן וחיזבאללה, בשדה הקרב הפיזי, קבוצת האקרים בשם "הצבא הסורי האלקטרוני" החלה לפעול ב-2011 כדי לפגוע ביריביו של משטר אסד בעולם. בנוסף לאתרים וחשבונות מדיה חברתית של מספר רב של גופי תקשורת מערביים וערביים, שם לו הארגון למטרה, ואף הצליח מספר פעמים, לפגוע באתרים ממשלתיים במזה"ת ובמערב
שירה כהן
הוא גדל כערבי נוצרי, התחתן עם יהודייה, וחושק בכל נפשו ביהדות. מה עורר אצלו את הניצוץ, כיצד הכיר את הרב זמיר כהן ועם מה הוא צריך להתמודד כיום?    ראיון מרתק עם רימון, העושה את דרכו ליהדות
חיים נוי
שרביט הקסם של דניאל אורן וביצועים מופלאים כבשו את האופרה הישראלית עם האופרה הנודעת של ורדי - נבוקו
רשימות נוספות
כרוניקה של זיהום מתמשך  /  אתר זווית
חוק שימור הטוסטר  /  עדי צ'אפל
לכל מאגר מים יש מכסה סולארי  /  אתר זווית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il