X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אין זאת כי אם בשל מצוקת העיתים ירדה באחרונה מסעדת הצמרת התל אביבית מגדולתה. אבל, עם מעט יותר מאמץ, חזקה על רפי כהן, שף הצמרת שלה ובעליה, שישכיל מן הסתם להחזיר לה את עלומיה
▪  ▪  ▪
השף רפי כהן [צילום: פלאש 90]

את צמרת הקולינריה הישראלית מעטרת כבר שנים קבוצה נבחרת של שפים דגולים, האמונים על שימור רמתה הגבוהה. אומנם הדברים אמורים בקומץ בלבד של בשלנים למופת, הזוכים בשל כך לתהילה ושבחים, אלא שהקומץ הוא גם זה שנותן את הטון המנחה לבישול הכללי.
מי שנמנה עם הקומץ הזה הוא השף רפי כהן, בעליה של מסעדת "רפאל". המסעדה, הממוקמת בקומת הקרקע של מלון "דן" התל אביבי, עלתה מן הסתם לגדולה בזכותו. למי ששכח ראוי להזכיר שכהן נחשב, בצדק ממש, לאוטוריטה קולינרית ללא עוררין. הוא השף שמבשל גסטרונומיה לשמה, תוך הקפדה על איכות מעולה.
ואז, פתאום, התחולל השינוי. לפני מחצית השנה נסגרה "רפאל" רק משום שכהן נואש מצוות-עובדיו. אם להסביר זאת בלשון המעטה - הם לא הלכו בתלם שלו. רק לאחר שינויים שביצע, הוא חזר ופתח אותה מחדש. ואכן, על פניו, נראה שהצליחה לשוב לדרך המלך, לשביעות-רצונם של סועדים ותיקים, שהמשיכו לנטור לה ממש אמונים..
ההבדל הגדול
משחזרה לעמוד במרומי פסגתה - חזרנו גם אנו אליה, לתפריט מפתה של אוכל עסקי. אלא שהפעם נחלנו מעט אכזבה. לשולחן הגיע, למנת הפתיחה, מבחר מצומצם של טאפאס-סלטים. בעבר ניתן המבחר בנדיבות והיה גם עשיר יותר בתוכנו. לחם הבית, שהתלווה אל הטאפאס, היה כרגיל טעים להפליא.
לעיקריות הזמנו כבד על האש, עם תפוחי-אדמה וירקות מוקפצים, בעוד בת הזוג מזמינה שיפוד-קצבים ומחית-תפודים. הבשרים הוגשו לא חמים די-צורכם והיו באיכות בינונית למדי. מה לעשות, אבל אחרי ארגנטינה, מלכת הבשר, שבאחרונה חזרנו ממנה מהופנטים מאיכותו הגבוהה, הרגשנו מייד בהבדל הגדול. נודה ולא נבוש שעל אף שהבשר ב"רפאל" הוא עדיין ברמה גבוהה יחסית למסעדות אחרות - אין הוא מגיע לקרסוליו של הבשר הארגנטינאי, כך שאפילו שף מנוסה כמו רפי כהן, יתקשה להפיק מהפרודוקט המצוי בידיו את טעמי העילית של ארץ הפמפס.
שרות לבבי
לקינוח הזמנו "בלאן מנז'ה - מקפא של חלב-שקדים, עם גלידה ופירות. הקציפה לא הייתה קפואה ומתוקה די צורכה ואיבדה בשל כך מטעמה הנדרש. התלוו לקינוח אספרסו כפול, מהביל וניחוח, עם סודה צוננת ומשיבת-נפש ממש.
החשבון הסתכם ב-380 שקל והוספנו עליו תשר של 40 שקלים לשרות לבבי ומסור בהחלט. את "רפאל" זיכינו, בכל זאת, ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי. אלא שזה המקום לציין שעם קצת מאמץ עשויה המסעדה הזו לחדש את ימיה כקדם ולצבור את מלוא הנקודות המגיעות לה.

תאריך:  18/05/2015   |   עודכן:  18/05/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 רפי כהן / Rafi c
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מ"רפאל" ניתן לדרוש יותר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מסכים בהחלט לקביעה
אבנר07  |  18/05/15 13:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יורם שוייצר
ייתכן שבמסגרת המאמץ לבלום את התרחבות השפעתה של 'המדינה האיסלאמית' ברצועת עזה ובסיני ייווצר שת"פ עקיף ובלתי מוצהר בין חמאס למצרים, ובין חמאס לישראל. זאת, למרות שמצרים מאשימה בפומבי את חמאס בסיוע לפעילות 'אנצאר בית אל-מקדס' - 'ויליאת סיני', וכן בהסתרתם או למצער באי-מעצרם והסגרתם של פעילי הארגון לידיה
שמחה סיאני
הירושלמים, הם סוג מיוחד של אנשים, יש להם משהו אקסטרה, מלבד טבעת זוהרת התלויה ועומדת מעל ראשם, וזאת משום קדושתה של העיר
מרגלית מולנר גויטיין
ילדותו עברה עליו בבית רוחש בסופרים ומשוררים, ובוויכוחים על ספרות והגות
נעמה בן-דוד-טרבלסי
לרוב שבועות הוא החג המסוכן ביותר קלורית מכל החגים, הוא כל-כך עשיר בחמאה, שמנת וגבינה צהובה, ובמילים אחרות החג המוקרם    אפשר להכין שולחן חג אחר, עשיר בטעם וצבע ודל בקלוריות שאחריו נהיה פטורים מרגשות אשם, ומה שבטוח נרגיש הרבה פחות כבדים
צילה שיר-אל
זה הזמן להשקיע במערכות היחסים עם קרובים ושכנים כדי שכולכם ביחד תשתפו פעולה בשינויים העתידיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il